Nik & Jay, Father John Misty og alle de andre: Se højdepunkterne fra Northside Festival

Northside havde det hele: Fra popfest med Nik & Jay til amerikansk indierock. Se de musikalske højdepunkter fra festivalen her.

Både Nik & Jay (tv) og Father Jogn Misty (tv) stof for nogle af de mange musikalske højdepunkter fra årets Northside Festival. (© Scanpix)

OBS! Videoer med koncertoptagelserne er blevet fjernet i denne artikel, da DR ikke længere har rettigheder til at vise dem på dr.dk.

Årets Northside Festival i Ådalen i Aarhus har slukket for den sidste monitor og skænket den sidste øl.

Men du kan stadig få masser af festivalsstemning direkte på din mobil eller i stuen, når vi her deler nogle af de mange musikalske højdepunkter fra årets festival.

Nik & Jay

Forud for koncerten havde der været mange beklagelser over, at Northside Festival overhovedet havde booket Nik & Jay. Og endnu større frustration over, at de tilmed skulle stå for festivalens store afslutningsfest lørdag nat.

Anklager som en festeksplosion af en koncert lørdag nat gjorde til skamme.

Se konfettistormen under Nik & Jays optræden med hittene 'Boing!' og 'Fest' her:

Se også når Nik & Jay og festivalpublikum 'sender god, god energi' ud i universet med sangen 'Alien' her:

Father John Misty

Amerikanske Father John Misty, eller Josh Tillman som hans borgerlige navn lyder, er ikke nogen sjælden gæst på de danske musikscener.

På Northside-scenen i år havde han desuden en gave med til publikum i form af det aarhusianske strygerensemble 'Who Killed Bambi'.

Se både Father John Misty og 'Who Killed Bambi' med nummeret 'Chateau Lobby #4 (In C For Two Virgins)' her:

Future Islands

Forsanger Samuel T. Herring og resten af besætingen i amerikanske 'Future Islands' brød for alvor igennem verden over, da de i 2014 optrådte i talkshowet 'Late Show with David Letterman', hvor særligt Herrings dansetrin vakte opsigt.

På årets Northside Festival var der også gang i danseskoene - både på scenen og blandt publikum.

Se Future Islands optræde med hittet 'Ran' her:

Soleima

Den danske sangerinde, der selv stammer fra Aarhus, var blandt de første kunstnere til at spille på Northside torsdag.

Se Soleima med 'Wasted' her.

Deerhunter

Det alternative amerikanske rockband Deerhunter er sjældne gæster i Danmark. Men lørdag besøgte de Northside med ikke mindst en række af skarpe sange fra de seneste ti år siden det kritikerroste album 'Halcyon Digest'.

Her kan du se Deerhunter spille 'Revival' fra samme album på Northside:

Dizzy Mizz Lizzy

Et af de allerstørste navne fra 90'ernes sprudlende danske rockscene er Dizzy Mizz Lizzy, der for tre år siden blev gendannet. På Northside satte de lyd til en sand folkefest fredag aften.

Se Dizzy Mizz Lizzy spille sangen 'Brainless' på Northside:

Queens of the Stone Age

Det er ikke første gang, at amerikanske Queens of the Stone Age rocker Northside-gæsterne omkuld med deres californiske rocktoner. Med hits som 'Song for the Dead' og 'Go With the Flow' slog de for alvor igennem i 2002 - og hos fredagens festivalpublikum.

Oplev Queens of the Stone Age spille hittet 'I sat by the Ocean' fra 2013 på Northside her:

Beck

- Tak, jeg vil aldrig glemme det her show. Sådan lød ordene fra amerikanske Beck før han sluttede sin koncert på Northside lørdag aften. Siden 1990'erne har han eksperimenteret med en blanding af rock, alternativ hip-hop og folk.

Se Becks liveoptræden med megahittet 'Loser', der får fans i alle aldre til at skråle med:

Cigarettes After Sex

New Yorker-bandet er lige nu et meget eftertragtet livenavn med deres melankolske og atmosfæriske musik.

Se Cigarettes After Sex med nummeret 'Affection':

The National

The National har et helt særligt forhold til Danmark, hvor de har spillet et utal af gange. Dessner-brødrene fra bandet er desuden medstiftere af Haven Festival i København.

Se The National med 'The System Only Dreams In Total Darkness':

Bodycount feat. Ice-T

Det hårtdslående heavy metal-band vækkede Northside fredag med en ordentlig svada fra frontmanden, gangsta-rapperen Ice-T.

Se Bodycount feat. Ice-T med 'Cop Killer':

Yungblud

19-årige Dominic Harrison, der optræder under navnet 'Yungblud' er mange steder blevet udråbt til at være et talent, man skal holde øje med.

Se Yungblud med sangen 'Polygraph Eyes' her:

Liam Gallagher

Den tidligere Oasis-frontmand forkælede publikum, både med sange fra hans nye soloalbum, men også med flere Oasis-sange, blandt andet monsterhittet 'Wonderwall'.

Se Liam Gallagher med 'Wonderwall' her: