Storhittende 00'er-band rammer dansk festival efter længere pause

Efter seks års pause er bandet Keane tilbage og spiller på Northside.

(Arkiv) Keane til Brit Awards i 2005, hvor de løb med sejren for både 'Årets britiske gennembrud' og 'Årets britiske album'. (Foto: MJ KIM © 2005 Getty Images)

- Everybody’s changing and I don’t feel the same...

Sådan lød det helt sikkert fra dine højtalere i 2004. Det var nemlig her, at Keanes klaverdominerede pop-rocknummer 'Everybodys Changing' storhittede sammen med 'Somewhere Only We Know'.

0:00

Efter en seks-årig pause er Keane tilbage, og nu får du muligheden for et nostalgisk genhør med bandet, når de igen besøger Northside festivalen til juni.

Festivalen har netop meddelt de sidste otte navne, der udover Keane tæller Phlake, Saveus, Benal, Pond, Hop Along, Novo Amor og Masego.

På pause for at afprøve en solokarriere

Keane blev dannet i 1997 og brød igennem i 2004 med deres debutalbum 'Hopes and Fears', der strøg til tops på den engelske album-hitliste og er i dag en af de bedst sælgende engelske plader i de sidste tyve år.

Efter bandets succesfulde debutalbum fulgte de op med deres andet album 'Under the Iron Sea', der indeholder blandt andet hittet 'Is It Any Wonder'.

0:00

Derudover står de bag hits som 'Sovereign Light Café' og 'Silenced by the night'.

I 2013 udgav bandet et greatest hits-album 'The Best of Keane' og nåede at spille på Northside i samme år, inden de tog en pause.

Bandet, der særligt er kendt for at bygge deres sange op omkring klaver i stedet for guitar, består af vokalisten Tom Chaplin, Richard Hughes på trommer og pianisten Tim Rice-Oxley, som alle tre er barndomsvenner.

Det var Tim Rice-Oxley, der skrev de fleste af bandets sange, men frontmand Tom Chaplin havde længe gået med en solodrøm og en mulighed for at udforske sine sangskrivningsevner, som betød at Keane blev sat på pause, og Tom Chaplin udgav 'The Wave' i 2016.

Northside har nu 39 navne på plakaten, heriblandt Major Lazer, Mark Ronson, Migos, New Order, Tame Impala, Khalid, Bon Iver, Suspekt og The Minds of 99.

Northside festivalen finder sted i Ådalen ved Aarhus i dagene 6.-8. juni.

FacebookTwitter