Mø provokerer med maskering på Smukfest: - Hun er ligeglad med hvad andre tænker!

Onsdag aften fik Smukfest besøg af Mø. Og der var både plads til politiske kommentarer og feststemning i bøgeskoven.

Foran et fuldstændigt pakket Smukfest-publikum skød MØ hele 19 numre af sted i højt tempo. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

OBS! Videoer i denne artikel kan ikke længere afspilles, da DR ikke længere har rettigheder til at vise dem på dr.dk.

En støvet, tør dis sænker sig stille over det tætpakkede publikum i bøgeskoven ved Skanderborg.

Men den tunge luft får ikke lov til at stå stille længe før Danmarks verdensstjerne Mø træder frem på den store scene.

Klædt i mavetop, opknappede træningsbukser og en energi, der kan mærkes helt ned i skovens rødder, er det ikke svært at se ligheden mellem fynske Karen Marie Ørsted og hendes barndomsidol Sporty Spice.

Og dog.

For da Mø træder frem på scenen er hun også iført en elefanthue. En hue af den slags, der dækker alt på nær mund og øjne, og som siden 1. august ikke længere er lovlig at bære i Danmark.

  • (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
  • (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
  • (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
1 / 3

Om det er en bevidst politisk kommentar eller ej, så går den ikke publikums næse forbi.

Skræmmende fuckfinger

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

- Mø er ikke helt ligesom andre. Hun er helt sin egen og ligeglad med, hvad andre tænker om hende. Som da hun kom ud på scenen med den der maske på, fortæller 18-årige Margrete fra Grenå, der havde stillet sig foran Bøgescenen knap en time før koncerten, for at sikre sig en god plads.

- Det virkede faktisk lidt skræmmende på en måde, men det var også fedt. Og så kunne jeg ikke lade være med at tænke, om det måske var en fuckfinger til burkaforbudet. Men det ved jeg jo ikke om det var. Men det ville ikke undre mig, hvis det var det, for sådan er Mø.

- Og det ville jeg egentlig synes var ok, hvis det var derfor. Det er en vigtigt, at man som kunstner også viser, hvad man synes om ting, synes jeg.

Kæmpe fest på forreste række

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

- Det var et mega fedt sceneshow. Det var en mega fest, siger 18-årige Stine begejstret, da koncerten er slut.

- Det var fedt, at hun går ned og synger blandt publikum og folk får lov til at røre hende. Vi stod i anden forreste række, så hun løb frem og tilbage foran os. Så jeg fik taget nogle billeder af hende, griner Stine, der var til koncerten med sin kusine og to veninder.

- Jeg synes selvfølgelig at den sidste sang ('Final Song', red.) var helt vildt fed, for den kender alle jo. Men jeg synes også at 'When I Was Young' var mega fed.

0:00
Da MØ optrådte på Smukfest tilbage i 2014 insisterede hun på at crowd surfe over publikum, på trods af sikkerhedsfolkenes forbud herom. Det resulterede i, at strømmen med taget, før koncerten var slut. Måske derfor vovede MØ sig først ud i diciplinen crowdsurfing, da hun sang de sidste linjer af sidste ekstranummer, nemlig hittet 'Final Song'. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Det er på hits som 'Pilgrim', 'Cold Water', 'Final Song' og 'Lean On' at der for alvor kommer gang i danseskoene og hænderne ryger i vejret hos det sommervarme publikum foran Bøgescenen.

Hittet 'Pilgrim', der tilbage i marts 2013 blev P3's Uundgåelig og sparkede døren ind til de danske hjem for Mø, har i dag en særlig plads i hjertet på den energiske sangerinde:

- Nummeret betyder meget for mig. Det var første gang, at nogen begyndte at lytte til min musik, forklarer Mø fra scenen inden hun skruer op for debut-hittet på scenen.

0:00

God support til det danske folk

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

- Hun giver den meget godt gas, er de to 19-årige venner Jeppe og Peter fra Esbjerg enige om. Men glæden er ikke helt unuanceret.

- Det startede meget godt, da hun præsenterede sig, men så blev det lidt kedeligt i midten. Men hun sluttede heldigvis af med en fest, forklarer Peter.

- Hendes musik er måske ikke lige vores genre, men vi kom til koncerten, fordi vi gerne vil bakke op om hende, siger Peter, og forklarer:

- Vi synes det er godt, at hun kommer hjem og supporter Danmark, efter hun har været i USA i lang tid. Ligesom Lukas Graham. Vi vil gerne bakke op om, at hun kommer hjem og støtter det danske folk. Og viser, hvor hun er fra og at hun stadig holder af os, i stedet for bare at fokusere på resten af verden.

- Og så vil vi også bare gerne have en god fest, bryder Jeppe ind.

- Og det var der til Mø. I hvert fald til sidst, er de enige om.

Mø, der har turneret en del i udlandet, har tidligere spillet på Smukfest i både 2014 og 2015.

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)