Publikum og anmeldere i ekstase: Depeche Mode-koncert var magisk!

"Sublimt", "fremragende" og "en magtdemonstration". Der er kun ros til det legendariske band for deres første danske festivalkoncert.

Forsanger Dave Gahan var ualmindelig veloplagt under den tætpakkede koncert på Tinderbox Festival torsdag aften. (Foto: © Martin Fält, dr)
0:00

- Tinderbox - you really are the best!

Depeche Mode-forsanger Dave Gahan blev blæst bagover af al den kærlighed, han og bandmedlemmerne modtog fra et feststemt Tinderbox-publikum torsdag aften, da de britiske rocklegender gæstede den fynske festival.

Og kærligheden var i den grad gengældt.

Med en energi som en på 25 år, ejede 56-årige Dave Gahan scenen og havde publikum i sin hule hånd fra start til slut, hvor hele Depeche Modes hitspækkede bagkatalog med sange som 'Personal Jesus', 'Just Can't Enough' og 'Enjoy the Silence' blev blæst ud over scenen.

"En magdemonstration"

Anmelderne er i ekstase over koncerten, der var et scoop for Tinderbox. Det er nemlig allerførste gang, at Depeche Mode optræder på en festival.

“En magisk højmesse”, kalder Fyens koncerten og uddeler seks af seks stjerner:

- Hvilken sublim torsdag. Den ene forrygende koncert efter den anden og så Depeche Mode som hovedret, dessert og natmad på én og samme tid, skriver anmelderen.

BT’s anmelder giver fem stjerner til koncerten, som kaldes “en magtdemonstration”:

- Herfra kan resten af koncerterne på Tinderbox næsten være pinligt ringe, og man har stadig fået valuta for at købe sin billet. Det var ganske enkelt fremragende. Og jeg har et gedigent man-crush på Dave Gahan, skriver avisen.

"Et scoop af en koncertbooking"

Det er lidt af en sensation for den fynske festival, at de har fået Depeche Mode til at spille her. Det er nemlig første gang, at bandet optræder på en dansk festival.

- Hos publikum har Depeche Mode - med deres bugnende katalog af massive singlehits - ofte været på tale som ønsket hovednavn på Roskilde Festival. Nu blev det så Tinderbox, der løb med dette scoop af en koncertbookning, og det blev - ikke mindst via gruppens rejselystne fanskare - en stor succes, mener Jyllands-Posten, der giver fem stjerner.

Selv Ekstra-Bladets anmelder, Thomas Treo, der ikke er kendt for at rutte med stjernerne, må uddeler fire styks. Til gengæld langer han ud efter publikum, han kalder “dvaske”:

- Depeche Mode leverede en velkendt vare. Tinderbox tog ikke rigtigt imod den.

Lever videre gennem Depeche Mode

Særligt for en publikummer var koncerten en helt speciel oplevelse. Det er 45-årige Charlotte Hvid-Jensen.

For 10 år siden mistede hun sin mand, Per Hvid-Jensen, som var dedikeret fan af Depeche Mode. Så dedikeret, at han på sin gravsten fik indgraveret ordene fra et af Depeche Modes største hits, sangen 'Enjoy the Silence'.

- Den sang betyder så meget for mig, og den betød rigtig meget for Per. Så derfor er det så dejligt at mindes ham på den her måde, til det musik han elskede så højt, siger Charlotte Hvid-Jensen.

Mens de var gift missede Per og hans kammerater aldrig en Depeche Mode-koncert, når de lagde vejen forbi Danmark.

Efter hans død fortsatte Charlotte traditionen med Pers venner, og hun fandt selv en dybfølt kærlighed til de britiske rocklegender, og er siden kun gået glip af én koncert på dansk grund.

Charlotte Hvid-Hansen nød koncerten i fulde drag sammen med sine venner og veninder. (Foto: © Martin Fält, Dr)

- Jeg er trådt ind, hvor han var, sammen med hans kammerater, da han levede. Det betyder hele verden for mig, siger Charlotte Hvid-Jensen og fortsætter:

- Vi lever videre, men vi har ham med i vores hjerter, mens vi nyder livet og skaber minder sammen.

100 millioner solgte albummer

Siden Depeche Mode udkom med deres debutalbum 'Speak and Spell' i 1981, har gruppen gennem tre årtier formået at sælge på den gode side af 100 millioner album.

Det skyldes ikke mindst albums som 'Black Celebration', 'Music for the Masses' og ikke mindst 'Violator', der indeholdt kæmpehits som 'Personal Jesus', 'Enjoy the Silence' og 'Policy of Truth'.

Lyt til ét af bandets allerstørste hits, 'Personal Jesus', herunder.

0:00