Musiklegender overrasker på Tinderbox: Glem alle de DJs, det her er f*cking cool!

Madness skabte en solid lørdagfest - både for de gamle fans og dem, der slet ikke kendte 80er-stjernerne.

Madness-forsanger Suggs, med det borgerlige navn Graham McPherson, leverede både jokes og store hits lørdag eftermiddag på Tinderbox. (Foto: Carsten Bundgaard © Scanpix)

Eftermiddagssolen bagte ubarmhjertigt fra en skyfri himmel, da de rockende bedstefædre fra Madness lørdag stod på Rød Scene på Tinderbox i Odense.

Måske var det solens stråler eller de evige tømmermænd, der var årsagen til, at det overvejende modne publikum virkede halvsløve fra koncertens start.

London-bandet, der dominerede de engelske hitlister i slutningen af 70'erne og starten af 80'erne, har ellers flere gange vist, at de formår at få publikum til at gå fuldstændig i ekstase.

Under en koncert i Finsbury Park i London i 1992 hoppede og dansede publikum så meget, at seismologer kunne måle jordskælvslignede rystelser i den britiske hovedstad.

Helt så vildt blev det dog ikke på Tinderbox lørdag eftermiddag, men tæt på.

For da Madness' ubetinget største hit 'Our House' tonede ud fra de gigantiske højtalere steg temperaturen til hedebølgeniveau, og fik publikum til at danse store støvskyer frem på den tørre festivalplads.

Hør Madness' absolut største hit 'Our House' herunder.

0:00

- Det var helt perfekt

Damien Lynch (højre) og Kim Jørgensen var underholdt fra start til slut under Madness-koncerten. (Foto: Martin Fält © Dr)

En af dem, der nød Madness-koncerten i fulde drag, var Damian Lynch, der oprindeligt er fra Dublin i Irland, men nu er bosat i Odense.

- Jeg er vokset op med dem og deres musik, og de spillede helt perfekt. Glem alle mulige DJ's og deres sets - det her var fucking cool, lød det begejstret fra den 46-årige irer.

Han var så tilfreds, at han ville ønske, at de rutinerede briter skulle spille i yderligere et par timer.

- De gav den virkelig hele armen til sidst, det var så fedt!

Pelle Peter Jensen, P3-vært og DJ

  • Madness er et virkelig legendarisk orkester med en flok gamle mænd, som overhovedet ikke er fallerede, men som leverer uforfalsket ska-punk - en genre, de nærmest selv var med til at opfinde tilbage i 80'erne sammen med The Clash.

  • De er et frisk pust på Tinderbox, og det er en lidt skæv booking, der klæder programmet.

  • Deres allerstørste hit er uden sammenligning 'Our House' fra 1982, som ikke er særlig ska-punk-agtig, men altid skaber en kæmpe fest.

- De virkede nærmest fulde!

Den 57-årige forsanger Graham McPherson, kendt under kunstnernavnet Suggs, jokede og småskændtes med de ni andre bandmedlemmer flere gange under koncerten til stor morskab for publikum.

Som da han pludselig udbrød: "Jeg har været i det her band i fucking 40 år!", hvorefter han rystede på hovedet og gestikulerede, at det altså var en kæmpe bedrift.

Didde Rudbeck (foran i midten),Charlotte Backmann (foran til højre) og resten af vennegruppen havde et stramt lørdagsprogram på Tinderbox, som også bød på C.V. Jørgensen, Editors og ikke mindst Jack White. (Foto: Martin Fält © Dr)

Charlotte Backmann fra Kolding og resten af vennegruppen grinede flere gange over, hvor sjove og spøjse de opførte sig på scenen.

- De var sjove, og de er virkelig nogle originaler - de virkede nærmest stive!

Veninden Didde Rudbeck fra Frederiksberg stod helt oppe foran og festede under den næsten halvanden time lange koncert.

- Vi havde den bedste og sjoveste fest. Jeg ved ikke lige, hvad højdepunktet var - nok hele koncerten.

FacebookTwitter