Rap-legenden Eminem erobrede hele Roskilde: - Man kunne se han var overvældet!

Den amerikanske rapper Eminem viste sit værd, da han onsdag aften gav sin første danske koncert nogensinde.

Den amerikanske rapper Eminem spillede sin første danske koncert nogensinde på Roskilde Festival onsdag aften. (Foto: © TORBEN CHRISTENSEN, Torben Christensen)

Pladsen foran Orange Scene på Roskilde Festival er sjældent set så tæt pakket som onsdag aften. Årsagen var den amerikanske rapper Eminem.

Som årets hovednavn havde han sat hvad der virkede som samtlige festivalgæster i stævne foran hovedscenen, og mens de sidste solstråler efterhånden måtte vige for både nattehimmel og skyer, gik han på scenen til både skrig og højlydt applaus.

Det er første gang rapperen fra Detroit giver koncert i Danmark, og på trods af at størstedelen af hans hits efterhånden går mere end 15 år tilbage, så var det unge såvel som ældre, der kastede sig ud i at rappe med på ikoniske numre som 'My Name Is' og 'The Real Slim Shady'.

0:00

'Han har klasse'

Joachim Ruhnau fra Østerbro i København og Nikoline Jess Hansen fra Frederiksberg hører begge meget rap, men må dog erkende overfor dr.dk, at Eminem ikke er på listen over rappere, de har hørt så meget af. Egentlig havde de slet ikke de store forventninger til aftenens koncert:

- Jeg kan godt lide det gamle, men det nye er for poppet til mig, lyder det fra Joachim, der husker, hvordan alle drengene tilbage i 6.-7. klasse skulle lære teksten til 'Lose Yourself' udenad.

0:00

Koncerten ramte i hans optik en god kombi, hvor der også var plads til de gamle numre, der for længst har skrevet sig ind som klassikere i hiphop-repertoiret.

- Man kan ikke komme uden om, at han har klasse, og det var fedt at han fik lov til at vise, hvad han kan. Jeg havde ikke de store forventninger, men det var en positiv oplevelse.

Joachim Ruhmau og Nikoline Jess Hansen var enige om, at Eminem imponerede på Orange. (© dr)

Nikoline Jess Hansen var lidt mere forbeholden.

- Jeg var meget skeptisk inden koncerten. Der er noget ved hans stemme, som jeg ikke er særlig vild med. Men jeg er virkelig imponeret! Det var et fedt sceneshow, og han leverede.

De er begge enige om, at han er en virkelig god Roskilde-booking - og at hans optræden fuldt ud var Orange Scene værdigt.

Skulle se giraffen

Uwe Jacobsen var også blandt de op mod 100.000 publikummer foran Orange Scene onsdag aften.

- Han havde følelserne med på scenen, og det var fedt. Man kunne se, han var overvældet.

Uwe Jacobsen synes det var fedt, at Eminem havde følelserne med på scenen. (© dr)

Selvom Uwe Jacobsen er mere til rock end hiphop, så er Eminems kvaliteter ikke til at komme udenom.

- Man kan tydeligt høre, at han er én af de gode. Også selvom man ikke kender genren.

Anmelderne enige: Eminem havde den

I anmelder-land er der positive toner at hente - og bred enighed om at Eminem leverede en overbevisende optræden på Orange Scene.

- Hvis du troede, at den her rapper fra Detroit var blevet gammel og træt, så var han kommet for at vise dig, at du tog fejl, skriver Soundvenue i deres anmeldelse, hvor de kvitterer med 5 ud af 6 stjerner.

Både B.T., Jyllands-Posten og Gaffa topper Soundvenue med en enkelt stjerne og giver begge 6 stjerner. Med stjernerne følgerne superlativerne 'sublim' og 'eminent'.

Eminems tekniske snilde er hvad anmelderne blandt hæfter sig ved - og der er nok en grund til, at Eminem er blandt de bedst sælgede rappere i verden.

(Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Jens nøRgaard Larsen)

- Eminem missede ikke et beat og gav igen og igen prøver på sit fænomenale flow, der dog sammen med et noget fesent lydbillede aldrig afgørende flåede Orange omkuld, skriver Ekstra Bladet i deres anmeldelse og kvitterer med fire stjerner.

Politiken hæver luppen en smule.

- Eminem er lige præcis, det vi har brug for i en tid, hvor vi passer al for meget på ikke at træde nogen over tæerne. Eminem træder over alle de ømme tæer, der findes, lyder det fra Politikens musikredaktør Simon Lund, der giver hip hop-legenden fem ud af seks stjerner.