Dansk sanger i hypet Roskilde-comeback: 'Det har været nervepirrende'

Hans Philip var fredag tilbage på Roskilde Festival - i helt nye klæder.

Publikum sang med på stort set alle Hans Philips numre, da han spillede sin anden koncert i sin nye karriere som solist. (Foto: Hedda Rysstad © dr)

Efter torsdagens heldagsregn var sommerstemningen tilbage på Roskilde Festival fredag.

Der var blandt andet klæbrigt skumbad på teltpladsen, genbesøg af en gammel Roskilde-kending i helt nye klæder i Arena-teltet og besøg fra rapsuperheltene Wu-Tang Clan på Orange.

Se højdepunkterne fra fredagen her.

1

Hans Philip tilbage på Roskilde: Nu som solist

Ukendt Kunstner gik i opløsning i 2017. Nu er Hans Philip tilbage som solist. (Foto: Hedda Rysstad © dr)

Arena var tætpakket, da Roskilde Festival fredag fik besøg af en gammel kending i nye klæder. Allerede inden Hans Philip, der tidligere var forsanger i bandet Ukendt Kunstner, bevægede sig ind på scenen, klappede publikum helt ustyrligt. Forventningerne til den debuterende solist var enorme.

Men Hans Philip sejrede i den grad blandt publikum, der stod fuldstændig klinet op ad hinanden. Fra start til slut sang selv de bagerste kroge med på hans numre om den forbandede kærlighed, selvom debutalbummet ikke har været ude i andet end omkring fire måneder.

Se Hans Philip synge nummeret 'Dagdrøm (1)' her:

- Det har været rimelig nervepirrende, men det er så dejligt at være tilbage, lød det fra den debuterende soloartist, der sidst optrådte på festivalen med Ukendt Kunstner i 2015.

- Det er anden koncert i denne konstellation. Så det er rimelig sygt det her. Det er en fucking dejlig dag, sagde en tilfreds Hans Philip, der også spillede under Heartland Festival i juni.

Og publikum blev ved med at synge med på de nye numre. Så meget, at Hans Philip takkede for, at publikum var så velforberedt.

- Det er en sindssyg oplevelse, at I kan synge med på de her personlige tekster. I er det sygeste nogensinde. Mange tak, råbte han.

De nye numre fyldte størstedelen af koncerten, men Hans Philip kom også med musikalske overraskelser. Blandt andet spillede han Danseorkestrets 'Sidste skrig', og da publikum skreg efter et ekstranummer, dukkede han op på scenen igen med en gammel kending.

- Jeg har taget et nummer med til jer, og jeg synes bare, I skal høre det. Er der nogen af jer, der står her, der kender denne sang?, spurgte han, hvorefter Ukendt Kunstner-nummeret 'Langt væk' begyndte.

Det var der. For der gik lang tid, før Hans Philip selv fik lov til at synge solo uden uregerlig hjælp fra publikum.

2

Hip hop-legender skabte Orange-fest

  • Wu-Tang Clan var veloplagte og skabte en fest på Orange Scene. (Foto: Betina Garcia © dr)
  • Wu-Tang Clan spillede ikke kun fra deres eget hitkatalog. De lånte også numre fra blandt andre Nirvana, hvilket publikum var vilde med. (Foto: Betina Garcia © dr)
  • Publikummet i pitten var ellevilde, som det tydeligt ses. (Foto: Betina Garcia © dr)
  • Mørket faldt på, og stemningen steg i takt med hiphop-kollektivets koncert. (Foto: Betina Garcia © dr)
  • Wu-Tang Clan steppede ind, da Chance The Rapper meldte afbud i 11. time. (Foto: Betina Garcia © dr)
1 / 5

Hiphop-legenderne fra Wu-Tang Clan reddede Roskildes røv, da den amerikanske rapper Chance The Rapper meldte afbud i 11. time.

Og til trods for, at rap-kollektivet var 20 minutter forsinket, havde de fra start fat i det talstærke publikum foran Orange Scene.

- Let me hear you say Wu-Tang, Wu-Tang, Wu-Tang, lød det taktfast fra 'The Wizard' fra scenen, og publikum gjorde, som der blev sagt, og skrålede taktfast med på kæmpehits som 'Gravel Pit' og 'Protect Ya Neck'.

Og da hiphop-kollektivet overraskede og lånte fra numre som 'Sweet Dreams' af Eurythmics og 'Smells Like Teen Spirits' af Nirvana fik nattefesten en tand mere.

Lyt til nummeret 'Gravel Pit' her:

0:00
3

Brandmændene holdt skumfest

Campområdet Dream City havde inviteret til skumfest under solen. (Foto: Silas Bay Nielsen © dr)

Fredag vendte solen tilbage over Roskilde, og det blev fejret med skumfest på teltpladsen. Omkring 50 sommervarme festivalgæster havde smidt det meste af tøjet for at fedte rundt i skum.

Mens sommermusikken bragede ud af højtalerne, valgte flere at sætte sig til rette på badedyr for at glide ned ad den skumfyldige bakke, mens andre valgte at sætte sig på bagdelen for at få den fulde effekt ud af skummet.

Eftermiddagens skumfest foregik i Dream City, der er en publikumsdrevet lejr. Her forbereder og bygger lejrdeltagerne deres camps flere måneder før, festivalen går i gang.

Det var Dream City Fire Department og Camp Marius Zoo Tårn, der havde stået for de 1.000 liter skum, som blev klasket ud fra brandhanen.

4

Jungle var imponeret over dansk publikum

- Vi har et særligt bånd til det her sted.

Sådan lød det fra det britiske band Jungle, der fredag eftermiddag spillede i et propfyldt Arena på Roskilde Festival.

Det er fire år siden, bandet sidst gæstede den danske festival, og under fredagens optræden kårede de selv koncerten fra 2015 til en af de bedste, de nogensinde har spillet. Men også denne gang var Jungle imponeret over det danske publikum, som de kaldte 'magisk'.

Se Jungle optræde med kæmpehittet 'Busy Earnin'' i videoen herover.

Foto på video: Torben Christensen / Ritzau Scanpix.

5

Amerikansk rapper kom for sent: Gav koncert i 15 minutter

15 minutter. Det var det, Saweetie nåede på Apollo-scenen på Roskilde. (Foto: Joseph Okpako © Getty Images)

Når man er en boss lady og rapper fra den amerikanske vestkyst, så kan man tillade sig hvad som helst. I hvert fald hvis man hedder Saweetie.

Sangeren, der til daglig hedder Diamonté Harper, skulle have spillet klokken 18.30 på Apollo-scenen, men uret nåede at vise 19.15, før hun kom på scenen.

Og da klokken var 19.30, smuttede hun igen, skriver BT. Den 26-årige rapper spillede dermed Roskilde Festivals vel nok korteste koncert i år.

Lyt til Saweeties nummer 'ICY GRL' her:

0:00

Roskilde Festival forsøgte ellers at begrænse skaden for det utilfredse publikum. Efter godt 20 minutter fortalte en medarbejder, at koncerten var forsinket, hvilket blev svaret med buhråb. Og da klokken blev 19, forsøgte en dj så at få det vigende publikum til at blive.

Og dem, der blev, fik altså godt 15 minutters koncert med Saweetie, der ikke måtte blive længere tid på scenen, da der skulle gøres klar til næste koncert.

FacebookTwitter