Hovednavn drak publikums øl - og så undskyldte han, at han blev for fuld

00'er-stjernen The Streets havde en fest på Northside Festival.

(© Scanpix)

Regnjakken var rar at have med, men gummistøvler blev der ikke brug for.

Første dag af årets Northside Festival i Aarhus slap for de kraftige regnskyl, som der ellers var varslet over Ådalen.

I stedet kunne publikum blandt andet hygge sig med en overrislet britisk rapper, wrestlere smurt ind i glimmer og en psykedelisk rockfest.

Læs her, hvad første dag af festivalen bød på af spændende og sjove indslag.

1

The Streets var vild med Danmark - og med alkohol

Det var et scoop for Northside, da de scorede The Streets til årets festival. Og 00'er-stjernen Mike Skinner var vild med at være tilbage i Danmark, hvor han efter eget udsagn spillede sin bedste koncert nogensinde, nemlig på Roskilde i 2008 foran 70.000 gæster.

Skinner var i mere end almindeligt godt humør. Han åbnede sin koncert med at bunde en festivalgæsts øl. På scenen fortsatte han med at bælle prosecco og flere øl og give champagne showers til publikum, alt i mens han fyrede hits som 'Fit But You Know It' og 'Dry Your Eyes' af. - og kom med udfald mod Brexit - og kærlighedserklæringer til Danmark.

Til sidste måtte han faktisk undskylde over for publikum, at han havde fået lidt for meget at drikke.

- Alt for mange "ukendte" numre, alt for dårlig mikrofonlyd, alt for mange promiller indenbords, lyder BT’s hårde dom over koncerten, i en trestjernet anmeldelse. Gaffa er heller ikke imponeret af Skinners 'fuldemandstirader' og giver to stjerner.

Se og hør The Streets optræde med 'Fit But You Know It' i videoen herover.

2

Canadisk enmandshær omdannede scene til dansegulv

  • (© Frederik Højfeldt Nielsen (DR))
  • (© Frederik Højfeldt Nielsen (DR))
  • (© Frederik Højfeldt Nielsen (DR))
  • (© Frederik Højfeldt Nielsen (DR))
  • (© Frederik Højfeldt Nielsen (DR))
1 / 5

En masse danseglade festivalgæster trodsede regnen og havde torsdag aften bevæget sig ned til Northsides mindste scene, hvor den canadiske dj Kaytranada spillede.

Meget passende ophørte regnen stort set, som han begyndte at spille, og publikum havde en vild fest til de sprøde hiphop-beats.

Lyt til hittet 'Glowed Up' her:

0:00

Kaytranada var alene på scenen kun flankeret af et par skærme med fede visuals, og han afbrød kun få gange musikken for at få folk til at larme og danse.

Størst var jublen, da han opfordrede publikum til at lave en mosh pit til hittet 'Glowed Up', som han har lavet med sangeren Anderson.Paak.

3

Brydekamp i olie og glitter

(Foto: Rasmus Bruun Kynde © Dr)

Det var en lidt anderledes form for wrestling, der torsdag aften fandt sted på Northside.

Det var nemlig såkaldt Glitter Wrestling, hvor de to modstandere kun var iklædt underbukser og sukker - og en ordentlig omgang olie og glitter.

Iført det fedtede og glimtende stads gjaldt det om at hive sokkerne af sin modstander.

- Han skulle lige have et kram først, og så smiler man til ham, og så skulle han ellers også bare rykkes rundt bagefter. Det, tror jeg, var en ret god strategi, og det var måden, jeg vandt på, fortalte Simon Lange, som vandt sin omgang af Glitter Wrestling, efter han fik hevet sokkerne af modstanderen.

4

Epileptisk lysshow

  • (© Frederik Højfeldt Nielsen (DR))
  • (© Frederik Højfeldt Nielsen (DR))
  • (© Frederik Højfeldt Nielsen (DR))
  • (© Frederik Højfeldt Nielsen (DR))
  • (© Frederik Højfeldt Nielsen (DR))
1 / 5

Det australske band Tame Impala med Kevin Parker i front bjergtog Northside-publikummet med deres overdådige spektakel af en koncert.

Deres psykedeliske rock blev flankeret af et lige så psykedelisk trip af et lysshow bestående af alle regnbuens farver.

Til tonerne af bandets store hits som 'The Less I Know the Better' og 'Feels Like We Only Go Backwards' kunne det feststemte publikum således nyde laser, konfetti, og stroboskoplys i en grad, at det muligvis har ført til et epileptisk anfald eller to.

Lyt til nummeret 'The Less I Know the Better' her:

0:00
5

Svensk superstjerne rystede røv og skabte fællessang

Hun er indbegrebet af coolness, den svenske sangerinde Tove Lo.

Det beviste hun nok engang, da hun på svenskernes nationaldag indtog Northside - med en koncert som i øvrigt var hendes første i over et år.

Hittene kom på stribe, og særligt under 'Cool Girl' fik Tove Lo publikum til at ryste bagdelen og for alvor kaste sig ud i fællessang.

Se og hør Tove Lo optræde med 'Cool Girl' i videoen herover.

6

Højskoleelever 'trashtalker' gæster til at rydde op

20-årige Emilie Fuhr (tv.), 22-årige Victoria Juhl og 22-årige Josefine Kjær-Hansen (th.) går alle på Rønde Højskole. (Foto: Morten Bjerregaard)

Sommer, sol og 35.000 feststemte Northside-gæster er lig med vanvittige mængder skrald, men det har elever fra Rønde Højskole i sinde at gøre noget ved.

Bevæbnet med 'cool people recycle'-bannere af genbrugspap - selvfølgelig - går de rundt blandt publikum og samler skrald samtidig med, at de opfordrer folk til at rydde op efter sig selv.

- Vores opgave er simplethen at 'trashtalke' folk til rydde op og smide deres skrald i de rigtige skraldespande, siger den 20-årige højskoleelev Emilie Fuhr.

Northside Festival og Rønde Højskole har indgået et samarbejde, så de mange elever scorer sig en festivalbillet - når de altså har samlet skrald i 16 timer på festivalpladsen.

FacebookTwitter