Spillede 'værste koncert nogensinde' i Aarhus: Nu tager legender fusen på danskerne

Legendariske New Order tager revanche for skandale-koncert i 1987 med decideret triumftog på Northside. Se to af højdepunkterne.

Fra katastrofe til triumf.

New Order fik fredag aften med hele 32 års forsinkelse rettet op på en gammel fadæse og leverede - til manges overraskelse - årets hidtil bedst anmeldte koncert på Northside Festival, der høster fem stjerner over hele linjen.

Sådan gik det ikke ligefrem tilbage i 1987:

Her spillede det legendariske Manchester-band, der er vokset ud af postpunk-gruppen Joy Division og i 80'erne var mest til at opfinde moderne elektronisk musik, nemlig en af deres ringeste koncerter nogensinde i netop den jyske hovedstad.

Fældet af en flok elefantøl

Bandmedlemmerne blev nemlig fældet af en flok elefantøl, mens de ventede på, at de kunne få lov til at spille på Aarhus Stadion.

- Da vi endelig skulle på scenen, var alle fulde, også dem, der havde sat vores instrumenter op. En af dem, Terry, havde ramt en indstilling på et af vores keyboards, så alt var out of tune. Jeg forsøgte at synge over musikken, der var helt skæv, har frontmand Bernard Sumner bekendt over for Jyllands-Posten.

Meget bedre gik det heldigvis denne gang. 'Det var en revanche, der gjorde indtryk', lyder dommen fra Ekstra-Blandets ellers altid så kritiske Thomas Treo, der uddeler sjældne fem stjerner. Samme karakter giver Jyllands-Posten, Gaffa og Soundvenue. Sidstnævnte konkluderer:

- Med et overlegent udvalg af karrierens stjernestunder leverede New Order en fortryllende fest på NorthSide!

Her på siden kan du høre to af højdepunkterne fra koncerten: 80'er-klassikerne 'Temptation' og 'Perfect Kiss'.