Nephews store overraskelse på Smukfest: - Sådan fik vi kronprinsen med på scenen

Det var årets nok største Smukfest-overraskelse, da kronprins Frederik pludselig stod foran publikum under Nephews koncert.

Både Simon Kvamm og kronprins Frederik så ud til at nyde øjeblikket sammen foran publikum på Bøgescenerne på Smukfest. (Foto: © Gonzales Photo Kim Mattäi Leland, Ritzau Scanpix)

Publikum hvinede og jublede, da Nephew sent torsdag aften hev selveste kronprins Frederik ind på Bøgescenerne på Smukfest.

Kronprinsen havde nemlig helt ekstraordinært fået lov til at afgøre bandets traditionelle sangdyst, hvor den side af publikum, der har været bedst til at synge med, bliver hyldet.

Men det var ikke en gimmick, der har været planlagt i lang tid. Faktisk var det bare en pludselig idé, som Nephew fik kort før, de skulle på scenen.

- Idéen opstod to timer før koncerten, mens vi sad og grublede over, hvordan vi kunne gøre de våde festivalgæster ekstra glade, fortæller Nephew-forsanger, Simon Kvamm.

Havde bandet med til sin fødselsdagsfest

Efter et uofficiel togt med familien på kongeskibet Dannebrog var kronprinsen torsdag på besøg på Smukfest, hvor han blandt andet stod backstage til Medina om eftermiddagen.

Men tronarvingen holdt ud til nattetimerne, hvor Nephew spillede.

Kronprins Frederik har altid været glad for rytmisk musik, fra pop til rock. Og til den private del af hans 50 års fødselsdag var Nephew blandt de optrædende til festen.

Så bandet havde altså for nyligt været tæt på de kongelige, da de besluttede sig for at invitere ham med på scenen på Smukfest:

- Det er fedt, at kronprinsen var med på denne helt spontane idé, og vi er glade for, at publikum virkede til at være tilfredse, siger Simon Kvamm

Verdens bedste kronprins

Også på de sociale medier bliver kronprinsen hyldet efter sin festivaloptræden og bliver kaldt intet mindre ned verdens bedste kronprins.

Kronprinsen bliver hyldet på de sociale medier efter sit Smukfest-stunt.

Det er da heller ikke nogen hemmelighed, at kronprinsen er glad for Nephew.

I portrætbogen 'Under Bjælken', der udkom i 2017, løftede kronprins Frederik sløret for, hvilke sange der har betydet meget for ham.

Her var Nephews sang 'Superliga' fra 2004 blandt andet at finde på listen.

Kronprinsen så ud til at nyde den korte stund på scenen. (© dr)

Nephew elsker overraskelser

Det er da heller ikke første gang, at Nephew har fået et festivalpublikum til at gå fuldstændigt amok over en hemmelig gæst.

I år er det 11 år siden, at de i 2007 havde L.O.C med som gæst på Roskilde Festival, hvor han sang med på nummeret 'Hospital'.

Hele den historie kan du læse her og herunder kan du se videoen fra dengang: