Verdensstjerner er ikke i tvivl: 'Hun er dronning af Danmark'

Stjernerne i Major Lazer kan ikke få nok af danske Mø. Snart er de klar med et nyt samarbejde.

Mø har lavet et par sange sammen med Major Lazer - og der er mere på vej. Her ses hun med gruppen under en amerikansk festival i 2016. (Foto: © Gary Miller, Scanpix)

Når amerikanske Major Lazer kommer til byen, er det altid med en fest i ærmet.

På weekendens Northside Festival diskede den populære trio derfor op med pumpende rytmer, ekstatiske tilstande, løftede bas-arme, røgkanoner og energiske dansere, der rystede røv under koncerten natten til lørdag.

Og festen kommer til at strække sig over hele sommeren, når Major Lazer drypvis udgiver en række nye singler de kommende måneder, fortæller Diplo, der er dj, producer og grundlægger af gruppen.

- Major Lazer har ingen regler – det handler bare om at have en fest. Men forhåbentlig kommer vi med noget, I ikke har hørt før, siger Diplo.

  • Der var godt gang i publikum under Major Lazers koncert natten til lørdag på Northside. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)
  • Dj'en Diplo dannede i 2008 Major Lazer sammen med Switch, der dog forlod det musikalske kollektiv i 2011. Han blev blandt andet afløst af Walshy Fire, der stadig er med på festvognen. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)
  • Major Lazer har spillet på de danske festivaler flere gange og har hver gang pumpet en fest igang. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)
  • Walshy Fire er ligesom Diplo glad for Danmark og løb da også på et tidspunkt rundt med dannebrogsflag nede blandt publikum. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)
1 / 4

'Mø er som en dronning af Danmark'

Vi møder Major Lazer-grundlæggeren Diplo og resten af gruppen – dj'en Walshy Fire og det helt nye medlem Ape Drums – lige inden deres koncert på årets Northside.

Hvad vi på dette tidspunkt ikke ved er, at amerikanerne har taget Dannebrog med i bagagen, som Walshy Fire senere på natten vil løbe rundt med nede blandt et feststemt og hoppende publikum.

Til gengæld fortæller de gladeligt, at der allerede er noget andet dansk i deres tanker, nemlig deres veninde Mø.

- Lad os tale om Mø. Hun er jo jeres lokale stjerne, og vi har i mange år samarbejdet med hende. Hun er som en dronning af Danmark, så vi er heldige at have et andet hjem her i landet, siger Diplo.

Mø fik i 2015 sit helt store internationale gennembrud takket være Major Lazer-kæmpehittet 'Lean On', som de lavede netop med Mø og Dj Snake.

Lyt til kæmpehittet 'Lean On' feat. Mø og Dj Snake:

0:00

Har skrevet ny sang med Mø

Senere medvirkede Mø også på deres single 'Cold Water', hvor Justin Bieber sang for, og samarbejdet med deres fynske veninde er på ingen måde slut.

- En af de største sange til vores næste musikalske projekt har vi faktisk skrevet sammen med hende. Det er en anden, der synger den, men hun skrev den, fortæller Diplo, dog uden at afsløre de nærmere detaljer.

Så sent som i sidste uge optrådte Major Lazer med Mø under et show i New York.

- Så jeg ser hende hele tiden. Vi er en del af det samme management-team, så jeg ser hende tit, siger Diplo.

- Hun vil altid være en del af Major Lazer, tilføjer Walshy Fire.

Og der er masser af muligheder for at fortsætte samarbejdet, for selvom der har været rygter om, at den nuværende turné og det næste Major Lazer-album bliver trioens sidste, så tegner det ikke til, at rygterne taler sandt:

- Det er det sidste indtil det næste, lyder det kækt fra Diplo.