Prisvindende festival-legende er død

Den mangeårige talsmand for Smukfest i Skanderborg Poul Martin Bonde er død i en alder af 62 år.

62-årige Poul Martin Bonde har været kræftsyg i flere år. (Foto: Axel Schütt © Axel Schütt)

Den mangeårige talsmand for Smukfest i Skanderborg Poul Martin Bonde er død.

Det oplyser tidligere formand for Smukfest Claus Visbye i et opslag på Facebook, skriver TV2 Østjylland.

62-årige Poul Martin Bonde har været kræftsyg i flere år.

- Poul Martin var min kollega, min mentor, min læremester, min ven, skriver Claus Visbye ifølge TV2 Østjylland.

Skanderborg Festivalklub har udsendt et mindeord for "vores mangeårige ven og festivalkollega", som der blandt andet står.

- For sidste gang har vi set Poul Martin repræsentere Smukfest på tv og i aviserne. Det sidste bestyrelsesmøde med ham for bordenden er rundet af, og det samme i festivalens direktion.

- Poul Martin har båret sit sidste backstage-armbånd, og det er et kæmpe tab for selvfølgelig hans familie og nærmeste, men også det store festivalfællesskab, han om nogen har tegnet i Skanderborg og resten af Danmark, står der.

Havde indflydelse på flere store navne

I 2019 modtog Poul Martin Bonde "Tak Rock"-prisen ved Gaffa-Prisen for sit mangeårige virke inden for musik, skriver TV2 Østjylland.

Udover sin store rolle ved Skanderborg Festival var Poul Martin Bonde i 80’erne sanger i gruppen Pigtråd og rockbandet Glashus.

Han havde også en finger med i spillet hos flere store danske navne – blandt andet stiftede han ifølge TV2 Øst sit eget pladeselskab Start, der udgav Kashmirs første plade.

Skanderborg Festival skriver i en pressemeddelelse:

- Poul Martin brugt sin veludviklede evne til at spotte talent og hjælpe det på vej. Så forskellige kulturpersonligheder som Remee og Anders Breinholdt har truffet Poul Martin ved den afgørende skillevej, ligesom han har forfattet sangtekster til mange danske stemmer, ikke mindst Poul Krebs og Peter Belli. Anekdoterne står ganske enkelt i kø, når talen falder på Poul Martin og hans mangesidede arbejdsliv indenfor dansk kultur- og foreningsliv.

En af dem, der lige nu hylder Poul Martin Bonde er Anders Breinholt, der skriver på Instagram:

- Kæreste Poul Martin. De varmeste kondolencer til din familie og nærmeste. Uden dig havde jeg ganske enkelt ikke været hvor jeg er i dag. Tak for alt.

Det var Poul Martin Bonde, som tidligere i år kunne meddele, at 2020-udgaven af Smukfest blev aflyst grundet coronarestriktionerne, som har ramt kulturlivet, herunder musikfestivaler, hårdt.

- Smukfest retter sig selvfølgelig efter myndighedernes forbud - og i denne situation er der ikke andet at gøre end at aflyse dette års festival.

- Det er ufatteligt trist, at det bliver sådan, ikke bare for arrangementet i sig selv, men også for de mange klubber og organisationer, der baserer en del af deres økonomi på at arbejde for Smukfest, sagde han i en pressemeddelelse.

/ritzau/

FacebookTwitter