Politiet advarer: Falske festival-betjente klipper armbånd af Roskilde-gæster

Anmeldelser tikker ind om mistænkelige mænd, der visiterer gæster og klipper armbånd.

Politiet ved ikke, om de uheldige gæster har fået erstattet deres armbånd. (Foto: Lasse Kjær © @DR)

En eller flere falske politimænd render angiveligt rundt på Roskilde Festival og klipper folks armbånd.

Sådan lyder det i en række anmeldelser, som Midt- og Vestsjællands Politi har modtaget fra gæster på årets Roskilde Festival.

I løbet af de forgangne døgn har politiet modtaget flere henvendelser om en mistænkelig mand, der angiveligt skulle udgive sig for at være enten en sikkerhedsmedarbejder fra festivalen eller en civilklædt politimand.

Ifølge anmeldelserne har manden visiteret en række festivalgæster, hvorefter han har anbragt noget, der kan minde om ulovlige, euforiserende stoffer på gæsterne. Festivalgæsterne har herefter – som straf – fået klippet deres armbånd, hvorefter manden er forsvundet ud i festivalområdet.

Blå skjorter og falsk politi-legimitation

En af anmelderne, en 22-årig kvinde fra Frederiksberg, har fortalt politiet, at manden var i selskab med en anden mand, og at de begge var i klædt lyseblå skjorter og sorte bukser, der kunne minde om en politiuniform. Mændene var også i besiddelse af en form for legimitation, der angiveligt skulle minde om et politiskilt.

Den unge kvinde fortæller, at mændene klippede hendes armbånd efter en påstand om, at hun var i besiddelse af euforiserende stoffer.

De to mænd beskrives som dansktalende, danske mænd i alderen 20-30 år.

Politiet skriver i deres døgnrapport, at de nu undersøger henvendelserne og opfordrer festivalgæsterne til at være kritiske over for uopfordrede henvendelser fra personer, der måske ligner festivalsikkerhedspersoner eller civilklædt politipersonale.

Midt- og Vestsjællands politi kan ikke oplyse, om de uheldige festivalgæster er blevet tilbudt nye armbånd.

FacebookTwitter