For to år siden stod hun på festivalens mindste scene: Nu åbner dansk stjerneskud Orange på Roskilde

Sangeren Jada og 28 andre navne er netop blevet offentliggjort til årets musikprogram.

Den danske sanger og sangskriver Jada har netop færdiggjort en anmelderrost danmarksturné. Til sommer åbner hun Orange Scene på Roskilde Festival. (Foto: Bo Källberg/Gonzales Photo © Scanpix)

To år.

Så længe har det taget den danske popsanger Jada at tage turen fra den mindste scene på Roskilde Festival til den absolut største - Orange Scene.

Jada har i sin relativt korte karriere allerede nået at spille på festivalen to gange. I 2018 spillede hun på Countdown og i 2019 på Avalon.

Derudover har hun spillet udsolgte og anmelderroste koncerter i hele landet, vundet prestigefyldte musikpriser og storhittet med sange som 'Lonely' og 'Clean Love' fra debutalbummet 'I Cry a Lot'.

Og i år spiller hun så åbningskoncerten på Orange.

Du kan forberede dig på at synge med på Jadas største hit, 'Lonely', til sommer her:

0:00

- Jeg er så herreglad, stolt og dybt ydmyg. Det er en gigantisk drøm, jeg har messet for mig selv i syv år, og nu sker det. Det er meget angstprovokerende, fordi scenen og æren er så stor. Vi kommer med hele cirkusset, og vi glæder os så meget. Vi vil gøre alt for, at det bliver det fedeste nogensinde, lyder det fra Jada i en pressemeddelelse.

Der er tradition for, at et dansk navn åbner festivalens største scene, og således har navne som Saveus, Phlake og The Minds of 99 haft den ærefulde tjans i de senere år.

Nogle år har festivalen dog afveget fra traditionen og haft internationale navne som Silvana Imam, der åbnede scenen sidste år, Damon Albarn + The Orchestra of Syrian Musicians og Outkast til at åbne ballet.

28 nye navne - og en overraskelse

Udover Jada har Roskilde Festival offentliggjort 28 nye navne til festivalens vækstlagsscener, Rising og Countdown.

Festivalgæsterne kan glæde sig til at opdage danske navne som Erika De Casier, Blood Child, Visitor Kane, Ydegirl, Athletic Progression, Greta og Late Verlane.

De slutter sig til allerede offentliggjorte navne som Tessa, Bette, Ganger og Jung.

Desuden har det amerikanske rockband The Strokes netop afsløret på deres Instagram, at de gæster årets festival den 4. juli. Og danske fans kan altså skråle med på blandt andet 'Last Nite' og 'Juicebox' til sommer.

Lyt til 'Last Nite' fra The Strokes' debutalbum fra 2001 her:

0:00

Det er ni år siden, bandet sidst besøgte Danmark, hvor de også spillede på Roskilde Festival.

- Sidst The Strokes var her var i 2011, og de har ligesom deres fans glædet sig til deres næste koncert på Roskilde Festival. De har tydeligvis ikke kunnet vente med at dele den gode nyhed, at de spiller lørdag den 4. juli på årets Roskilde Festival, siger festivalens programchef Anders Wahrén.

The Strokes har for nylig udgivet to single-forløbere til deres kommende album 'The New Abnormal', som udkommer 10. april.

The Strokes med Julian Casablancas i front har tidligere spillet på Orange Scene på Roskilde Festival i 2011 og 2006. (Foto: Felix Kunze © Getty Images)

Roskilde Festival, som i år afholdes for 50. gang, offentliggør det fulde musikprogram til årets festival senere på ugen.

Festivalen har allerede offentliggjort blandt andre Taylor Swift, Tyler, The Creator, Faith No More, FKA Twigs, Thom Yorke Tomorrow's Modern Boxes, Kacey Musgraves og Anderson Paak & The Free Nationals.

Du kan se det foreløbige program og alle de nye navne på festivalens hjemmeside.

Tidligere fremgik det af artiklen, at det er tre år siden, Jada spillede på Roskilde Festival for første gang. Men det er altså kun to år - eller tre festivalsomre, når årets festival løber af stablen - siden. Nemlig i 2018.

FacebookTwitter