Rasende festivalgæster til Eminem-koncert: Så skru dog op!

Roskilde Festival har fået nyt lydsystem, men det hjalp ifølge flere festivalgæster ikke på Orange Scene.

Flere festivalgæster udtrykte både under og efter deres utilfredshed på Facebook. (Foto: Collage: Lasse Kjær Christiansen © dr)

- Gider I skrue op for Eminem?

- Hold kæft hvor der dårlig lyd til Eminem! Hvad sker der Roskilde?

Der var ét gennemgående tema på Roskilde Festivals Facebookside under og efter den længe ventede koncert med rapikonet Eminem: Lyden.

Langt størstedelen af beskederne gik på, at lyden simpelthen var for lav og flere mente, at nogle af højtalerne ikke var tændt.

Og der er noget om snakken, fortæller Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén.

- Desværre for de bagerste rækker startede koncerten med lidt for lav volumen. Men vi fik det tilpasset, så vi endte i et leje, hvor selv dem, der stod helt nede mellem boderne bagved, kunne feste med.

Hvis ikke du kunne høre Eminems The Real Slim Shady til koncerten, kan du i hvert fald høre den her, mens du læser artiklen.

0:00
Flere udtrykte deres utilfredshed på Roskilde Festivals Facebookside.

Tradition for kritik

Det er næsten blevet tradition, at lyden på Orange Scene bliver kritiseret under Roskilde Festival. Om det er kritikken, der har gjort det vides ikke, men Roskilde Festival har fået nyt lydsystem på alle scenerne.

På Orange Scene betyder det, at der er fem højtalertårne i stedet for tre.

- Vi har arbejdet løbende med lyden foran Orange Scene i mere end 25 år, og nu har vi indkøbt et nyt lydsystem. Indkøbet kan sammenlignes med, at vi går fra en stor Mercedes til en splinterny Rolls-Royce, har Bertel Baagøe, der er divisionschef hos Roskilde Festival, forklaret til sn.dk om det nye system.

Ifølge festivalgæsterne hjalp det dog ikke meget, da Eminem spillede onsdag aften.

- Ville være mega fedt, hvis I tændte de bagerste højtalere til næste koncert på Orange. I har også kun prøvet at få Eminem i 20 år, skriver Mikkel Grevy til Roskilde Festival på Facebook.

Lille skår i glæden

Ifølge Anders Wahrén er det helt, at det kan tage et par numre, før artistens tekniker finder den optimale lyd til en koncert. Uanset hvor godt systemet er.

- Men det er dog et ganske lille skår i glæden, når det samlede koncertregnskab skal gøres op.

I blandt de mange sure kommentarer gemmer der sig dog også lidt ros.

- Ved ikke helt, hvor alle de mennesker, som brokker sig over lyden, stod. Vi stod lige bagved den bagerste pit, og der var lyden helt fin! Tak for en fantastisk koncert og en oplevelse for livet, skriver Mike Leicht Hansen‎.

Artiklen er blevet opdateret med kommentarer fra Roskilde Festival.

FacebookTwitter