Amerikansk stjernerapper væltede Roskilde: 'Det var klart festivalens bedste koncert'

Travis Scott fik stort set alle foran Orange Scene til at hoppe med under torsdagens koncert.

Travis Scott spillede natten til fredag på Orange Scene. (Foto: Hedda Rysstad © dr)

Han er kendt for sine liveshows. Sine vilde liveshows.

Det – og meget mere – var i dén grad også det, Travis Scott leverede natten til fredag på Roskildes Orange Scene.

Den 28-årige amerikaner, der privat danner par med Kylie Jenner fra Kardashian-klanen, rappede løs med fuld skrue på autotuneren, så selv Cher ville dø af misundelse.

Lyt til Travis Scotts nummer 'Sicko Mode' her, mens du læser videre:

0:00

Allerede fra begyndelsen af koncerten, og mens meterhøje flammer blæste ud fra scenens gulv, fik han selv de bagerste geledder foran festivalens største scene til at løfte armen og banke løs.

Både oppe på scenen og nede blandt publikum blev der hoppet helt hæmningsløst i mere eller mindre takt til musikken. Vildere blev det senere under koncerten, hvor rapperen opfordrede publikum til at lave moshpit.

- Jeg vil se den største moshpit, jeg nogensinde har set i mit liv, råbte han.

Derefter gik publikum i gang med at skubbe løs mod hinanden længst oppe mod scenen, men Travis Scott ville have endnu mere.

Se billeder fra koncerten i galleriet her:

  • (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  • (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  • (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  • (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  • (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  • (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  • (Foto: Hedda Rysstad © dr)
1 / 7

- Det var sødt. Én gang til, lød det opfordrende fra en legesyg Travis Scott, der i 2015 debuterede med albummet 'Rodeo' og siden har udgivet to album, der begge er gået nummer ét på hitlisten i USA.

Det var helt vanvittigt i pitten

Brødrene Magnus og Nicolas Valentin (yderst til venstre) og Camilla Dybsø (i midten) havde taget deres venner med til koncerten. (Foto: Silas Bay Nielsen © dr)

Helt oppe i pitten var Nicolas Valentin på 21, Magnus Valentin på 18 og Camilla Dybsø, der også er 18.

- Det er fedt, fordi det er Travis Scott. Der er så meget energi i ham og musikken, og så er stemningen med til at give et godt sammenhold med gutterne, siger Nicolas Valentin.

- Det var helt vanvittigt inde i pitten. Folk svedte, og det hele var virkelig intenst, siger broren Magnus Valentin.

Hele gruppen havde ikke fået et særligt armbånd til pitten, som man ellers skal på Roskilde Festival, hvis man vil sikre sig adgang. I stedet havde de stået i kø i fire timer, så de kunne komme ind, hvis dem med pit-armbånd ikke mødte op.

- Det var det hele værd, siger Camilla Dybsø.

- Den stemning og energi var så vild. Det var supersygt at sidde i kø i regnvejr i så lang tid, men det var virkelig det værd. Han gav os, hvad vi forventede - og mere til. Det var klart den bedste koncert på Roskilde i år, siger hun og peger på nummeret 'Goosebumps' som koncertens højdepunkt.

Lyt til 'Goosebumps' her:

0:00

Det var det vildeste allerede fra begyndelsen

Federica Valentini og Francesco Turri fra Italien er på udveksling i Danmark og var også taget til Roskilde. (Foto: Silas Bay Nielsen © dr)

I pitten var også Francesco Turri på 22 og Federica Valentini på 24. De stammer begge fra Verona i Italien, men studerer i øjeblikket i København.

- Det var det vildeste, siger de begge i kor.

- Jeg havde ikke regnet med, at det var så vildt. Hans musik er mere chill, men alle hoppede rundt hele tiden, så det var vildere, end jeg havde forventet, siger Francesco Turri.

Fererica Valentini synes, at koncertens højdepunkt allerede var i begyndelsen.

- Allerede fra starten var der bare gang i den, og det havde jeg overhovedet ikke forventet. Alle skubbede løs, men alligevel smilede de for vildt. Det var mega sjovt og vildt crazy, siger hun.

Helt mast oppe foran

Anna Lei, der er fan af Travis Scott, havde taget sin kæreste, Arbi Jebali, med op i pitten. (Foto: Silas Bay Nielsen © dr)

Anna Lei på 24 er stor fan af Travis Scott. Hun havde lokket sin kæreste, Arbi Jebali, på 25 med ind i pitten.

- Jeg havde virkelig glædet mig til at se ham. Jeg havde hørt, at han skulle være rigtig vild live, og at der skulle være virkelig god energi, og det var der. Vi stod helt mast op ad hinanden oppe foran scenen. Det var næsten lidt ubehageligt, for presset var virkelig intenst, og man bestemmer ikke selv, hvor man ryger hen. Men Arbi holdt om mig derinde, så jeg følte mig sikker, siger Anna Lei.

Arbi Jebali, der ikke er den største Travis Scott-fan, synes, det var fedt, at hele publikummet var på og gav sig selv fuldt ud.

- Det kan man ikke andet end at nyde. Men jeg savner specielt fra hiphop-navnene, at de giver mere af dem selv. Det savnede jeg også lidt i denne koncert. Vi stod helt oppe foran og gav alt af os selv, men jeg følte ikke, at han gjorde det lige så særligt for publikum, som publikum gjorde det for ham, siger Arbi Jebali.

'Spild af tid' eller kæmpe fest?

Anmelderne er bestemt ikke enige om, hvorvidt Travis Scotts time på Orange Scene var oplevelsen værd.

Men ligesom tilskuerne i pitten er Politikens anmelder voldsomt begejstret og giver fem hjerter:

- Med en dj i ryggen og en næste utæmmelig energi i kroppen splittede han Orange Scene ad, som man sjældent har set hiphoppere gøre før, lyder det i anmeldelsen.

Knap så begejstrede er de fleste andre anmeldere, der giver mellem to og fire stjerner. I den positive ender giver Soundvenue fire og kalder koncerten en 'fantastisk opvisning i effekter og timing', der dog også udstillede en kedelig vokal hos Travis Scott.

Mest kritisk er BT, der slet og ret kalder koncerten 'spild af tid'.

- Travis Scott har helt sikkert været en af de dyreste kunstnere til årets Roskilde-program, men han var på ingen måder pengene værd.

- Torsdag aften klokken 01.00 på Orange Scene bør være den helt store fest. I stedet fik man en uforløst, skrabet hiphop-koncert, hvor der ikke var ét eneste fællesskabs-øjeblik, og hvor man kan undre sig over, hvordan fa'en Travis Scott kunne ende øverst på plakaten, skriver BT's anmelder.

Facebook
Twitter