27-årige Josefine fik overraskelse på Roskilde Festival: Du skal have en dreng

Josefine mødte Kristian på Roskilde Festival og blev forlovet og gift på campen. Nu har de så fået kønnet at vide på deres baby midt på festivalen.

... og det blev en dreng. Josefine og Kristian Tolmose fik kønnet på deres baby i lejren på Roskilde Festival. (Foto: Cecilie Lundskov Fuhlendorff © dr)

27-årige Josefine og Kristian Tolmose på 29 år venter i spænding sammen med resten af deres camp på Roskilde Festival.

Om et øjeblik bliver det afsløret, om det er en dreng eller pige, der gemmer sig i hendes store mave.

Josefine er i syvende måned og har ventet på svaret siden april, hvor parret var til 20 ugers scanning på hospitalet.

Her fik hun et scanningsbillede af babyens køn i en lukket konvolut, som hverken hun eller Kristian åbnede. I stedet gav hun den straks til en veninde, som har holdt på hemmeligheden siden.

Men nu er tiden inde til at afsløre kønnet, mens hele campingområdet følger med.

BANG!

Konfettikanoner og røg farver himlen blå. Babyen i maven er en dreng, og hele campen bryder ud i jubel, mens de klapper og skåler.

- Det har været en overvældende dag. Det var meget spændende og nervepirrende og også vildt at se, at folk gider engagere sig i, at vi skal have et barn, siger Josefine Tolmose til DR efter eventet.

29-årige Kristian Tolmose havde hele tiden tænkt, at det blev en dreng, og her er så beviset, der blev afslører ved en festlig begivenhed på årets Roskilde Festival. (Foto: Cecilie Lundskov Fuhlendorff © Dr)

Hun har termin den 12. september, men har ikke overvejet at gå glip af årets Roskilde af den grund.

- Selvfølgelig er det ikke helt det samme, som det plejer, fordi jeg ikke kan drikke. Men den her stemning, vi har her i Dream City, hvor vi kommer og bygger lejr mange uger før, er en følelse af fællesskab. Det er så fedt, at jeg kan være her ædru i syv dage blandt fulde mennesker og stadig have en kæmpe fest, hvor alle passer på mig, siger hun.

Forlovet og gift på Roskilde

Årsagen til den store 'gender reveal', som de kalder festen, hvor kønnet blev afsløret, kommer af, at Josefine og Kristian har et helt specielt forhold til Roskilde Festival.

Parret, der nu bor sammen i Grindsted, mødte nemlig hinanden på festivalen i 2012, da deres camps lå tæt på hinanden.

Under en utrolig lang koncert med The Cure brugte de alle koncertens tre timer på at snakke og lære hinanden at kende. Og da de tog fra festivalen og mødtes to uger senere i Tivoli, var der ingen tvivl.

- Så besluttede vi os for, at det skulle være os to, siger Kristian Tolmose.

Dagen bød også på navngivningskonkurrence, og det drengenavn, deres lejr har stemt på flest gange, er ’Bo-Dega’. (Foto: Cecilie Lundskov Fuhlendorff © dr)

De begyndte nu at tage sammen på Roskilde, så da Kristian i 2017 besluttede sig for at gå på knæ, var det meget naturligt, det også skulle foregå her, hvor det hele startede. Her fik han deres lejr til at annoncere frieriet i en højttaler til Josefines store overraskelse.

- Jeg sneg mig om bag Josefine, som ikke havde fattet en skid. Hun kiggede bagud, og så stod jeg parat med en ring. Det var fantastisk. Det var startskuddet til, at det begyndte at handle lidt mere om os, fortæller han.

Sidste år gik de endnu videre med bryllup i Roskilde-lejren med både polterabend, stripper, rød løber og uofficiel vielse.

Og da Josefine så blev gravid et halvt år efter, var det kun helt naturligt, at de også ville lave en fest ud af det i år.

Baby skal med næste år

- Faktisk havde vi satset på, at hun skulle føde her, men det nåede vi ikke, så derfor blev det en 'gender reveal'-fest i stedet, som Kristian Tolmose siger.

Nu er det store spørgsmål selvfølgelig, om det bliver sidste år på Roskilde Festival for Josefine i noget tid. Men det tyder intet dog på.

- Det kommer selvfølgelig an på, hvilket barn vi får. Men jeg lurer da på, om jeg bare skal komme ned og være med et par dage i starten. Selvfølgelig bliver det da svært, men vi ser da også små børn, der er med i opvarmningsdagene. Så jeg satser som minimum på at sige hej og kigge forbi kort med vores barn, siger hun.

Og den kommende far kan heller ikke se næste sommer uden en tur på Roskilde Festival.

- Det er blevet en uvurderlig del af mit liv. Det er underligt, at en festival kan udvikle sig til det, men her samles vi med begge vores vennekredse, som er blevet kærester på kryds og tværs. Vi mødes i den her uge og catcher op og er sammen i det her fællesskab, siger Kristian Tolmose.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter