Årets skandale-koncert? Rap-sensation spillede kun 15 minutter på Roskilde - nu forklarer festivalen sig

Selvom Saweetie skulle have optrådt i en time, blev det kun til et kvarters Roskilde-koncert.

Saweetie, med det borgerlige navn Diamonté Harper, var 45 minutter forsinket, da hun endelig dukkede op til sin koncert, der endte med at vare et kvarter. (Foto: Joseph Okpako © Getty Image)

Sølle 15 minutter.

Det var, hvad publikum nåede at høre af den amerikanske rapper Saweeties koncert på Roskilde Festival fredag aften, før hun strøg ned fra scenen igen.

Lyt til Saweeties seneste single 'My Type', mens du læser videre:

0:00

Saweetie skulle have stået på Apollo-scenen klokken 18.30 fredag aften. Men efter tyve minutter havde publikum stadig ikke set skyggen af rapperen.

Ifølge BT trådte en repræsentant fra Roskilde Festival i stedet ind på scenen og beklagede, at Saweetie var forsinket – til det fremmødte publikums store ærgrelse og kvitterende buh-råb.

Klokken 19 gik en dj på scenen og forsøgte at holde gryden i kog, indtil rapperen med 45 minutters forsinkelse endelig kunne gå på scenen klokken 19.15.

Det gav hende blot et kvarter til at levere en koncert, der skulle være færdig 19.30 for at gøre klar til den næste kunstner.

Saweetie debuterede i 2017 og har siden udgivet to de ep'er 'High Maintenance' og senest 'Icy', der udkom i marts i år. Det var dog ikke mange numre, publikummet på Roskilde nåede at høre fra hende. (Foto: Joseph Okpako © Getty Images)

'Ked af det på publikums vegne'

Det var dog hverken stjernenykker eller et defekt vækkeur, der var årsag til den 26-årige rappers voldsomme forsinkelse.

- Saweetie kom desværre for sent på grund af transportudfordringer, så hun kunne ikke nå at gennemføre et fuldt show, oplyser Roskildes programchef Anders Wahrén til dr.dk.

Han forstår til fulde publikums frustrationer, men minder om, at Roskilde Festival har et tæt pakket program, som ikke står til at rokke ved.

- Jeg er selvfølgelig ked af på publikums vegne, at det ikke kunne blive til en fuld koncert, men det er også vigtigt at afvikle resten af koncerterne til tiden, så vi kunne desværre ikke udvide tidsrummet, siger Anders Wahrén.

Hvilke trafikale udfordringer, rapperen rendte ind i, melder historien intet om.

Til gengæld kan man håbe, at det ikke er noget, der rammer resten af de optrædende på Roskilde Festival, der fortsætter til langt ud på natten til søndag.

Her er det den amerikanske hiphop-gruppe Cypress Hill, der lukker og slukker med årets sidste koncert, der begynder klokken 02.00 på Arena.

Facebook
Twitter