Nåede du det? Smukfest melder udsolgt efter en time

Der er rift om at komme med til Smukfest 2019, hvor festivalen holder 40 års fødselsdag.

I sommer kunne Britney Spears opleves i bøgeskoven til Smukfest. Der mangler stadig at blive sat udenlandske navne på programmet for 2019, men alligevel kan festivalen allerede melde udsolgt. (Foto: Frederik Højfeldt © dr)

65 minutter.

Så lang - eller rettere kort - tid gik der, før Smukfest endnu engang kunne melde udsolgt af partoutbilletter samme dag, som de er blevet sat til salg.

Sidste år blev der meldt udsolgt efter bare halvanden time, og det er tredje år i træk, at Smukfest kan melde om udsolgt kort tid efter, de er sat til salg. Det er noget, der glæder ordførende direktør for Smukfest, Søren Eskildsen.

- Vi er simpelthen så glade, og vi er jo vildt taknemmelige for at publikum bakker op om os. Det eneste, vi kan gøre er at bøje hovederne og love, at vi laver den bedste festival, vi overhovedet kan i 2019, siger han.

- Vi er godt klar over at det her, det forpligter.

Omkring 28.000 billetter er dermed blevet solgt til Smukfest 2019, og det er selvom der endnu ikke sat mange navne på programmet for næste år.

Indtil videre er kun fire danske navne offentliggjort, nemlig Lukas Graham, Nephew, Nik & Jay og tv-2.

Lyt til Lukas Graham her:

- Alle de navne er blandt publikums allerhøjeste ønsker, så vi er glade for, at vi har fået dem på programmet, siger Søren Eskildsen, der dog ikke vil løfte sløret for nogle af de andre ting, der venter publikum, når Smukfest fejrer 40 års fødselsdag næste år.

- Men jeg kan sige, at vi brygger på nogle ekstra publikums-oplevelser, siger han.

Prisen er ikke sat op

En partoutbillet til Smukfest koster i år 2695 kroner. Det er dermed den dyreste festival i Danmark, men festivalen kan også bryste sig af et musikprogram, der strækker sig over fem dage.

Der var lang ventetid for at få fingrene i en af partout-billetterne bare tre minutter efter, de var sat til salg.

Prisen er dog den samme som sidste år, og det har været vigtigt for festivalen ikke at sætte den yderligere op.

- Prisen er sat efter det produkt, vi tilbyder, og selvom den er høj, så er det det, det koster. Men når det så er sagt, så har det også været vigtigt for os at kunne fastholde prisen fra i år, siger han.

Til Smukfest 2018 blev der brugt omkring 50 millioner kroner på musikken, men det beløb bliver endnu højere til næste år.

- Det bliver noget højere, men vi kan ikke sige, hvor meget.

Hvad, der er i vente, når Smukfests 40 års fødselsdag skal fejres, bliver offentliggjort løbende til næste år.

Smukfest 2019 foregår den 7.-11. august.

Facebook
Twitter