Dansk hitband genopstår på festival efter seks års pause: 'Det var fucking optur at være samlet igen'

Spleen United fik et glorværdigt comeback på Roskilde Festival og arbejder allerede nu på et nyt album.

Spleen United nyder at stå sammen på scenen igen efter seks år pause. (Foto: Christian Hjorth © Ritzau Scanpix)

- Love is what they'll get when they break up and join in Spleen United.

Sådan lyder første linje i det danske electropop-band Spleen Uniteds kæmpehit 'Spleen Utd.' fra 2006.

Og kærlighed fra publikum fik det genopståede band masser af, da de efter seks år pause fik comeback og torsdag spillede op til nattefest på en fyldt Arena-scene på Roskilde Festival.

Spleen United består af forsanger Bjarke Niemann (th.), Kasper Nørlund (midten), Rune Wehner (tv.) og derudover også Gaute Niemann og Jens Kinch, som ikke er med på billedet. (Foto: Betina Garcia © Betina Garcia)

- Det var fucking optur at spille sammen som Spleen United igen. For os var koncerten i går en ret stor ting, fordi det var os fem, der i sin tid startede bandet. Der har genem tiden været stor udskiftning og kaos, men nu er vi det oprindelige hold igen, og det føltes virkelig cool, siger forsanger Bjarke Niemann.

Se et klip fra Roskilde-koncerten herunder, hvor Spleen United åbner med kæmpehittet 'Spleen Utd.'.

Intens respons fra publikum

At Spleen United har været savnet på den danske musikscene var tydeligt for enhver, som var til stede til torsdagens nattefest.

Publikum skrålede om kap på hits som 'Spleen Utd.', 'Suburbia' og 'Days Of Thunder', og begejstringen kunne i den grad også mærkes oppe på scenen.

- Det var helt sikkert en heftig respons, vi fik fra publikum. Det var fucking optur, siger Kasper Nørlund, der spiller synthesizer, inden Bjarke Niemann indskyder:

- Spleen United har nogle 'ægte' fans, hvor man virkelig fornemmer, at vores musik har ramt nogle folk superhårdt på et vigtigt tidspunkt i deres liv. Det var meget tydeligt at mærke, at koncerten betød meget for dem, og det er jo en fremragende respons af få, siger han.

'Vi har aldrig været opløst'

Spleen Uniteds anmelderroste koncert på Northside i 2013 skulle vise sig at blive den sidste i seks år.

De danske medier skrev, at bandmedlemmerne var blevet uvenner og derfor var gået i opløsning. Men Spleen United har aldrig været opløst, siger forsanger Bjarke Niemann.

Forsanger Bjarke Niemann afviser, at Spleen United gik i opløsning for seks år siden: - Historien gik på, at vi havde et totalt sammenbrud og gik i opløsning, men det passer ikke - det var bare en intens Nortside-koncert, som endte med at blive den sidste i et stykke tid. (Foto: Betina Garcia © Betina Garcia)

- Historien er, at vi spillede en vild koncert på Northside i 2013, hvor der var fucking meget pres på. Der smadrer jeg noget gear og går ned fra scenen. Det er sket mange gange før - forskellen var bare, at Ekstra Bladet fangede det, siger han og fortsætter:

- Derfor gik historien på, at vi havde et totalt sammenbrud og gik i opløsning, men det passer ikke - det var bare en intens koncert, som endte med at blive den sidste i et stykke tid.

Spleen United fik næsten teltet til at lette, da de spillede hittet 'Loebner' under nattekoncerten.

Men nu er pausetilstanden hos Spleen United endegyldigt fortid.

Bandet er allerede booket til en koncert på Vega i København og Voxhall i Aarhus i efteråret, og næste år spiller Spleen United koncerter i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

- Og så er vi også gået i gang med at lave et nyt album, så det kører, fortæller forsanger Bjarke Niemann.

Facebook
Twitter