Roskilde Festival sadler om: Om få uger kan du alligevel høre musik på festivalpladsen

I juni og juli afholder Roskilde Festival en række mindre endags-festivaler under navnet Summer Days.

Bandet Jung med Jonas Jung i front er et af de navne, som spiller til Roskilde-arrangementet Summer Days. (Foto: Thomas Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at sommerens store festivaler igen i år er blevet aflyst – heriblandt Roskilde Festival.

Men det afholder ikke Danmarks absolut største festival i at stable et arrangement på benene, som henover otte dage denne sommer kan samle folk om musik, kunst og aktivisme.

Arrangementet hedder Summer Days, og det er Roskilde Festivals bedste bud på at lave en form for festival, som man kan afholde under de nuværende coronarestriktioner.

- Summer Days er ikke - og skal ikke være - Roskilde Festival. For den kan vi ikke lave med alle de begrænsninger, vi skal navigere i.

- Med Summer Days vækker vi en central bid af festivalsitet til live i en række begivenheder, der i en helt særlig ramme præsenterer den aktuelle musik- og kunstscene. Ambitionen er at skabe en samling af dage, der tager kernen af Roskilde Festival og peger frem, udtaler Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, i en pressemeddelelse.

Tessa, Branco og Jung på plakaten

Arrangementrækken Summer Days foregår over otte dage - fire dage i slutningen af juni og fire dage i starten af juli - hvor du kan opleve nogle af de mest fremtrædende danske artister inden for forskellige genrer.

Det er blandt andet hiphop-veteranerne i Suspekt og nyere rapsensationer som Tessa og Branco, der er på plakaten.

Hvis du er mere til dansksproget pop og rock, kan du se og høre Jung og Joyce. Derudover kan du også se metalbandet Baest, R&B-stjernen Erika de Casier og den elektroniske duo Smerz - blandt mange andre.

Der bliver ingen dans ved Orange Scene denne sommer, men som plaster på såret bliver det nu alligevel muligt at høre koncerter på festivalpladsen i Roskilde til Summer Days, som løber over otte dage i juni og juli. (Foto: Maria Albrechtsen Mortensen © Scanpix)

Indimellem koncerterne vil der blive afholdt taler fra blandt andre debattørerne Anna Juul, Caspar Eric og Moeisha Ali Aden.

- De otte forskellige dage afspejler tilsammen den genrebredde, som man også normalt finder på Roskilde Festivals plakat, og som kendetegner musik- og debatscenen i dag.

- Fælles for dem alle er, at vi ved, at de kan levere store og bevægende oplevelser fra scenen - og at de appellerer på tværs, siger Anders Wahrén i pressemeddelelsen.

Summer Days finder sted på festivalpladsen i Roskilde, hvor man normalt finder Gloria-scenen.

Festivalaflysning ramte hårdt

Tidligere på året fik Roskilde Festival og alle andre danske festivaler den nedslående melding, at det heller ikke i år ville være muligt at afholde festivalerne, som vi kender dem, på grund af corona-pandemien og restriktioner.

Det endelige dødsstød kom 4. maj, hvor genåbningsaftalen blev fremlagt.

Her ytrede Signe Lopdrup, der er administrerende direktør for Roskilde Festival-gruppen, at det var et hårdt slag for festivalen.

- Aflysningen er meget alvorlig for vores forening og et hårdt stød for kulturens vækstlag og den værdikæde, der er med til at skabe festivalen.

Men med de kommende Summer Days-arrangementer vil det igen blive muligt at høre musik og drikke øl på festivalpladsen i Roskilde - bare i en noget mindre skala, end man er vant til som festivaldeltager.

Billetsalget til Summer Days er allerede gået i gang. Læs mere om arrangementerne og se alle de optrædende her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk