Vild uenighed om teenageidols danske koncert: 'Man får lyst til at tilkalde en øre-næse-halslæge'

Publikum elsker Khalid - modsat anmelderne - og hans sange om ungdom og kærlighed.

Khalid udgav som 19-årig debutalbummet ’American Teen’, der hurtigt gjorde ham til en stjerne og fast gæst på hitlisterne i store dele af verden. I aftes var han i Aarhus. (Foto: Helle Arensbak © Ritzau Scanpix)

- Han er en hel generations stemme. Han er en af jer!

Sådan lød det torsdag aften på Northside, da P3-vært Pelle Peter Jensen præsenterede en af de helt store stjerner på pophimlen lige nu, den 21-årige rapper Khalid.

Og der var ren kærlighed til den amerikanske popstjerne og hans sange om ungdommens glæder og kvaler. I hvert fald fra publikum, der skrålede flittigt med på hits som 'Location' og 'Outta My Head'.

- So let's do all the stupid things, that young kids do, sang Khalid med et skrålende publikum på kor under teenagehymnen '8Teen' fra det succesfulde debutalbum 'American Teen'.

Lyt til Khalids første hit 'Location', mens du læser videre:

0:00

'Ufatteligt', at ungdommen elsker ham

Anderledes uimponeret over Khalids Aarhus-koncert er derimod to anmeldere, der ikke kaster voldsomt mange stjerner efter den unge amerikaner.

- Ungdommen elsker ham. Det er ufatteligt (…) Det var, som om en tilfældig deltager i endnu et talentløsshow var væltet ind på scenen ved en fejl, skriver Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo blandt andet og giver kun én sølle stjerne.

Khalid har udgivet musik sammen med store navne som Billie Eilish, Calvin Harris, John Mayer og Shawn Mendes. Torsdag havde han et begejstret publikum med på kor på Northside. (Foto: Helle Arensbak © Ritzau Scanpix)

Mere positiv er Gaffas anmelder, der giver Khalid tre stjerner. Han kalder Khalid 'charmerende', men sender ellers ikke mange rosende ord i hans retning.

- Khalid stemme er heller ikke helt så skarp live som på plade. I aften er den næsten overdrevet nasal, så man næsten får lyst til at tilkalde en øre-næse-halslæge eller i det mindste række manden et lommetørklæde, skriver Ole Rosentand Svidt.

Dermed viser Khalid igen, at han herhjemme ikke ligefrem er en anmelderdarling, men at han er elsket af sit unge publikum.

Da han optrådte på Roskilde Festival sidste år, dukkede så mange fans op, at nogle ligefrem kravlede op i træerne for at få et glimt af stjernen oppe på Arena-teltscenen. Trods det imponerende fremmøde og fællessangen kvitterede de fleste anmeldere med lunkne tre stjerner.

'Det var magisk'

Blandt de mange, der havde en fest med Khalid på Northside, var Kira Katrine Clausen.

- Der var megagod stemning. Han var vildt god til at få folk med, og det virkede som om, at alle kendte alle sange, siger Kira Kathrine Clausen.

Samme oplevelse havde Mathias Mouritzen, der kalder Khalids hitparade for 'pissefedt'.

- Det var magisk. Han får alle med, og folk synger og danser sammen med ham, så jeg kunne virkelig godt lide koncerten, siger han.

  • Vennerne Christian Lauenborg og Mathias Mouritzen (th.) var vilde med stemningen under koncerten, der bød på masser af fællessang. (Foto: Marie Ravn Nielsen © dr)
  • Kira Katrine Clausen (tv.) og veninden Julie Carlsen nød Khalids Northside-fest. (Foto: Marie Ravn Nielsen © dr)
  • - Jeg er kæmpe fan, så det var underholdning for alle pengene. Jeg blev særligt glad, da han spillede ’Hundred’, der er min yndlingssang, siger Bror Tobiasen (tv.), der fulgtes med Martin Heden og Jane Petersen. (Foto: Marie Ravn Nielsen © dr)
1 / 3

Khalid vender tilbage til Danmark i efteråret, når han optræder i Royal Arena i København den 14. september.

Lyt til 'Outta My Head' med Khalid og John Mayer her:

0:00
FacebookTwitter