Musikeksperter roser Roskilde Festivals plakat – men Eminem kommer 10 år for sent

Roskilde Festival imponerer med et godt program, mener to musikeksperter. Men det halter dog visse steder.

Cardi B (tv.) og superstjernen Eminem er på plakaten i år. Men kan den hypede Cardi B leve op til forventningerne og er Eminem virkelig det største? (Foto: Kollage © Getty Images og Scanpix)

Mange spørgsmål melder sig, efter at Roskilde Festival i dag offentliggjorde årets plakat.

Er det de rigtige navne, der er booket? Er det de mest oplagte hovednavne? Hvad kan publikum se frem til?

Vi har spurgt de to musikeksperter Lucia Odoom, skribent og anmelder på Politiken, og Sidsel Thomassen, Gaffas nye chefredaktør, om, hvad de synes om årets program.

Er årets program godt eller skidt?

Rapperen Anderson .Paak er et af de helt nye navne på Roskilde Festivals plakat, som både Lucia Odoom og Sidsel Thomassen glæder sig til at opleve. (Foto: C Flanigan © Getty Images)

Lucia Odoom: Jeg synes, det er et rigtig godt og sammensat program. Det er ikke kun domineret af én genre, og derfor minder det lidt om Roskilde i 90’erne. Der var et midtsøgende rockhierarki i 00’erne, og det er de heldigvis gået væk fra igen.

Sidsel Thomassen: Overordnet set er det et virkelig flot program. Jeg kunne også mærke, da vi skrev om programmet i morges, at vores læsere er positivt stemt. Sidste år var folk mere negative.

Eminem som hovednavn?

Eminem er ganske vist et stort navn - men han har et dårligt album med i bagagen, ifølge de to musikeksperter. (Foto: Lucy Nicholson © Scanpix)

Sidsel Thomassen: De har ramt rigtig med mange af de navne, de har fået booket, selvom man måske kan tænke, at Eminem kommer ti år for sent. Hans nye album har ikke fænget så voldsomt. Men uanset hvad, så er han et kæmpe scoop for Roskilde. Ham har de jo gerne villet booke i mange år.

Lucia Odoom: Eminem baner ikke vejen for noget. Han er sådan en, der var sjov engang. Han har lige udgivet en dårlig plade og er ikke en, som nye navne er inspireret af. Det er måske lidt hårdt sagt, men han er ikke længere relevant. Så ville jeg hellere have hørt A Tribe Called Quest, der godt nok aflyste sidste år. De kom med et nyt relevant album og har inspireret mange af de unge navne lige nu.

Kan hypede Cardi B løfte Orange Scene?

Kan den hypede Cardi B give den tilpas gas på Roskilde Festival i år? (Foto: Jeff Kravitz © Getty Images)

Lucia Odoom: Så har Roskilde booket Cardi B, men vi ved jo ikke, om hun overhovedet kan spille live. Jeg er spændt på, om hun fungerer på en scene eller om hun bare er båret på hypen. Hun står helt deroppe med de store på plakaten, men vi ved jo ikke, om hun kan bære at stå der. Hun kan sagtens være glemt næste år.

Sidsel Thomassen: Sådan et navn som Dua Lipa, der er offentliggjort i dag, er oplagt, og det er dejligt, at hun er et nyt og poppet hovednavn. Hun har allerede fået sit gennembrud, men jeg tænker, at hun måske ligefrem har potentiale til at komme op i samme liga som Beyoncé. Det bliver i hvert fald spændende at se, hvordan hun klarer den.

Hvem mangler på plakaten?

19-årige Yungblud - med det borgerlige navn Dominic Harrison - ville have klædt Roskildes plakat, synes Sidsel Thomassen, Gaffas chefredaktør. (Foto: Brad Barket © Getty Images)

Sidsel Thomassen: Jeg havde forventet at se Arctic Monkeys, for de udgiver nyt materiale meget snart, men de besøger Royal Arena i stedet. Og så havde jeg også forventet, at Roskilde ville smide engelske Yungblud på plakaten. I mine øjne er han et Roskilde-navn, men der er forhåbentlig nogle andre danske festivaler, der tager ham i stedet. Den kun 19-årige gut bliver meget spændende at følge i fremtiden.

Lucia Odoom: Jeg savner en lidt mere legendarisk stemning, og så synes jeg, at Roskilde skal revurdere, hvad der er et vigtigt legendarisk navn for den nye, unge generation. Måske er det ikke en som Neil Young hver gang, men dem, der var store omkring år 2000. Eminem? Han er ikke længere relevant og derfor ikke et legendarisk valg.

Hvad med de danske?

Saveus spillede for to år siden i opvarmningsdagene, men i år indtager bandet Orange Scene. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Lucia Odoom: Faktisk er CV. Jørgensen nok det mest legendariske valg i år, også fordi han ikke optræder ret tit. Han er sådan en, som mange nye navne sammenlignes med og har jo inspireret fx Bisse. Hans musik er stadig influerende og inspirerer stadig unge. Det burde Roskilde overføre til deres udenlandske navne.

Sidsel Thomassen:Jeg glæder mig meget til Saveus på Orange, for det er et mageløst liveband. Faktisk er jeg mere rolig med dem, end jeg var, da Phlake åbnede Orange Scene sidste år. Altså, så længe Saveus’ mixerpult holder, og det ikke går som på Smukfest i 2017. Det var så uendeligt synd for dem! Men mon ikke, der er styr på udstyret denne gang.

FacebookTwitter