Nu kan du købe din billet til Northside for 250 kroner... Men den gælder først i 2049

Northside-talsmand indrømmer dog, at man ikke ved, om festivalen overhovedet findes til den tid.

Northside har eksisteret siden 2010. I 2020 koster en billet til alle festivalens dage 1.895 kroner. (Foto: © Ida Guldbæk Arentsen, Scanpix)

Det er dyrt at tage på festival.

Hvis du for eksempel vil på Northside - der næste år kan fejre sit ti års-jubilæum - må du således punge ud med 1.895 kroner for en partoutbillet, der gælder til alle festivalens dage.

Men nu er der godt nyt til alle dem, der gerne vil spare penge, men stadig tage på festival.

Northside lokker nemlig med, at du snart kan købe din festivalbillet for beskedne 250 kroner. Der er bare et catch. Billetten kan først indløses i 2049.

Lyder det mærkeligt? Så læs lige videre.

For den er altså god nok. De billige billetter er blevet til i et samarbejde mellem Northside og Danica Pension, og Northside oplyser i en pressemeddelelse, at det sker som led i en ny kampagne, 'som opfordrer danskerne til at fylde deres fremtid med dét, de elsker i dag'.

Formålet? Ja, det er 'at få danskerne til at tænke på pension i en sammenhæng, som de kender fra deres hverdag'.

Med andre ord: Elsker du at gå på festival i dag, gør du det nok også i 2049!

I pressemeddelelsen understreger Dorthe Krogh Jensen, marketingansvarlig hos Danica Pension, at 'selve salget af billetterne ikke er formålet med kampagnen'.

- Formålet er, at flere danskere – og især dem, der stadig har nogle årtier til pensionen – forholder sig til, hvad det er for et liv, de gerne vil leve i fremtiden – og i sidste ende om de har råd til det.

Sidste år var The Minds of 99 med til at lukke Northside, da forsanger Niels Brandt pludselig stod midt i publikum. (Foto: © Søren Borkmann)

Det ændrer imidlertid ikke på, at man fra og med 16. januar altså kan købe sig en partoutbillet til Northside 2049 for 250 kroner.

Men hvordan kan man overhovedet være sikker på, at Northside findes om små 30 år? Og får man pengene tilbage, hvis der ingen festival er i 2049?

Det har vi spurgt Martin Thim om. Han er partner og sustainability manager for festivalen, der flytter location i 2021.

Sidste år gæstede blandt andre L.O.C. Northside. Lyt til 'Undskyld', mens du læser videre:

0:00

Northside: 'Den er god nok'

Hvordan køber man billetterne?

- Du kan købe billetterne på helt normal vis hos Ticketmaster. Men da der er tale om et særarrangement kan man kun tilgå via linket på Facebook-eventet og via kampagnen.

- Herefter får du billetterne på en mail, ligesom når du køber billetter til alle andre slags koncertoplevelser.

Der er jo ingen, der ved, om NorthSide overhovedet eksisterer i 2049...

- Det har du ret i.

- Men vi satser bestemt på, at Northside også eksisterer om 30 år. For os er kampagnen og tankeeksperimentet interessant, fordi vi gerne vil være med til at sætte gang i snakken og overvejelserne om, hvordan verden og vores liv ser ud om 30 år.

Hvordan vil I gemme folks oplysninger i næsten 30 år?

- Vi har lavet et system sammen med Ticketmaster, som er i overensstemmelse med deres forretningsbetingelser og gældende dansk lovgivning.

Hvordan får folk pengene tilbage, hvis der ikke bliver afholdt Northside i 2049?

- For os er det vigtige budskab her, at man om 30 år kan få den fedeste musikoplevelse for fem kopper kaffe, hvis man investerer pengene nu. Det er det tankeeksperiment, vi gerne vil bidrage til.

- Og ligesom ved andre arrangementer kan man få sine 250 kroner retur, hvis Northside mod forventning ikke eksisterer i 2049.

- Det, der er lidt specielt her, er, at du skal have billetten hængende på køleskabet i 30 år.

Hvordan vil I sikre det konkret?

- Det er Danica Pensions juridiske afdeling, der er eksperter på området, men reglerne er blevet tjekket, og både Ticketmaster og Northside står inde for, at den er god nok. Der er ikke en udløbsdato på sådan en billet.

- Det er ikke ligesom et gavekort, der for eksempel udløber efter en periode.

Hvem, tror du, vil være på plakaten i 2049?

- Haha, det er et godt spørgsmål. Det ville jo være fedt, hvis vi så Mø eller Billie Eilish på scenen også om 30 år, men det må tiden vise.