Lidt for enhver smag: Fynsk festival klar med syv udenlandske navne

Heartland har blandt andet booket en Roskilde-favorit, en filmstjerne og en syret rapper.

Damon Albarn (tv.) tager sit band The Good, The Bad & The Queen med til Fyn næste år. Rapperen Danny Brown kigger også forbi. (Foto: Scott Dudelson og Robin Little © Getty Images)

Det er en blandet flok, som den fynske festival Heartland i dag skriver på næste års musikprogram.

Faktisk er der lidt for enhver smag, hvis man besøger festivalen, der holder til ved Egeskov Slot i slutningen af maj.

Damon Albarn – der er kendt fra Blur, Gorillaz og alverdens musikalske projekter – har de seneste mange år været en hyppig gæst på Roskilde Festival, men til sommer tager han sin gruppe The Good, The Bad & The Queen med til Fyn i stedet.

Det er 11 år siden, at gruppen udgav deres debutalbum, men i november udkom deres længeventede andet album, så der kommer både til at være nye og gamle sange at se frem til.

Derudover kigger den franske sangerinde Charlotte Gainsbourg også forbi. Hun er især kendt som skuespiller og har blandt andet spillet med i en række af Lars von Triers film.

Karakteristisk og moderne hiphop-stemme

Er man mere til noget syret rap, kan man se frem til Detroit-rapperen Danny Brown, der fik fem stjerner af Soundvenue, da han spillede på årets Roskilde Festival.

Detroit-rapperen Danny Brown har en af de mest karakteristiske stemmer i moderne hiphop, skriver festivalen.

Bliver det for meget af det gode, kan man i stedet gå forbi country-legenden Kris Kristoffersen, de poetiske briter fra bandet Elbow, den funky jazzmand og saxofonist Kamasi Washington eller rockbandet Interpol. De er også alle skrevet på plakaten.

I forvejen står de musikalske hovednavne Solange og The Smashing Pumpkins på programmet.

Heartland, der både disker op med kunst, musik, mad og samtaler, finder sted fra torsdag 30. maj til lørdag 1. juni næste år.

Facebook
Twitter