Martin svømmede på publikum og anmelderstjerner: Saveus åbner Roskilde med et brag

Publikum var i ekstase, da 25-årige Martin Hedegaard under kunstnernavnet Saveus åbnede årets Roskilde Festival med en energisk optræden.

I bagende sol og foran et veloplagt publikum var Saveus det første band til at indtage Orange Scene på dette års Roskilde Festival.

Det var en tydeligt rørt Martin Hedegaard, som udgør frontmanden i bandet Saveus, der stod i aftensolen og skuede ud over menneskehavet. Og i sin eufori kunne han da heller ikke dy sig for at både crowdsurfe og smide t-shirten.

Og vildskaben var noget, der faldt i god jord hos både anmeldere og publikum. B.T. kvitterer med seks stjerner for en "vokal i verdensklasse", og Politiken mener, at han 'fik Orange Scene til at svæve'.

- Det var noget for sig! Han går på scenen og leverer et fantastisk show, siger Viktor Skøtt Lenstrup, der befandt sig i det ekstatiske publikum, som trampede i støvet i takt til den storslåede popmusik, som Saveus står for:

- Nu har jeg været til en del åbningskoncerter efterhånden, og jeg har ikke oplevet noget lignende. Han kan noget på scenen, som ellers tager rigtig mange års erfaring, siger Viktor Skøtt Lenstrup, der anbefaler alle at høre 'Will Somebody Save Us'.

0:00

’Det er Martin fra Saveus’

Hvis koncerten skulle være løftet til endnu vildere højder mener Viktor Skøtt Lenstrup, at man med fordel kunne være startet endnu hårdere ud, end det var tilfældet onsdag aften.

- Han startede med en af de nye sange og derefter spillede han også en af de mindre kendte sange. Så det tog lige lidt længere tid at få publikum med sig, end hvis han havde startet med en af sine bangers, siger han, mens han alligevel påpeger, hvor stor en oplevelse koncerten var.

Viktor Skøtt Lenstrup har været fan af Saveus længe og har også set DR3-dokumentaren ’Martin uden X’ med stor fornøjelse. (Foto: Christian Mejdahl © dr)

- Det, at han kan klare sig foran så mange mennesker, siger virkelig noget om hans format, siger han inden han fortsætter:

- Når man ser ham live her i dag, så er der kun én Martin og det er ham fra Saveus, siger Viktor Skøtt Lenstrup med henvisning til at Martin Hedegaard i mange år har været kendt som ’Martin fra X Factor’, efter sin sejr i den første sæson for ti år siden.

Saveus åbnede Orange Scene på Roskilde Festival med publikumsfavoritter som ’Levitate me’ og ’Himalaya’. (Foto: Kasper Månsson © dr)

Har kendt ham siden X Factor

Siden debuten som Saveus i 2015 har Martin Hedegaard, udgivet et album og en EP, som også var dér, sangene fra aftenens koncert var hentet fra.

Og det var åbenbart nøglen til at blæse Roskilde Festival omkuld.

- Man fik kriller i maven, fordi det var så godt. Han fik hele publikum op at stå og hoppe. Man blev blæst væk, siger Malene Brønsby fra Herlev.

Hun så koncerten med veninden Frida Jensen, der på trods af Saveus-musikken også havde Martin Hedegaards X Factor-eventyr med i baghovedet under koncerten.

- Man har set Martin vokse op. Man har kendt ham siden X Factor, så hele historien bagved gør, at man føler ekstrameget med ham. Man kunne se, hvordan han slet ikke kunne være i sig selv af lykke oppe på scenen. Og det kunne man mærke ude i publikum, Frida.

Frida Jensen er 20 år og fra Virum. Hun var særligt rørt af Martin Hedegaards følelsesladede reaktion på publikums opbakning. (Foto: Kasper Månsson © dr)

Tilgivet for at crowdsurfe

Sammen er veninderne enige om, at højdepunktet ved koncerten var, da den 25-årige sanger bevægede sig ned mod publikum og tog en svømmetur på publikums hænder i et spektakulært crowdsurf.

- Jeg blev meget overrasket, da han hoppede ud og crowdsurfede. Det havde jeg virkelig ikke forventet. På Roskilde må man jo officielt ikke crowdsurfe. Men når han gjorde det, så synes jeg, det er okay. For det er jo en drengedrøm for ham, og man kunne se, hvor fedt han synes, det var. Og det smitter jo, lyder det fra Malene Brønsby.

Malene Brønsby stod langt oppe foran koncerten og var blæst bagover af den vilde koncert. (Foto: Kasper Månsson © dr)

Og selvom begge veninder, havde haft en vild koncertoplevelse, så efterlyser Frida Jensen, at der havde være mere sceneshow.

- Jeg holder jo meget af, at der måske foregår mere på scenen end bare end mand i en sort trøje. Han tog den jo af, men der måtte godt være mere kapow.

Men det var Malene Brønsby ikke enig i.

- Jeg synes, det bliver mere intimt, når han står alene på scenen med sit band. Så er det mere fokuseret på dem end alt muligt tjubang.

Til gengæld kunne de blive enige om, at ’Watch the World’ er stedet at starte, hvis man vil føres godt ind i Saveus’ univers.

0:00
FacebookTwitter