Popstars-Jon hyldet af 9000 fans: Jeg er en del af folks ungdoms-soundtrack

Jon Nørgaard, der vandt TV 2s talentshow i 2002, er en del af turnéen Vi elsker 90erne, der tager tusinder af danskere på nostalgi-trip hele sommeren.

(Foto: Martin Dam Kristensen/Morten Ryming © Ritzau Scanpix/Vi elsker 90'erne)

Maverne var bare, og drinksene farverige, da det lørdag var blevet Næstveds tur til at afholde Vi Elsker 90erne i 27 graders hede.

Her var det op til 90er-navne som blandt andre Cartoons, Blå Øjne og Infernal at ruske op i 9.000 feststemte sydsjællændere.

Det fremmødte publikum lod sig imidlertid ikke mærke af varmen. Gennem 14 timer blev der flittigt luftet basarme, jubelskrig og vilde dansetrin, mens mere end 20 forskellige solister og grupper indtog scenen én efter én.

Én af publikumsmagneterne var den tidligere Popstars-vinder Jon Nørgaard, der var én af Danmarks første talentshow-sangere fra programmer som Stjerne for en aften, Popstars og X Factor.

0:00

Han nyder at være en medvirkende faktor til, at minderne træder frem på ny, når publikum genhører de gamle travere fra yngre dage.

- De mennesker, der er her, har måske gået i ungdomsklub, da mine gamle sange kom ud og har stået og kysset en eller anden i et hjørne. Og at noget af den musik her i dag er en lillebitte del af et ungdoms-soundtrack, det, synes jeg, er ret sjovt at tænke på, siger Jon Nørgaard.

'Popstjerner har intet liv'

Jon Nørgaard vandt Popstars på TV 2 i 2002. Og selvom det man umiddelbart skulle tro, at han så var bandlyst fra 90’er-festen kan man godt tro om igen.

Konceptet har nemlig fået en undertitel, så det nu hedder Vi elsker 90erne - og det bedste fra 00erne.

Og netop 00erne var også med til at definere Jon Nørgaard.

9000 glade gæster sang ivrigt med på Jon Nørgaards giganthit 'Right Here Next To You', da han bragede igennem til Vi elsker 90'erne i Næstved. (Foto: Morten Ryming © Vi elsker 90'erne)

Efter sin massive succes med debutalbummet ’This side up’, der solgte 135.000 eksemplarer, gik det efterhånden op for Jon Nørgaard, at livet som popstjerne ikke var helt, som han havde regnet med.

- Jeg er ikke sikker på, at der er ret mange popstjerner, der gider være popstjerner. Det er i bund og grund ikke særligt sjovt. Dem, der er rigtige popstjerner og får trusser i hovedet, og hvor folk sover foran deres hjem, de har jo ikke noget liv. Og de 75 minutter, hvor de så står på scenen, er de en gud. Men i resten af tiden er det egentlig bare svært at have et liv.

I stedet for livet som feteret teenageidol fandt Jon Nørgaard i mellemtiden en ny rolle bag scenen.

For omkring 10 år siden stiftede han musikselskabet IDOL!NC, hvor han i dag arbejder med at udgive og udvikle andre artister som blandet andre USO, Muri og Mario og Bjørnskov.

Og når Jon Nørgaard så alligevel af og til springer op på scenen, så handler det ikke om, at han drømmer om at vende tilbage til det samme liv, som han levede i 2002.

Selvom det er 16 år siden, Jon Nørgaard vandt Popstars på TV2, var der ingen problemer med at levere de gamle hits, der også inkluderede 'This Side Up'. (Foto: Morten Ryming © Vi elsker 90'erne)

- Når jeg synger nu, så er det fordi, jeg synes, det sjovt. Det er den eneste grund til det. Og jeg tror da, folk nyder at stå og feste i dag, men jeg har ingen hitliste-ambitioner. Jeg gør det kun, fordi det er sjovt, siger han.

Et tegneserieband

Nostalgi-karavanen har vokset sig større og større gennem de senere år, siden den tog sin begyndelse i Rødovre for fem år siden.

Sidste år slog Vi Elsker 90erne sin egen publikumsrekord med mere end 100.000 besøgende gennem 2017-sæsonen, hvor Aqua blandt andre var hovednavnet.

Og med et navn som Cartoons på plakaten i år, kan rekorden meget vel blive slået igen.

Det var som om tiden havde stået stille for Cartoons, siden de for 20 år siden var de et af de hotteste navne på den danske musikscene. De spektakulære dragter var lige så kulørte som dengang i 1998. (Foto: Morten Ryming © Vi elsker 90'erne)

Med sange som ‘Witch Doctor’, ‘Doodah!’ og ‘Diddley-Dee’ sejrede bandet bestående af Toonie, Sponge, Shooter, Buzz, Puddy og Boop i hele verden, hvor de solgte to millioner albums.

0:00

Gensynsglæden var også stor i Næstved, da gruppen optrådte med deres hitparade foran det kåde publikum, der lystigt lod sige rive med af de fængende sange, som de kunne hvert et ord af.

Toonie, der er forsanger i bandet og går under det borgerlige navn Martin Østergaard, håber da også, at det genforenede band kan være medvirkende til, at det glade publikum tager lidt af lørdagens livsglæde med sig ind i hverdagen.

- Livet er en fest, og alle er inviteret med. Der er ikke noget federe end at se folk smile og have det sjovt. Så er livet meget nemmere, og hvis vi kan bidrage til det, så er vi kommet i mål. Det har været vores motto fra starten, siger Toonie.

Inspireret af Aqua

Tilbage i 90erne var bandets roadie Tommy Agø en fast del af holdet, når gruppen rejste rundt og optrådte for folk i hele verden.

Og faktisk var det ham, der fik gruppen samlet atter engang, så Næstved i denne omgang kunne nyde godt af de seks tegneseriefigurer.

- Tommy har faktisk været en del af holdet på Vi Elsker 90erne igennem de sidste fem år. Og han har ringet og plaget og lokket, men vi sagde nej hele tiden. Vi følte, det var et overstået kapitel og var jo kommet videre i livet med andre jobs og så videre, siger Sponge og fortsætter:

Toonie og Sponge stod for sikre vokaler, så publikum kunne genopleve magien fra dengang, Cartoons sidst rejste rundt og optrådte. (Foto: Morten Ryming © Vi elsker 90'erne)

- Men så blev han bare ved. Og så begyndte vi alligevel at tale lidt sammen om det, for Aqua blev jo også genforenet her sidste år. Og skulle det være for vores vedkommende, så skulle det være nu. Inden vi bliver 100 år, siger Sponge, hvis rigtige navn er Jesper Dukholt.

Publikum lod også til at nyde gensynet med Cartoons, der udløste et af dagens største bifald efter gruppens optræden.

Spørger man gruppen selv, hænger den store glæde blandt publikum unægtelig sammen med de minder, gruppen var med til at give folk dengang for 20 år siden.

- Det er et sammenhold, der er ude på pladsen. Det er folk, der har hørt det her musik som helt unge. Og så er det et nostalgi-trip, hvor de står med ligesindede skulder mod skulder og flipper ud over det her. Det er nostalgi så det batter, siger Martin Østergaard i skikkelse af sit alterego Toonie.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk