Mads & Monopolet skælder brudepar ud: Det er simpelthen for småligt!

Det populære radioprogram gæstede lørdag Smukfest, hvor særligt ét dilemma fik både Monopol og publikum op af stolene.

Må man brokke sig over for små bryllupsgaver?

Svaret var et klart og rungende nej, da netop dette dilemma blev taget op i Mads og Monopolet, der lørdag sendte live fra årets Smukfest.

Lytterne Dorthe og Leif blev viet i lørdags, men har efter festen gjort gavehøsten op – og de er ikke helt tilfredse.

- Generelt er vi taknemmelige for folks gaver, og nu holder man jo ikke bryllup for at få gaver, men der er nogle af vores venner og tætte familie, der kun har givet gaver for omkring 200 kroner per person.

Sådan skrev det nybagte brudepar ind til Monopolet og oplyste samtidig, at kuvertprisen for festen lød på omkring 250 kroner per person.

Rørende enigt Monopol revsede lyttere

- Kan vi tillade os at blive sure på de venner og familie, der har givet os en meget lille gave? Kan vi konfrontere dem med det og kræve noget mere? Kan man overhovedet tillade sig at brokke sig over sådan noget?, lød dilemmaet fra parret.

I Monopolet, der denne lørdag bestod af komiker Simon Jul, tv-vært Signe Lindkvist og skuespiller Nicolaj Kopernikus, var der ingen tvivl.

- Hvis man har den holdning til sine venner, at man bliver skuffet over, at man får en for billig gave, så skal man faktisk være virkelig glad for, at man har venner, for så lyder man som et meget usympatisk væsen, lød det skarpt fra Signe Lindkvist til jubel og klapsavler fra publikum i Bøgeskoven.

I videoen øverst kan du se og høre, hvordan publikum og Monopolet reagerede på dilemmaet.

Buh-råb fra publikum: 'Det er sgu for småligt'

Hundredvis af festivalgæster havde valgt at pleje tømmermænd i selskab mod Monopolet, der sendte live fra festivalpladsen.

Og selvom publikum nok var en anelse slatne i sværen efter tre dages festival, var de ikke for trætte til at buhe og råbe, da det omdiskuterede dilemma kom på banen.

- Jeg synes, det er enormt uforskammet, lød det fra Christina Bjerring, der havde valgt at bruge formiddagen i selskab med Monopolet og sin søster, Anja Lindhardt.

- Det absolut ikke okay at brokke sig over for billige gaver. De kom til deres fest, og det er en gave i sig selv, at de gad at være med til at fejre dem, stemte hun i.

Bent Andersen med døtrene Christina Bjerring og Anja Lindhardt. (Foto: © Christian Ellegaard)

Med sig til formiddagens seance havde pigerne også deres far, Bent Andersen. Han var heller ikke imponeret over brudeparrets dilemma.

- Ej, det er sgu for småligt. Sådan en sag er slet ikke et dilemma. Hvis man holder en fest, så må folk give det, de synes. Dét, der tæller, er, om dem, man kan lide, dukker op, og så er det sgu ligegyldigt, hvad de har med i gave, sagde han.

Fik alligevel én særlig bryllupsgave

Selvom Dorthe og Leif altså ikke selv var helt tilfredse med gavehøsten, så kan de nu alligevel se frem til én ekstra bryllupsgave.

Monopolet valgte nemlig at tildele ugens ’Mads og Monopolet’-t-shirt – med lange ærmer – til det nygifte par.

- Jeg tror på, at verden bliver et bedre sted, hvis vi kvæler alting i kærlighed og overskud. Så jeg synes, at vi skal give en t-shirt til Dorthe, der er smålig og brokker sig over, at hun ikke har fået nok bryllupsgaver, lød det fra Signe Lindkvist.

- Jeg tager spenderbuksen på, jeg synes vi skal sende én til hende og én til hendes mand, proklamerede Simon Jul og sendte altså to t-shirts i Dorthe og Leifs retning.

Du kan høre hele lørdagens udgave af 'Mads og Monopolet' her.