Stort amerikansk band er vilde med Danmark: Vi glemmer aldrig vores første koncert her!

Future Islands' forsanger blev engang syg af at spise et fiskeøje i Danmark. Alligevel elsker bandet os og de danske østers.

Det amerikanske band Future Islands er vilde med at spille i Danmark: De gæstede Smukfest i 2015 og både Roskilde og Jazzhouse i 2017. I går lagde de så endnu en koncert til, da de spillede på Northside i Aarhus.

En af bandets første koncerter herhjemme var i 2014 på Roskilde Festival, kort efter deres gennembrud. Og det er en koncert, bandet aldrig glemmer:

¨- Publikum brølede så højt, at jorden rystede, fortæller keyboard-spilleren Gerrit Welmers i videoen, du kan se herover.

Kan li' danskernes fest - og østers

- Det virker som om, at danskerne er glade for at feste. Måske tager jeg fejl, men jeg synes, at I er nede med det, og det er perfekt til den slags musik, vi spiller, siger William Cashion, der er bassist i Future Islands.

En anden ting, de er også helt vilde med ved Danmark er en særlig spise, som ellers ofte deler vandene. Nemlig østers.

- De østers, jeg fik i København, var de bedste østers, jeg har fået i mit liv. De var de mest smagfulde, jeg har smagt. Jeg ved ikke, hvad der gjorde det, men de føltes ikke så væmmelige, som nogle synes, at østers kan være, siger William Cashion.

Forsanger spiste fiskeøje og blev syg

Det er ellers ikke alle i det amerikanske 'synth-pop' band, der har haft de bedste madoplevelser i de ellers så ofte anmelderroste danske restauranter.

Da bandet spillede koncert på Jazzhouse i København sidste år, gik det nemlig helt galt for forsangeren Samuel Herring, som dog ikke var med under interviewet.

Du kan lytte til Future Islands' nummer 'Seasons (Waiting On You)' her:

0:00

Han havde taget en date med på restaurant og skulle ifølge William Cashion imponere sin udkårne. Da tjeneren på restauranten hev en nærmest rå fisk på bordet foran dem, valgte han at sætte tænderne i fiskens øje. Men det skulle han ikke have gjort.

- Det ødelagde hans mave, og han måtte løbe ud af scenen til koncerten for at kaste op, siger Gerrit Welmers.

Publikum fuckede det op

Selvom det danske publikum får toppoint af de to bandmedlemmer, så får de svært ved at slå bandets vildeste koncertoplevelser.

Det var nemlig fra dengang, der endnu ikke var bølgebrydere foran scenerne, og publikum nærmest fik lov til at gøre, hvad de ville.

- Vi spillede normalt ’Vireo’s Eye’ som det sidste nummer, og publikum bevægede sig ofte helt op mod scenen. Nogle gange – uden vi anede det, endte det med, at halvdelen af publikum pludselig var oppe på scenen sammen med os. Ofte fuckede det hele op, så vi måtte stoppe sangen midt i det hele. Men nu er sikkerheden blevet større, siger William Cashion.

FacebookTwitter