Hitkometerne Jung bragede igennem til første festivalkoncert: 'Det her glemmer vi ikke'

Både bandmedlemmer og publikum var glade, da Jung endelig fik lov til at stå på en festivalscene torsdag aften.

Jung tog torsdag aften grundigt revanche i Nibe for den festivalsommer, de blev snydt for sidste år. (Foto: ASTRID DALUM © DR)

Det var en længe ventet festivaldebut, der torsdag aften fandt sted i den nordjyske by Nibe.

Her gik poprockvennerne fra bandet Jung nemlig på scenen - og trods deres enorme succes med blandt andre numrene 'Hun kommer tilbage' fra 2019 og 'Blitz, baby' fra 2020 var det trioens første gang på en rigtig festivalscene.

Sidste sommer ærgrede de sig i en dr.dk-artikel over ikke at have mødt deres efterhånden store fanskare.

Men det fik de nu endelig lejlighed til på den coronavenlige og mere intime udgave af Nibe Festival ved navn Lyden af Nibe, som foregår over fire dage med start torsdag.

Og den helt særlige oplevelse blev der flere gange sat ord på i løbet af den 60 minutter lange koncert:

- Inden hele lortet lukkede ned sidste år, var Nibe nogle af de første, der fucking bookede os. I er vores første stående publikum, sagde forsanger Jonas Jung, der også takkede publikum, mens han flere gange holdt hånden på hjertet:

- Hold kæft, hvor er det godt at se jer! Tak fordi I har taget så godt imod os, lød det blandt andet fra den 28-årige forsanger.

Se et galleri fra Jungs festivaldebut i Nibe herunder:

  • Lyden af Nibe var bare starten på en længere festivalturné for Jung, der blandt andet spiller på Summer Days i Roskilde, Vig Festival, Wonderfestiwall og Musik i Lejet-alternativet Sommersol denne sommer. (Foto: ASTRID DALUM © DR)
  • Jungs dansksprogede poprock er blandt andet blevet sammenlignet med koryfæerne fra TV2, som sjovt nok skulle spille lige efter bandet torsdag aften. (Foto: ASTRID DALUM © ASTRID DALUM)
  • - For helvede, Nibe. Det her glemmer vi krafteddermame ikke, lød det blandt andet fra Jonas Jung fra scenen. (Foto: ASTRID DALUM © ASTRID DALUM)
  • Publikum virkede mindst lige så tilfredse som bandet med endelig at komme på festival. (Foto: ASTRID DALUM © DR)
  • Det var svært for bandet at skjule begejstringen over endelig at få lov til at debutere som festivalband. (Foto: ASTRID DALUM © ASTRID DALUM)
  • Der blev både spillet hitsange fra debutalbummet 'Blitz', der udkom i marts 2020, og dugfriske numre fra bandets kommende album. (Foto: ASTRID DALUM © ASTRID DALUM)
  • Udover trioens faste medlemmer havde de medbragt trommeslager Frederik Haakansson. (Foto: ASTRID DALUM © ASTRID DALUM)
  • Da afslutningsnummeret 'Blitz, baby' endelig kom, kvitterede det nordjyske publikum med kæmpe klapsalver. (Foto: ASTRID DALUM © DR)
1 / 8

Jung nåede lige akkurat at få vind i sejlene med flere hitsingler, 22 planlagte festivalkoncerter - heriblandt Roskilde, Northside og Tinderbox, da de planer blev grundigt spoleret af… Ja, du ved nok.

Det har dog ikke stoppet den direkte kurs mod stjernerne for bandet, der for nylig gjorde sig bemærket ved at hive hele fem Gaffa-priser hjem.

Ægte festivalstemning

Selvom scenen i Nibe størrelsesmæssigt ikke kan måle sig med de kæmpearenaer, Jung har på programmet til deres delvist udsolgte efterårsturné i blandt andet Royal Arena i København og Ceres Arena i Aarhus, virkede de fuldt ud tilfredse med at stå på den nordjyske festival.

Og det virkede pludselig, som om Jonas Jung henvendte sig direkte til publikum, da han sang linjerne "Jeg går og glæder mig / Jeg har glædet mig siden / Det' lige nu, det' lige her, det' lige nu" fra deres gennembrudshit 'Jeg skal nok vente'.

Publikum kvitterede med at fylde teltet med ægte festivalstemning trods de coronavenlige forhold. Her blev der både brølet, skrålet og klappet igennem af trioen, som til lejligheden havde medbragt en trommeslager.

Og den gode stemning varede lige fra første nummer, den melankolsk stemningsfulde 'Ved hvor det gør ondt' til det syng-med-venlige kæmpehit 'Blitz, baby', som Jung ventede til allersidst med at fyre af til stor jubel i hele teltet.

Netop den afslutning var et højdepunkt ifølge flere af dem, dr.dk fangede efter koncerten.

De to veninder Camilla Livoni (tv.) og Mette Horn (th.) var begge svært begejstrede for Jung, som de havde glædet sig til at opleve i Nibe. (Foto: ASTRID DALUM © DR)

De to veninder Camilla Livoni og Mette Horn fra Randers havde sikret sig en plads allerforrest i teltet til Jung, som for dem var det helt store trækplaster på 'Lyden af Nibe'.

- Det var skidegodt, en virkelig god debut. Det var faktisk også dem, vi havde glædet os mest til, fordi vi tænkte, de ville være nogle stærke festivalsangere. Det er noget, man kan synge med på med noget gang i, sagde Camilla Livoni, som ikke tidligere har været på Nibe Festival.

Begge veninder var enige om, at afslutningsnummeret var et klart højdepunkt, og at bandet i det hele taget imponerede på scenen i limfjordsbyen:

- De har bare så meget live-kvalitet i sig, masser af trommer, masser af guitar. Og forsangeren har en megagod stemme, der virkelig kan fylde et telt som det her op, tilføjede Camilla Livoni.

- Vi har set alle bands i dag, men Jung var noget specielt. De kan bare et eller andet live, sagde Mette Horn, som fortalte, at hun sagtens kunne finde på at købe billet til en koncert med bandet.

Jonas Pabst Jørgensen fik indfriet sine forventinger til både Jung og festivaloplevelsen, som han var ked af at gå glip af sidste år. (Foto: ASTRID DALUM © DR)

En af dem, som havde store forventninger til aftenens Jung-koncert var Jonas Pabst Jørgensen, som havde taget turen fra Haderslev for at opleve den nordjyske festival sammen med sin ven fra Aalborg:

- Jeg har kun hørt Jung på Spotify før, men jeg hørte hele koncerten. Og det er jeg satme glad for. De levede fuldt ud op til mine forventninger.

- 'Blitz, baby' var et højdepunkt for mig. Den fanger bare folk, og får folk i godt humør. Selv dem, der ikke har hørt den før, kan synge og danse med - og det er bare en stor fest. Den passer lige ind til en festival, fortalte han.

- Jeg er her også for at få følelsen af festival. Jeg missede det sidste år, hvor jeg blev student - og det var bare ikke fedt. Så i år tænkte jeg: "Det må være nu!". Og det har bare været en spot on-oplevelse fra første fløjt her i Nibe, sagde Jonas Pabst Jørgensen.

Rikke Lund Olsen, der bor i Aarhus men kommer fra Aalborg, har haft flere gode festivaloplevelser i Nibe - blandt andet Jung-koncerten i år. (Foto: ASTRID DALUM © DR)

Rikke Lund Olsen fra Aarhus var også en af de festivalgængere, der havde glædet sig ekstra meget til at overvære Jungs festivaldebut.

- Jeg synes, det var en virkelig god koncert. Jeg har ikke set dem før, men ville gerne have set dem for halvandet år siden, da de var på turné inden corona.

- Det var en megagod oplevelse. Jeg var mest overrasket over deres forsanger og det, han bragte til scenen. Det synes jeg var vildt fedt, og det gav virkelig noget ekstra til deres musik.

Hun peger også på førnævnte hitsang som et højdepunkt, men fremhæver i det hele taget festivaloplevelsen.

- Det var så sjovt at stå og hoppe med alle mulige, det var vildt fantastisk. Den stemning har man jo savnet helt vanvittigt at være en del af i den her lange nedlukning, sagde Rikke Lund Olsen, som oprindeligt er fra Aalborg og derfor har været på den "ægte" Nibe Festival ad flere omgange.

- Der er altid nogle gode bands, man kan synge med på her i Nibe, fortalte hun og tilføjede med et smil:

- Og jeg gad helt klart godt se Jung igen. Altså lige nu, faktisk, hvis de gad.

Jung albumdebuterede sidste år, men har udgivet flere singler siden. Lyt til den seneste, 'Tur retur', her:

0:00
Facebook
Twitter