Nephews nye instrument er en vindmølle: Vi har været i legehumør

Når Nephew endnu engang spiller på Roskilde Festival i nat er det med ny musik på scenen.

Nephew med forsanger Simon Kvamm har flere gange før spillet på Roskilde Festival. (Foto: Ditte Valente / ROCKPHOTO © Scanpix)

Ny musik, blandet gammelt blod og en vindmølle-symfoni.

Det er noget af der, der beskriver Nephews nye album 'Sommer-i-Ring', som er tredje del af deres årstidsværk 'Ring-i-Ring', hvor gruppen med egne ord markerer hver af de fire årstider for at kunne mødes med publikum om både noget gammelt og noget nyt.

'Sommer-i-Ring' udkommer i dag, og allerede i nat kan man se dem opføre det live på Orange Scene på Roskilde Festival klokken 1.00 - eller følge med live på dr.dk HER eller på DR3.

- Vi har været i legehumør. Du Danske Supersommer er en bastard med en gammel dansk sommersang som mor og en Nephew-klassiker som far. Og så har jeg fundet det gode gamle ord-maskingevær frem fra skuffen. Så søg dækning, siger Simon Kvamm om det nye album.

Nephew har også udgivet 'Vinter-i-Ring' og 'Forår-i-Ring'. Hør nummeret 'Sig månen langsomt hæver' fra 'Vinter-i-Ring' her:

0:00

Vindmøllen styrer tempoet

Sidste år fik gruppen, der indtil da kun bestod af mænd, et nyt medlem i Marie Højlund. Hun har til dette album lavet en lydcollage af fragmenter fra en vindmølle.

- Som en meget konkret udfoldelse af vores ønske om at undersøge ting der går i ring, har vindens skiftende styrke styret tempoet på vores nye sange live, døgnet rundt i snart et halvt år, fortæller hun.

Gruppen har nemlig oprettet en hjemmeside, hvor man kan se og lytte til en af verdens største vindmøller, og hvordan dens vingers rytmer styrer afspilningshastigheden af sangene.

Se - og hør - Nephew-vindmøllen HER.

- Vi har løbende optaget lyden fra siden, og jeg har derefter komponeret en collage af den optagede lyd blandet med små melodi-fragmenter fra forskellige Nephew-sange og Aalborg Symfoniorkesters version af sangen 'At Dø Er At Rejse', siger Marie Højlund.

Hvad det hele er blevet til, kan man se, når Nephew optræder på Orange Scene på Roskilde Festival for tredje gang. Følg med live HER.

I starten af året optrådte Nephew til X Factor med singlen 'Amsterdam'. Se det her:

FacebookTwitter