Mads Langer afbryder koncert for at give Rusland en opsang: 'Det er dybt forkert!'

Under sin koncert dannede sangeren et regnbueflag for at vise sin utilfredshed med den politik, som Rusland fører mod homoseksuelle.

Da Mads Langer lørdag eftermiddag stod foran en tæt pakket festivalplads på Tinderbox, stoppede han undervejs op for at udbrede et budskab, der ligger ham på sinde.

I Rusland, hvor der netop nu bliver afholdt VM i herrefodbold, er der nemlig svære vilkår for homoseksuelle og andre LGBT-personer.

Og det vil Mads Langer lave om på.

- Der er nogle mennesker i verden, som ikke vågner op til et frit liv på grund af dem, de elsker. Og det er dybt forkert. Derfor har vi i samarbejde med Hummel og Ruslands forening for LGBT-rettigheder lavet denne her t-shirt, hvor der står 'Forandr verden' på russisk, lød det fra scenen.

Se hele klippet med Mads Langer i videoen øverst, hvor han også former et regnbueflag midt på scenen sammen med sit band.

Ikke bange for at være politisk

Efter koncerten uddybede den 34-årige sanger, hvorfor han følte et behov for at afbryde sin koncert for at kommentere på den russiske LGBT-politik.

- Når man får en platform og en stemme, som mange lytter til, så kommer det med et ansvar. For mig handler det om at sprede musik og kærlighed, men jeg har også et liv, når jeg ikke spiller, hvor jeg bekymrer mig meget om min omverden, så jeg synes, det er vigtigt at bruge sin stemme til at stå op for det, man tror på.

- Så derfor prøver jeg engang imellem at pippe lidt om det, der ligger mig på sinde, siger Mads Langer.

Han er en af de popstjerner, der ikke er bange for at sige sin mening. I 2017 sendte han en svada afsted mod Lars Løkke Rasmussen i forbindelse med uddannelsesloftet. Og i år har han højlydt kritiseret nedskæringer i støtten til højskoler.

Men den populære sanger står ved sine meningers mod og har accepteret, at det muligvis kan støde nogle fans væk.

- Jeg er godt klar over, at man kan risikere at brænde nallerne ved at udtale sig om andet end musik og andre emner, som måske kan virke lidt overfladiske. Og jeg er også godt klar over, at der er nogle, der står af på det. Men det er et valg, jeg har truffet, og det er jeg okay med. Vi kan ikke alle sammen være enige. Og det er jo det fine ved demokratiet. Vi er født et sted i verden, hvor vi ikke behøver at være enige og kan diskutere.

Se interviewet med Mads Langer i videoen herunder.