Læderhuds-legende gik amok på Tinderbox - og 9 andre ting, du gik glip af

Årets Tinderbox Festival i Odense bød både på rasende profeter, britiske legender og læderhuds-rock.

Iggy Pop gav den trods sine 71 leveår fuld skrald, da han gæstede Tinderbox Festival i Odense. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

OBS! Videoerne i denne artikel kan ikke afspilles, da DR ikke længere har rettigheder til at vise dem.

Sidder du derhjemme og ærgrer dig over, at du ikke fik købt en billet til årets Tinderbox Festival, så er der gode nyheder.

Her kan du se nogle af de både rørende, festlige og rasende højdepunkter, du måske gik glip af fra festen i Tusindsårsskoven eller gerne vil genopleve.

Se koncerthøjdepunkter fra Prophets of Rage, Carpark North, Craig David med flere herunder:

Alex Vargas

(Foto: © Mads Claus Rasmussen, (c) Ritzau Scanpix)

Torsdag eftermiddag var Alex Vargas med til at varme op under festivalens første dag med sin sødmefulde og sørgmodige pop.

I dagene op til koncerten havde den danske sanger dog ligget et par dage i sengen efter en omgang rejsesyge.

- Da jeg kom til sangen 'Solid Ground' i koncerten opstår problemerne. For jeg føler, jeg synger, men der kommer ikke noget ud. Det var et dramatisk og meget frygtindgydende øjeblik på scenen, sagde sangeren til P3 umiddelbart efter koncerten.

Alex Vargas klarede sig - trods sygdom - fint igennem koncerten.

Se ham spille nummeret 'Cohere' her:

Depeche Mode

(Foto: © Martin Fält, (c) DR)

Synthkongerne kom, så og sejrede torsdag aften i den fynske sommernat.

Anmelderne var efterfølgende i ekstase over koncerten, der var et scoop for Tinderbox. Det var nemlig allerførste gang, at Depeche Mode optræder på en dansk festival.

“En magisk højmesse”, kaldte Fyens koncerten og uddelte seks af seks stjerner:

- Hvilken sublim torsdag. Den ene forrygende koncert efter den anden og så Depeche Mode som hovedret, dessert og natmad på én og samme tid, skrev anmelderen blandt andet.

Se et udpluk fra koncerten herunder:

Carpark North

(Foto: © Mads Claus Rasmussen, (c) Ritzau Scanpix)

Den danske trio leverede fredag en medrivende koncert, der blev mødt med bølger af kærlighed fra publikum.

Bandet leverede alle deres hits, blandt andet 'Transparent & Glasslike' og 'When We Where Kids', som du kan se herunder.

Carpark North - Transparent & Glasslike http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5b375e67a11f9f14b036fd9d

Carpark North - When We Were Kids http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5b375fbc6187a612bca8e5cb

Scarlet Pleasure

(Foto: © Mads Claus Rasmussen, (c) Ritzau Scanpix)

Den danske poptrio Scarlet Pleasure havde 'fornøjelsen' af at være fredagens første koncert på Tinderbox.

Men det bare aldrig rigtig fedt at være dagens første act, da publikum stadig lider af gårsdagens tømmermænd.

- Det er faktisk super nederen, at vi skal være et trækplaster, der får folk ind på pladsen, når vi sagtens kunne spille klokken 21.00 og få en episk koncert og ligge lortet ned.

- Det ved Spotify, fordi vi lavede kæmpe hits sidste år. Det ved radioen, fordi vi var de mest spillede på P3 sidste år, og det ved folk jo også, så hvorfor skal vi straffes med at åbne pladsen?, spørger bassisten Alexander Malone retorisk.

Når det så er sagt, så var drengene fra Scarlet Pleasure enige om, at publikum virkelig lavede en fest, selvom klokken kun var 14.00.

Se dem opføre nummeret 'Nirvana' i videoen herunder.

Prophets of Rage

(Foto: © Martin Fält, (c) DR)

Torsdag aften spillede Prophets of Rage, der består af medlemmer fra både Rage Against the Machine,Public Enemy og Cypress Hill.

De seks musikere hyldede Danmark og danskerne ved at spille i landholdstrøjer fra det danske herrelandshold i fodbold, og de havde en opsang til Trump - og alle andre her:

- Vi kom for at tage magten tilbage. Fuck Donald Trump. Fuck dem alle. Og fuck dem engang til, lød svadaen fra rapperen Chuck D, der normalt er en del af rapgruppen Public Enemy.

Hør Prophets of Rage spille Rage Against the Machine-nummeret 'Killing In The Name' her:

Craig David

(Foto: © Mads Claus Rasmussen, (c) Ritzau Scanpix)

Craig David fyrede den af som et af de første navne på Tinderbox fredag, hvor han både spillede mange af sine egne store hits som 'Fill Me In', 'Walking Away' og 'Re-Rewind' samt et kæmpe mix af alle mulige andre store hits.

Han fik publikum til at hoppe rundt til House of Pains 'Jump Around', pigerne til at skrige til Justin Biebers megahit 'Love Yourself' og festen fortsatte derudaf med korte beats fra numre af Cardi B., Eve, TLC, Dr. Dre, Robin S. og mange, mange flere.

Se ham spille nummeret 'I Know You' her, som han har lavet sammen med Bastille, der spillede på festivalen torsdag:

Mads Langer

(Foto: © Carsten Bundgaard, (c) Ritzau Scanpix)

Danske Mads Langer åbnede festen på Tinderbox festivals sidste dag med danseglad pop og et tankevækkende budskab.

I Rusland, hvor der netop nu bliver afholdt VM i herrefodbold, er der nemlig svære vilkår for homoseksuelle og andre LGBT-personer.

Og det vil Mads Langer lave om på. Derfor afbrød han koncerten og leverede følgende budskab.

- Der er nogle mennesker i verden, som ikke vågner op til et frit liv på grund af dem, de elsker. Og det er dybt forkert. Derfor har vi i samarbejde med Hummel og Ruslands forening for LGBT-rettigheder lavet denne her t-shirt, hvor der står 'Forandr verden' på russisk, lød det fra scenen.

Se Mads Langer levere nummeret '3 AM' iført T-shirten herunder:

Iggy Pop

(Foto: © Martin Fält, dr)

Det kan godt være han er 71 år og ligner en godt patineret kernelædertaske, men rocklegenden Iggy Pop formår stadig at fyre den af. Det beviste han endnu engang, da han gæstede Tinderbox - som altid i bar kasse og med masser af attitude.

Se den aldrende rocker synge sit kæmpehit 'The Passenger' i videoen herunder.

Helt amok gik det, da Iggy Pop spillede nummeret 'I Wanna Be Your Dog'. Her hoppede den amerikanske rock-veteran ned fra scenen og mængede sig med publikum. Se det vilde øjeblik i videoen herunder.

Bastille

(Foto: © Michael Rasmussen, Scanpix)

De britiske charmetrold Bastille skinnede om kap med solen, da de i høj sommersol indtog scenen på årets Tinderbox. Her spillede de blandt andet der seneste single 'Quarter Past Midnight'

Gruppens hitparade af en koncert sluttede af med fællessang, da publikum gik amok til kæmpehittet 'Pompeii'.

Morten

(Foto: © Dr)

Publikum gik fuldkommen amok da stjerne-dj'en Morten Breum torsdag fyrede op for nattefesten på Tinderbox. Her serverede han tung bas og en perlerække af hits i et dj-sæt, der kunne give selv den mest rutinerede basarmkrampe.

Se ham fyre op for kæmpehittet 'Himalaya' i et mash-up med nummeret 'Glowing' af Nikki Williams.