Dansk rap-legende driller Thomas Helmig: Er han den nye konge af Aarhus?

L.O.C. udfordrer Helmig i kampen om tronen af musikkonge af Aarhus.

L.O.C. var på hjemmebane på Northside, hvor han sendte en drillende hilsen til Thomas Helmig - eller 'Kongen af Aarhus', som rapperen kalder popstjernen. (Foto: © Helle Arensbak, Scanpix)

Der var høj sol over Aarhus hele fredag, og det betød ikke alene masser af bare ben og rigeligt med væskeindtag blandt de tusindvis af gæster på årets Northside Festival.

Fredagen bød også på masser af musikalske højdepunkter.

Eksempelvis fra en af Danmarks største rappere, L.O.C., der gjorde, hvad han gør bedst, men som samtidig luftede en drøm om at overtage tronen som Danmarks popkonge nummer ét.

Læs, hvad det handler om, og få et indblik i andre store øjeblikke, og et øjeblik, vi godt kunne have været foruden, på Northsides andendag herunder.

1

L.O.C. udfordrer Helmig

Mangler L.O.C. mon nogle koncerter i kalenderen den kommende tid?

- Jeg elsker Thomas Helmig, men jeg kunne godt tænke mig at få nogle flere jobs... Vi vil gerne være så folkelige med sange, som alle kan synge med på. Så vi har 'ødelagt' en sang, I nok kender.

Sådan lød det i hvert fald drillende fra Liam O'Connor, da han præsenterede den sidste sang under sin første Northside-koncert i mange år med henvisning til Thomas Helmigs mange koncerter landet over.

- Så her kommer en sang, jeg skrev, da jeg boede nede ved Ceres-krydset, lød det nedtonet og meget 'helmigsk' fra en smilende L.O.C.

Dernæst rappede han første del af sit eget kæmpehit, 'Undskyld', i vaskeægte Helmig-stil kun akkompagneret af en akustisk guitar og med publikum som ivrigt kor.

Lyt til 'Undskyld' her:

0:00

Kort inde i hittet stoppede han dog op og begyndte forfra med sangens vanlige beat og tempo til stor begejstring for det dansende og fællessyngende publikum foran Blå Scene.

For to år siden rynkede mange brynene over Northsides booking af netop Thomas Helmig. Han var ikke indie nok, lød kritikken. Alligevel endte Helmig med at tryllebinde festivalens gæster – og anmelderne oveni – med sin popfest.

Se L.O.C. byde op til fællessang med 'Momentet' i videoen herover.

2

Hjemmebanehelte tog revanche i sikker stil

For to år siden måtte de aflyse deres koncert på Northside, men fredag eftermiddag tog de fire Aarhus-gutter i Liss i dén grad revanche i fødebyen, da de fik publikum til at vugge med i solen til deres velourlabre, drømmende popmusik.

Om halvanden uge kommer deres anden ep, så der er meget at glæde sig til for de mange Liss-fans.

Se Liss optræde med deres seneste single 'Reputation' i videoen herover.

3

Benal konkurrerede med Major Lazer

Selvom Benal optrådte på samme tid som de internationale verdenstjerner fra Major Lazer, var mange mødt op foran den røde scene for at overvære koncerten. (Foto: © Frederik Højfeldt, dr)

Mens der på Northsides store scener virkelig var lagt op til fest med først Mark Ronson og siden Major Lazer, var en rimelig mængde trofaste Benal-fans søgt ned til det hyggelige skovområde omkring Northsides røde scene.

Her var der dog ikke hygge på menuen, men derimod tunge technobeats og hård dansk rap.

På scenen supplerede et vildt lysshow med blinkende lamper de to medlemmer af Benal - dj'en Albert Wancher i baggrunden og rapperen Benjamin Hav forrest på scenen.

Publikum blev for alvor forkælet, da de to fik selskab på scenen af Mads Bo fra Phlake, der er med på hittet 'Tænker lidt på dig'.

Hør det her:

0:00
4

Fesen fodboldfest

Northside havde forsøgt at tage hensyn til fodboldfansene ved at sætte en storskærm op på festivalpladsen. Men fodboldfans var der tilsyneladende ikke mange af. (Foto: © Jakob Bach Svith, Dr)

Selvom Aarhus normalt er en fodboldglad by, blev der fredag aften sat streg under, at Northside er en festival med musikken i centrum.

Det danske herrelandshold i fodbold spillede EM-kvalifikationskamp mod Irland, men højst et par hundrede festivalgæster havde øjnene rettet mod den storskærm, der var sat op til lejligheden.

Resten sad i savsmuldet og hyggede sig eller dansede rundt med høretelefoner på fra det nærtliggende 'Silent Disco'.

De få fans, der trods alt fulgte kampen, fik aftenen ødelagt, da Shane Duffy udlignede til 1-1 for Irland fem minutter før slutfløjtet. Øv!