Fik du ikke billet til Roskilde? Festivalen advarer paniske billetkøbere

Roskilde Festival meldte i går om historisk hurtigt udsolgt, og nu går den vilde billetjagt.

Partoutbilletterne til Roskilde Festival nummer 50 er blevet revet væk og er allerede udsolgt. (Foto: Thomas Rousing © Scanpix)

- Hey. Er der nogen, der sælger en Roskilde-billet?

Opslag som dette er der sikkert rigtig mange af i dit Facebook- og Instagramfeed i øjeblikket.

Det skyldes, at Roskilde Festival - Nordeuropas største festival - i går meldte udsolgt af partoutbilletter. Endda i rekordfart.

Dermed er 80.000 billetter, der sikrer dig deltagelse på hele festivalen, blevet udsolgt.

Kendrick Lamar er et af årets hovednavne på Roskilde. Lyt til hans kæmpehit 'Swimming Pools (Drank)', mens du læser videre.

0:00

Det har fået desperate danskere til at søge vidt og bredt efter partout-billetter. Blandt andet på Den Blå Avis, hvor flere skriver, at de er villige til at betale overpris.

- Jeg søger to full Roskilde Festival-billetter, da jeg ikke nåede at købe i tide. Jeg er villig til at betale lidt overpris. Billetterne skal overdrages via Ticketmaster, skriver en Den Blå Avis-bruger.

- Søger full Roskilde Festival-billet. Vil meget gerne betale ekstra!, skriver en anden, der har sat sin pris til 3.000 kroner.

En normal partoutbillet koster 2.250 kroner.

Men at betale overpris for en festivalbillet er ikke noget, man anbefaler folk at gøre fra Roskilde Festivals side. For gør man det, risikerer man at blive snydt af billethajer.

Det siger festivalens talskvinde, Christina Bilde.

- Hvis man gerne vil købe en billet til Roskilde Festival, så skal man skrive sig på ventelisten. Det er den eneste måde, man kan være 100 procent sikker på, at den billet, man eventuelt får i hånden, er en ægte billet.

- Man skal IKKE gå til andre, der sælger billetter, end den officielle udbyder, vi har. Sådan er det, slår Christina Bilde fast.

Herunder kan du se hvilke muligheder, du har, for stadig at komme på Roskilde Festival nummer 50 denne sommer - uden at blive snydt eller betale overpris.

Køb endagsbillet

Kendrick Lamar rappede på Orange Scene i 2015. Til sommer vender han endnu engang tilbage til Roskilde Festival. (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

Selvom alle partoutbilletter er meldt udsolgt, kan du stadig få fat i endagsbilletter til alle musikdagene.

Ifølge Roskilde Festival selv er der dog kun et begrænset antal billetter til salg.

En endagsbillet koster 1.100 kroner plus gebyr. Så nu mangler du kun at finde ud af, om du vil købe billet til at se Taylor Swift (onsdag), Kendrick Lamar (torsdag), Tyler, The Creator (fredag) eller The Strokes (lørdag).

Skriv dig på venteliste

Dream City er et af campingområderne på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rousing © Scanpix)

Hvis du for alt i verden skal have fingrene i en partoutbillet, skal du skrive dig op på ventelisten.

Det kan du gøre gennem Ticketmaster, som er Roskilde Festivals officielle billetudbyder.

Her kan dem, der allerede har købt billet, men som alligevel ikke har mulighed for at deltage i festivalen, sælge deres billet via Roskilde Exchange.

De billetter bliver så udbudt til folk på ventelisten. Ifølge Christina Bilde plejer der at blive udbudt et par hundrede billetter til dem, der står på venteliste.

Bliv frivillig

Frivillige vagter hjælper festivaldeltagerne med at finde vej på festivalområdet. (Foto: Lars Laursen © Scanpix)

Du kan stadig nå at blive en del af Roskilde-festen ved at melde dig som frivillig. Det betyder, at du enten før, under eller efter festivalen skal arbejde for din billet.

Roskilde Festival søger hvert år en masse frivillige til en række forskellige opgaver.

Du kan blandt andet blive en del af scenesikkerheden på Orange Scene. Det kræver, at du er fyldt 21 år, og at du skal arbejde i minimum 24 timer fordelt på tre vagter under de fire musikdage.

Roskilde Festival søger også frivillige til blandt andet at lave burgere, samle skrald og gøre rent.

- Som frivillig får man en anderledes oplevelse, som handler om noget andet og mere. Til gengæld kan man være sikker på at være der alle otte dage, hvilket man jo ikke kan med endagsbillet, siger talskvinde Christina Bilde.

Årets festival holdes fra 27. juni til 4. juli.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk