Lene fra Aqua 20 år efter gennembruddet: Smask nyforelsket i 'Barbie Girl'

Poplegenderne Aqua er tilbage og klar til at indtage det danske sommerland.

Aqua skød deres sommerturné af på Jelling Festival fredag. (Foto: Martin Fält © dr)

- Hey Barbie. Wanna go for a ride?

Det er 21 år siden, at René Dif brummede den ikoniske linje på hvad, der skulle vise sig at blive ét af verdens største pophits.

Lyt til monsterhittet her, mens du læser.

0:00

Og selvom der er sket meget siden de glade 90'ere med tyggegummipop og pladesalg i millionsklassen, så har popgiganterne Aqua endnu engang valgt at pakke kufferten med bombastiske hits og drage på turné.

For selvom Lene Nystrøm, Søren Rasted og René Dif for længst har opnået det sorte bælte i popmusik, så bliver gruppen aldrig træt af at optræde live.

- Der findes ikke noget bedre end at stå på scenen. Det er det bedste i verden! Den følelse og fornemmelse, det giver at stå på en scene, er ubeskrivelig, siger Søren Rasted, da DR møder gruppen lige inden årets første koncert på Jelling Festival.

Gode melodier dør aldrig

Den dansk-norske gruppe var op gennem 90'erne og frem til årtusindeskiftet ét af verdens mest populære bands, og med hits som 'Roses Are Red', 'Doctor Jones' og den uundgåelige 'Barbie Girl' cementerende Aqua sig hurtigt på den internationale scene.

Ifølge gruppens frontkvinde, Lene Nystrøm, så holder sangene stadig i dag tyve år senere.

- Jeg har aldrig været så stolt af vores musik, som jeg er nu. Jeg tror aldrig, jeg har indset, hvad vi egentlig har opnået og forstået, hvor fucking gode sange vi har lavet, før nu, siger hun.

- Gode melodier dør aldrig. Og man kan mærke, at vores musik har fået en form for revival de seneste par år, og det er blevet lidt kitsch at høre Aqua igen.

Aqua blev dannet i 1994 og fik deres store gennembrud i 1997 med kæmpehittet 'Barbie Girl'. (Foto: NILS MEILVANG)

Plasticpalmer og Barbie-bil på scenen

Siden deres brud i 2001 er gruppen flere gange fundet sammen igen. Første gang i 2008, hvor de scorede sig endnu et hit med nummeret 'Back To The 80's' og senest sidste sommer, hvor de optrådte på koncertturnéen ’Vi Elsker 90’erne’.

Og netop halvfemserne er det gennemgående tema i Aquas sommerturné. På scenen er tiden for alvor skruet tilbage til de plastic fantastic halvfemsere.

Søren Rasted og hans keyboard er blevet placeret i en skrigpink Cadillac-kopi, mens scenen fremstår som et sandt inferno af plastic-palmer, kunstgræs og blå tegnserie-himmel. Prikken over i'et er et enormt oppusteligt Aqua-logo.

Se billeder fra Aquas koncert på Jelling Musikfestival her. Artiklen fortsætter under galleriet.

  • (Foto: Martin Fält © Dr)
  • (Foto: Martin Fält © Dr)
  • (Foto: Martin Fält © Dr)
  • (Foto: Martin Fält © Dr)
1 / 4

- Det er jo som taget ud af én af vores musikvideoer, siger Rene Dif og fortsætter;

- Vi vil gerne give folk en oplevelse og skille os lidt ud. Det har vi altid forsøgt at gøre, lige siden vi brød igennem. Der kom vi jo frem...

- Og lignede noget, der var løgn! afbryder Søren Rasted med et højt grin.

Soundtracket til en barndom

Det farverige univers og de tegneserieagtige musikvideoer har alle dage været en del af Aquas dna og var især effektivt, når det galt om at tiltrække de yngste.

Børn – inklusiv skribenten selv – brugte deres hårdt opsparede lommepenge på alt fra Aqua-madkasser og de hedengangen maxi singler til pudebetræk og plakater med poplegenderne. I dag er de unge fans blevet voksne.

- Der kommer stadig folk over og stopper mig på gaden for at fortælle mig, at vi var soundtracket til deres barndom. Det, synes jeg, er ret vildt at tænke på. Jeg er meget beæret over, at vi har betydet så meget for folk, siger 50-årige René Dif.

Aqua har altid været kendte for deres ekstravagante sceneshows. Her ses Lene Nystrøm ved Grøn Koncert tilbage i 1998. (Foto: MARTIN DAM KRISTENSEN)

Verdenspremiere på ny single

Denne sommer drager Aqua igen ud for at spille et potpourri af deres største hits live. Og selvom Lene Nystrøm medgiver, at man godt kan blive lidt træt af at spille de samme sange i flere årtier, så betyder hver og én noget helt særligt.

- Alle de her sange er jo vores små børn, og jeg tror, man får et særligt forhold til dem, når man spiller dem live. Nogle gange, så bliver du bare smask nyforelsket i 'Barbie Girl' igen, fordi publikum er helt oppe og køre til den, siger Lene Nystrøm.

- Personligt har jeg altid været glad for at synge 'Turn Back Time'. Den sang er jeg helt forelsket i.

Hør 'Turn Back Time' her.

0:00

Selvom Aqua har hits nok at vælge imellem, så har gruppen alligevel valgt at tage ét enkelt nyt nummer med på scenen. Det dugfriske nummer 'Rookie' har endda fået æren af at lukke og slukke koncerten og havde verdenspremiere på Jelling Musikfestival.

- Vi skal spille 25 koncerter den her sommer - så er det sgu meget fedt med et nyt nummer, siger Lene Nystrøm.

- Det føltes bare rigtig at komme ud med en ny sang nu.

Aqua spillede på Jelling Musikfestival fredag aften. Sommeren over kan de opleves rundt omkring i landet blandt andet som en del af Grøn Koncert.

Facebook
Twitter