Sikke en fiasko! Fans nægtet adgang til koncert med populært dansk band

Interessen for Saveus' koncert på Northside Festival var så stor, at flere fans måtte gå forgæves.

Det er anden gang i træk, at skuffede fans er blevet nægtet adgang til en Northside-koncert med Saveus. Det skete også i 2017, hvor dette billede af forsanger Martin Hedegaard er fra. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Ritzau Scanpix)

- Fiasko med Saveus på Rød Scene uden plads til publikum.

- Stod i kø for at komme ind og se Saveus og havde betalt 2000 kr. for billetten, men kunne ikke få lov til at komme ind...

Sådan skriver to skuffede festival-gængere på Northside Festivals Facebook-side.

For mens det legendariske band New Order optrådte på en af Northside Festivals store scener, var danske Saveus med Martin Hedegaard i front på samme tidspunkt blevet placeret på den mindste af de tre scener på festivalen i Aarhus.

Det betød, at mange fans måtte gå forgæves, da de blev nægtet adgang til området foran Rød Scene, hvor Saveus optrådte.

Der var simpelthen for stor interesse for koncerten, og på et tidspunkt måtte vagterne stoppe med at lukke folk ind, hvilket har skabt stærk utilfredshed blandt publikum på festivalpladsen.

Lyt til Saveus-nummeret 'Ready to Die' her:

0:00

Saveus-forsanger Martin Hedegaard kunne selv opleve fra scenen, at publikum havde taget plads på en bakke uden for sceneområdet, og bandet modtog flere billeder af den lange kø, der var for at komme ind på plænen.

Det gjorde dem både overvældede og glade – men selvfølgelig også ærgerlige.

- Vi er super kede af, at mange af de dejlige fans, der havde ventet på os, ikke kunne se os. Vi håber, vi får mulighed for at spille for dem en anden gang, siger Martin Hedegaard til dr.dk.

Man skal gøre sig fortjent til større scene

Det er ikke første gang, at Northside-gæsterne må gå forgæves til en Saveus-koncert. Der blev nemlig også lukket for adgang til bandets koncert på festivalen i 2017, hvor de spillede på samme scene.

Og derfor har Martin Hedegaard da også en lille bøn til den aarhusianske musikfestival.

- Man kan næsten ikke andet end at grine af det og tænke, at vi måske godt kunne spille på en større scene næste gang, siger han og fortsætter:

- Vi kalder det en erobring, når vi spiller en stor koncert, der går så godt, men vi vil selvfølgelig altid gerne spille på større scener – både på Northside og andre festivaler. Men det skal man gøre sig fortjent til, og det håber vi så, vi har gjort nu, siger Martin Hedegaard, der sammen med resten af bandet sidste år åbnede den største scene på Roskilde Festival – nemlig Orange Scene.

Saveus kan blandt andet opleves på Grøn-koncerterne rundt omkring i landet til sommer. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Ingen snak under koncerten

Og af frygt for at gnide salt i såret hos de skuffede fans, som fredag måtte gå forgæves eller oplevede Saveus på alt for lang afstand, så kunne noget tyde på, at bandet nu har gjort sig fortjent til en større scene næste gang, de optræder på Northside.

I hvert fald hvis man skal tro Martin Hedegaards beskrivelse af koncerten.

- Det var en helt fantastisk oplevelse, og vi måtte flere gange kigge på hinanden oppe på scenen. Vi taler jo ikke rigtig sammen, når vi optræder, så vi måtte kommunikere: 'Det her er pisse fedt' til hinanden med øjnene, siger Martin Hedegaard, som så et meget fokuseret publikum foran scenen.

Publikum til Northside Festival er ellers flere gange blev kritiseret for at tale for meget under koncerterne, men det var ikke Martin Hedegaards oplevelse af fredagens optræden.

- Vi har haft det lidt sjovt med at læse alle artiklerne om snak under koncerterne, for det var slet ikke vores oplevelse. Publikum kunne alle sangene, og de var med på koncertrejsen hele vejen. Det er noget, vi som musikere altid vil huske tilbage på, siger han om koncerten.

Lyt til 'Time Can Heal a Man' her:

0:00

Og så må vi se, om Northside Festival efter to koncerter på Rød Scene er klar til at give Saveus en lidt større plæne næste gang, bandet spiller på Northside.

- Saveus er et virkelig populært band, der har et stort publikum på Northside. Jeg er dybt imponeret over, at de kan trække så mange mennesker samtidig med, at New Order spiller på en fyldt hovedplads, har talsmand John Fogde skrevet i et svar til BT.

FacebookTwitter