Kronprinsen hang ud med stjernerne to dage - og 5 andre ting du gik glip af på Smukfest

Fredagen på Smukfest bød blandt andet på nøgenløb, masser af basarm og 'lovelessk' fællessang.

OBS! Videoer i denne artikel kan ikke længere afspilles, da DR ikke længere har rettigheder til at vise dem på dr.dk.

Suspekt og hitstjerne i kongeligt selskab

Kronprins Frederik skabte torsdag aften stor virak, da han kom på scenen under Nephews koncert på Bøgescenerne.

Og tronarvingen fortsatte smukfesten fredag. Man siger godt nok, at hvad der sker på Smukfest, bliver på Smukfest - men Albertslund-rødderne fra Suspekt lagde natten til lørdag et billede op der viser, at kronprinsen i hvert fald var tilstede backstage sammen med dem, Simon Juul og hitstjernen Post Malone.

Også Østkyst Hustslers blev foreviget på Instagram sammen med kronprinsen - men så er det vist også slut med festival for Kronprins Frederik, der lørdag har officielle pligter at tage sig af.

Vindere af nøgenløb dedikerede sejr til Poul Krebs' kone

Det er ikke kun Roskilde, der har et nøgenløb - det har Smukfest også, og det gik vildt for sig fredag eftermiddag.

Her skulle tre hold ud i den krævende disciplin at bunde en øl, svømme, samle et telt - løbe med det og finde en teltplads, inden de skulle bunde en krydret Underberg.

Det klarede hold to bestående af 20-årige Lasse Juul Christensen og Søren Gad Hvas på 19 år bedst og hurtigst.

- Det er mit livs største succes hidtil, vil jeg godt sige, lød det fra Søren Gad Hvas, der også lige nåede at dedikere sejren til sin mor og en god kvinde, der hedder Ulla Bille. Hun er Poul Krebs' kone.

Ud over æren gav sejren også to partout-billetter til næste års Smukfest.

Charmøren Shaka Loveless hittede på Stjernescenen

Der er var ingen tomgang at spore, da Shaka Loveless fredag eftermiddag gæstede Smukfests Stjernescene.

Her delte den danske sanger og sangskriver flittigt ud af sine mange hits - blandt andet fra hans seneste seneste album 'Alting/Ingenting', som udkom sidste år.

Han spillede også hittet 'Ikke mere tid' fra debutalbummet 'Shaka Loveless', som du kan se og høre herover.

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Død mus vækkede basarmen til live

Klokken 01.30 var det tid til at lade det canadiske dj-fænomen Deadmau5, hvis borgerlige navn er Joel Zimmerman, overtage Bøgeskoven.

Og der var rig mulighed for at svinge basarmen i den 75 minutter lange koncert, hvor hits som 'Strobe' og 'I Remember', akkompagneret af en eksplosion af et programmeret sceneshow, rullede hypnotiserende ud over de festivalgæster, der endnu ikke var forsvundet hjem i seng.

Modsat hans koncert på Roskilde i 2011, hvor Medina pludseligt gæstede showet, var der denne gang ingen, der gæstede manden på scenen iført det overdimensionerede musehoved.

Bikstok blæste publikum omkuld

De havde måske nok deres storhedstid i 00'erne, men fredag eftermiddag beviste Pharfar, Blæs Bukki og Eaggerman i genopstandne Bikstok, at de skam stadig har format til at indtage landets helt store scener, da de væltede Bøgescenerne.

Med ny-klassikere som 'Cigar', 'Fabrik' og '80'eren', som du kan se i videoen herover, fik de sat gang i fredagsfesten og fællessangen.

Gruppen kan i øvrigt opleves i Odense, Aarhus og København til efteråret.

Nabo til Smukfest har 14 telte i baghaven

700 meter fra hovedindgangen til Smukfest bor Lars Borch Lund Hansen. Han har lejet sin have ud til heldige festivalgæster, der ud over at bo helt tæt på pladsen også har egen toilet- og badevogn.

Hele 14 telte har han stående i sin baghave, og de godt 30 gæster har det som blommen i et æg.

- Det her er jo det vildeste, det er så luksus. Vi skal helt sikkert tilbage hertil næste år, lyder det fra 34-årige Michelle Kjellergaard.

Lars Borch Lund Hansen gør det dog ikke kun for sine blå øjnes skyld, han tjener også gode penge på det. Men som han siger:

- Det koster væsentligt mindre end at have et telt oppe på festivalpladsen. Og så har de også adgang til strøm og et køleskab, så kan de kan lave sig nogle kolde drinks. Sådan skal det være, når man er på festival.