Forestil dig et støjende rockband, der brager løs på guitarer og trommer.
Tilsæt så en yndefuld gruppe dansere fra Den Kongelige Ballet.
Hænger det ikke helt sammen i dit hoved?
Ikke desto mindre er det nøjagtig, hvad Roskilde Festival og dansekompagniet Corpus har sat i værk.
Fra den 10.-25. maj opfører dansekompagniet og det danske rockband Baby In Vain nemlig forestillingen 'The Real Raw', som også vises i forbindelse med Cph Stage - landets største scenekunstfestival for professionelt teater - i Det Kongelige Teater.
Lyt til Baby In Vains nyeste single, mens du læser videre:
Og til juli kan den opleves på Roskilde Festivalens Gloria-scene og campingområde.
Her vil bandet og danserne forene oplevelsen af en livekoncert og danseforestilling for publikum, som kan bevæge sig rundt og komme så tæt på, de vil.

Det var folkene bag Roskilde Festival, som havde udset sig netop Baby In Vain til deres samarbejde med Corpus.
Men det var ikke uden tøven, at de sagde ja til at medvirke.
- Vi var meget i tvivl om, hvorvidt vi kunne løfte opgaven, for vi har ikke noget forhold til danseverdenen, fortæller Andrea Thuesen, som synger og spiller guitar i Baby In Vain, som endte med at sige ja efter at have overværet nogle af dansekompagniets prøver i forbindelse med en anden forestilling.
Bandet og dansekompagniet mødtes første gang i marts for at spore sig ind på hinanden og finde en fælles vej ind i temaerne de- og rekonstruktion, som var de stikord, de af koreografen Kristin Ryg Helgebostad fik at arbejde ud fra.
- For mig var det enormt angstprovokerende, at rammerne var så flydende. Det var op til os selv at skabe forestillingen, for landet lå helt åbent. Det var jeg ikke forberedt på, så jeg var meget bekymret og havde en del angst efter det første møde, siger Andrea Thuesen om begyndelsen af processen.

Scenekunst i øjenhøjde
Men allerede dagen derpå begyndte praktikken at falde på plads.
Og for Baby In Vain udviklede det sig fra et uoverskueligt projekt til en kreativ legeplads.
- En ting er at skabe forestillingen, men når man er ni skabende individer, der kommer fra forskellige discipliner, ligger der et kæmpe arbejde i at lære at arbejde sammen. Men det er så fedt at arbejde med folk, der har en skabertrang, som man selv har, lyder det fra Andrea Thuesen, som sammen med de resterende bandmedlemmer, Benedicte Pierleoni og Lola Hammerich, har skrevet ny musik specifikt til forestillingen.
Lyt til 'Low Life' fra Baby In Vains debutalbum fra 2017:
Selvom forestillingen i øjeblikket kører på Det Kongelige Teater og involverer podier, har der været fokus på, at det skulle foregå i øjenhøjde med publikum.
Her kan de gå rundt mellem musikerne og danserne og vælge, hvilken del af forestillingen de vil se, da det ikke er muligt at se det hele på én gang i opsætningens godt en time lange varighed.
- Det har været spændende at sætte gang i et format, som skal fungere i rammerne af Det Kongelige Teater, hvor folk kan komme i deres pæne tøj, og så hive det ud på græsmarken og se, hvad der sker, fortæller Signe Brink, Roskilde Festivalens chef for kunst og aktivisme, og fortsætter:
- Det bliver anderledes, dels på grund af rummet, men også, fordi der kommer flere publikummer, som har en lidt anden sindstilstand på festival end i teatret. Vi er vildt nysgerrige på, hvordan de vil interagere med den her type af kunst, siger hun.

Hylder grænsefeltet
Signe Brink har selv fulgt spændt med på sidelinjen for at se, hvad der sker, når man giver musikere arbejdstid og frirum sammen med dansere og en koreograf.
Ikke mindst når musik og dans skal finde en måde at eksistere sammen på i stedet for blot at supplere hinanden.
- For os har det været et vigtigt eksperiment at sætte gang i, dels for det unge bands kreative udvikling, men især også for at hylde det, der kan opstå i grænsefeltet mellem kunstformerne. Og så ved vi, at vi har et nysgerrigt publikum, som er sultne efter oplevelser, de ikke vidste, de ville have, tilføjer hun.
Forsanger Andrea Thuesen er også spændt på, hvordan det hele arter sig, når forestillingen flytter til festivalpladsen i Roskilde og får et nyt publikum.
Hun har siden premieren erfaret, at den ændrer sig efter det specifikke publikums humør og reaktioner.
- Det har været enormt intenst og næsten uvirkeligt at opføre. Det er meget forskelligt, hvad folk føler, de kan tillade sig. Nogle står klinet op ad væggen, og andre går helt tæt på. Mit indtryk er, at folk kommer ud fra rummet og er blæst bagover og måske ikke helt ved, hvordan de skal have det.
'The Real Raw' kan opleves på Det Kongelige Teaters A-scene indtil den 25. maj og på årets Roskilde Festival.
