Legende-alarm: Bob Dylan spiller på dansk festival

En ny generation kan opleve den nobelprisvindende musiker på Roskilde Festival til sommer.

Bob Dylans kulturelle betydning kan jo nærmest ikke overdrives, siger en tilfreds Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén. (Foto: Samir Hussein © Getty Images)

Måske har du sunget 'Knockin’ On Heaven’s Door' i skolen eller ligefrem forsøgt at spille den på guitar under en lejrtur.

Eller også kan det meget vel tænkes, at dine forældre har spillet hans sange på stereoanlægget i et forsøg på lidt musikalsk opdragelse.

Nu kan du selv opleve den legendariske musiker og sangskriver Bob Dylan, når han til sommer spiller på Orange Scene på Roskilde Festival. Det gør han nærmere bestemt onsdag 3. juli, oplyser festivalen.

Dermed bliver der rig mulighed for at forene både de unge og ældre generationer foran den ikoniske scene, hvor mange sikkert vil håbe på at få serveret kendte sange som 'Mr. Tambourine Man' og 'Like a Rolling Stone' af musikeren og hans band.

- Det er nu 13 år siden, at han sidst besøgte os, så for mange af vores unge deltagere vil det måske være første og eneste gang, at de har chancen for møde en kunstner med så afgørende betydning for musikhistorien, siger Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén.

Lyt til hans klassiker 'Like a Rolling Stone' her:

0:00

'Hans betydning kan nærmest ikke overdrives'

Bob Dylan med den hæse stemme er også kendt som blandt andet kunstmaler og har tilmed modtaget nobelpris i litteratur for at have skabt ’nye poetiske udtryk inden for den store amerikanske sangtradition’, som det lød i begrundelsen.

- Bob Dylans kulturelle betydning kan jo nærmest ikke overdrives, uanset om vi fremhæver hans personlige, litterære eller politiske bevidsthed og engagement, siger Anders Wahrén.

Når Bob Dylan kommer til Roskilde, vil han være fyldt 78 år, og hans seneste album, 'Triplicate', udkom i 2017.

Den nobelprisvindende musiker er dog ikke det eneste kendte navn, der i dag skrives på årets festivalplakat.

Også Robert Plant fra Led Zeppelin kommer til Roskilde, og det samme gør den britiske elektroniske gruppe Underworld, der især er kendt for sangen 'Born Slippy' fra soundtracket til 90'er-filmen 'Trainspotting'.

I forvejen byder festivalen på hovednavne som Cardi B, Robyn, The Cure og Travis Scott.