Dukker op ud af det blå: Danske rock-sensationer tager røven på intetanende publikum

Da The Minds of 99 lørdag var med til at lukke dette års Northside, stod forsangeren pludselig midt i publikum.

- Sikke et syn, mand, lød det fra frontmand Niels Brandt i bandet The Minds of 99, da de lørdag fik festen til at kulminere på Northside Festival. (Foto: © Søren Borkmann)

Det meste af lørdagen på årets Northside Festival bestod primært af regn, blæst og gæster, hvis desperate øjne fortalte, at de nok skulle have taget en ekstra jakke med.

I løbet af den vådeste dag på årets festival var de fleste gæster nok også allerede mentalt på vej hjem efter tre dage med den ene store koncertoplevelse efter den anden.

Men Northside-publikummet blev taget med bukserne nede, da de frysende og tænderklaprende stod og ventede på The Minds of 99 en råkold sommeraften i juni.

Se bandets vilde åbning og andre højdepunkter fra lørdagens Northside herunder.

1

The Minds of 99 tager fusen på publikum

På en platform ude midt i mængden af de forventningsfulde gæster dukkede forsangeren i bandet, Niels Brandt, pludseligt op og gav hele Ådalen varmen igen, da han som en anden gud hævede sig mange meter op over mængden, mens han sang 'Solkongen'.

Jublen var stor, og resten af koncerten fortsatte med 100 kilometer i timen uden pause.

Kort efter åbningsnummeret begav Niels Brandt sig nemlig op mod scenen, mens han sang 'Ung Kniv', hvor han besluttede sig for at kaste sig ud i en omgang crowdsurfing på det ekstatiske publikum.

Der blev hoppet og skreget i næsten halvanden time, så regnjakkerne med lynets hast blev umulige for publikum at ånde i.

Og glæden var da også gengældt fra forsanger Niels Brandt, der med oprigtighed i stemmen lod sin begejstring komme til udtryk:

- Sikke et syn, mand!

Se den vilde åbning på The Minds of 99's Northside-koncert, hvor Niels Brandt overrasker publikum med sin særlige entre, i videoen herover.

2

Keane tog solskinnet med til Aarhus

Klokken var næsten 20.15, da der udbrød en spontan og voldsom jubel både foran Grøn Scene og rundt på festivalpladsen. Var comeback-bandet Keane gået på scenen et par minutter før tid? Næ.

Det var såmænd en anden kærkommen gæst – nemlig solen – der skabte stor jubel, fordi den endelig brød frem på himlen efter en lørdag domineret af tung regn og kølig blæst.

- Vi er fra England, og vi tog solskinnet med, lød da også de første ord fra Keanes frontmand Tom Chaplin, da bandet gik på scenen få minutter efter.

Dernæst bød det gendannede Keane på sange både fra gruppens kommende album og ikke mindst en masse af de velkendte ørehængere fra starten af deres karriere i 00’erne.

Og da Keane skabte fællessang helt ned til de bagerste rækker med klassikerne 'Everybody’s Changing' og 'Somewhere Only We Know' lige efter hinanden, gjorde det faktisk ikke noget, at skyerne igen dominerede himlen over Aarhus.

Se Keane optræde med 'Everybody's Changing' i videoen herover og lyt til'Somewhere Only We Know' her:

0:00
3

Barselona fik hjerterne til at banke i takt

De fik en regnvåd - men overvældende hjertevarm - modtagelse ved deres første koncert på Northside, gutterne Rud Aslak og Rasmus Theodor i Barselona.

Publikum dansede og sang med på sange som 'Et år', 'Fra Wien til Rom' og naturligvis P3's Uundgåelige-hittet 'Bankende hjerter', som du kan se i videoen herover.

Tryk play, syng med - og mærk hjertet banke af sted.

4

Den næstekærlige bonusfest

 • På gårdspladsen hyggede folk sig og lyttede til de lokale bands, som spillede op til fest. (Foto: © Morten Bjerregaard)
 • Leftside har sin egen færge, som transporterer gæsterne over Aarhus Å. (Foto: © Morten Bjerregaard)
 • Nogen havde taget kanapéer med til festen, mens andre havde medbragt chips og øl. (Foto: © Morten Bjerregaard)
 • Det er ottende år i træk, at festen bliver afholdt i forbindelse med Northside. (Foto: © Morten Bjerregaard)
1 / 4

Northside var ikke den eneste festival, der foregik i Aarhus lørdag. Festen Leftside, der ligger få hundrede meter fra den store festivalplads, inviterede nemlig til stort sammenskudsgilde ved Aarhus å.

Her blev alle gæster opfordret til at tage gaver med, og det betød, at der var gratis øl, vin og mad i lange baner.

- Folk spørger: 'Kan det virkelig passe?', når de ser, at alt mad, vin og øl er gratis. Det er en fornøjelse hvert år at se, at folk blive så glade, siger Thomas Lütken, der står bag Leftside-festen, der blev afholdt for ottende år i træk.

- Vi har den grundholdning, at man skal træne sig selv i at give uden at forvente at få noget igen. Og det vil vi gerne inspirere andre til, lyder det fra festarrangøren.

Ud over gratis mad og øl var der også gæster, der gav gratis massage og uddelte varme kram.

5

Sikker reggaefest i ustadigt vejr

Pharfar, Eagger og Blæs Bukki fra Bikstok stod bag en hed reggaefest lørdag eftermiddag på Northside Festival. (Foto: © Frederik Højfeldt, dr)

Kort efter, at Pharfar, Eagger og Blæs Bukki fra Bikstok havde indtaget scenen lørdag eftermiddag på Northside, åbnede himlen sig, og festivalgæsterne måtte stimle sammen under de få overdækkede områder, der findes på pladsen.

Imens sørgede de tre rappere og det fem mand store band - der blandt andet talte 'Den Sorte Skole'-dj Simon Dokkedal - til gengæld for, at der var der masser af hede reggaerytmer, de tilbageværende fans kunne varme sig på.

Efter 20 minutter kom solen frem, og folk strømmede tilbage mod scenen med hænderne i vejret for at høre hits som 'Penge på græs', 'Radio' og 'Fabrik'.

Jublen var stor, da Pharfar med henvisning til det nylige folketingsvalg spurgte publikum: 'Var det ikke et fedt valg?' og endnu større, da kæmpehittet 'Cigar' sluttede eftermiddagsfesten af med manér.

Hør 'Cigar' her:

0:00
6

De bedste pletskud

Fra Gnags til Major Lazer, fra Suspekt til Tove Lo. Fra skybrud til solbadning. Og fra tidlig tømmermændsmusik til energiske nattefester.

Northside bød traditionen tro på lidt af det hele. Tag med vores fotograf på årets festival, som han så den, i galleriet her.

 • Tame Impala imponerede med et psykedelisk trip af et lysshow under koncerten torsdag aften. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)
 • Svenske Tove Lo var overvældet over det flotte fremmøde til sin Northside-koncert... (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)
 • ... og der var da vitterligt også fyldt godt op foran Grøn Scene under svenskerens popfest. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)
 • Lysshowet var som altid knivskarpt, da Benal indtog Rød Scene. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)
 • Stjerne-dj'en og produceren Mark Ronson forvandlede fredag aften en halvslidt græsplane til et intenst dansegulv med hits på stribe. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)
 • Verdensstjernen Diplo havde medbragt vennerne i Major Lazer og leverede et brag af en fest natten til lørdag. Allerede om tre uger vender Diplo tilbage til Danmark, når han optræder i eget navn på Tinderbox i Odense. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)
 • Publikum var helt oppe i højeste gear under Khalid-koncerten torsdag aften. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)
 • Hotdogs, fritter, burger, pizza, sushi, is... Der var lutter lækre sager på menuen på Northside. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)
 • Danske Jada blev overvældet, da hun blev mødt af et publikum, der stod med merchandise-vifter og kunne de helt rigtige fagter. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)
 • På trods af, at himlen pludselig åbnede sig under deres koncert, formåede Bikstok at skabe en fest lørdag eftermiddag. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)
 • Næste år bliver sidste gang, at Ådalen lægger græs til Northside. Fra 2021 kommer Eskelunden i Viby til at danne ramme om den aarhusianske festival. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)
1 / 11