Popgruppe giver 5 gode råd: Sådan kommer du frem i musikbranchen

I dag konkurrerer 8 finalister om sejren i DR's Karrierekanonen. Sherpa, en af sidste års vinderegiver nye musikere gode råd med på vejen.

Duoen Sherpa var én af de tre vinderne af Karriekanonen i 2017. Her ses sanger Carsten Sherpa i front. (Foto: Søren Degn)

Og vinderne er... Sherpa!

Sidste år vandt duoen Sherpa DR's Karrierekanonen sammen med Rest In Beats og Moody.

En begivenhed, der var en milepæl for bandet, der består af Tore Nissen og Carsten Sherpa.

- Det er gået rigtig godt siden. Vi har fået en masse omtale og er blevet spillet på P6 Beat og lidt på P3, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for, siger Carsten Sherpa.

Det seneste år er gået med at skrive ny musik, få skabt et fundament for bandet, og Sherpa har også udgivet deres første ep 'Heartless'.

I sidste uge udkom de så med en helt ny single, og på lørdag spiller de endnu engang på Smukfest - en koncert, som var én af fordelene ved at være vinder af Karrierekanonen.

- Det er en god afrunding på hele forløbet. Nu er vi nået hertil, og så er det et godt tidspunkt til både at se tilbage og se fremad. Nu er man 'on your own', siger Tore Nissen.

Hør Sherpas nye single her:

Tirsdag er det så tid til finalen i Karrierekanonen 2018, hvor vinderne får et skræddersyet talentforløb.

Men musikbranchen er en hård branche, hvis man vil ud at spille på de store scener. Så hvordan gør man, og hvad er 'dos og don'ts'?

Sherpa kommer her med fem gode råd til andre, der gerne vil frem i musikbranchen.

Sherpa består af Carsten Sherpa (th.) og Tore Nissen. (Foto: Dennis Morton)

Lyd af dig selv

- Find din egen stemme og find ud af, hvad du har at sige. Find ud af, hvad det er, du har på hjerte og skriv det.

Du skal ikke forsøge at lude som andre. Hvis du har lyst til at lave jazz, så gør det og hvis du har lyst til at lave pop, så gør det. Musik er subjektivt - så du skal stole på dig selv!, siger Tore Nissen.

(Foto: Søren Degn)

Hold fødderne på jorden

- I musikbranchen går det altid op og ned. Der er gode tidspunkter og mindre gode tidspunkter. Hold altid fødderne på jorden. Der er altid udfordringer, og selvom du får nogle nej'er, så hold fokus og stol på dig selv.

- Det er vigtigt, man har en realistisk indgang til det. Hvis det går rigtig dårligt den ene dag, så går det sikkert bedre i morgen. Og husk at nyde det, når det går godt!, siger Carsten Sherpa.

(Foto: Dennis Morton)

Brug tid - og øv dig

- Brug tid og invester tid. Der skal ikke være forskel på, om du spiller på Grøn Koncert, til Karriekanonen på Smukfest eller for 10 mennesker på den lokale bar. Man skal altid tage det 100 procent seriøst, og så er det også meget sjovere. Så øv dig og hav den samme seriøse tilgang til det hver gang.

- Det er heller ikke helt forkert, at man skal skrive 100 dårlige sange for at skrive én god. Og man kan også få nej 100 gange før man får ja, siger Tore Nissen.

Hør Sherpas 'Fornever' her:

(Foto: Amanda Hjernø)

Det skal være bæredygtigt

- Som musiker har du din egen lille iværksætter-virksomhed. Nu til dags er der rigtigt mange om buddet, og der er mange digitale muligheder. Derfor er der også rigtigt mange måder, du kan gøre tingene på. Det er en sjov tid at lave musik i, og du kan selv lave din egen grafik, lave din egen hjemmeside og ikke være afhængig af andre.

- Tjek også gerne ud, hvordan andre musikere gør opmærksomme på sig selv og deres musik, siger Carsten Sherpa.

(Foto: Søren Degn)

Find nogle gode venner at gøre det med

- Hvis du gør det sammen med nogle gode folk og nogle reelle mennesker, du godt kan lide, så bliver det også ved med at være sjovt - også i de perioder, hvor man er i venteposition, har fået nederlag eller har en skriveblokade.

- Det er vigtigt, man stoler på hinanden og er ærlige over for hinanden, siger Tore Nissen.

Se Sherpa optræde på Smukfest sidste år her:

Du kan høre alle de 12 kunstnere, der blev udtaget til årets Karrierekanonen HER, og se hele programmet for, hvornår Karriekanonens finalister spiller på Smukfest HER.

Sherpa spiller på Smukfest på lørdag klokken 12 i P3 Teltet.

Facebook
Twitter