Flere gengangere og to helt nye: Roskilde er klar med første navne til næste års festival

Tyler, the Creator og FKA Twigs kommer igen til at pryde festivalplakaten i 2021.

Rapstjernen Tyler, the Creator var et af hovednavnene på dette års Roskilde Festival. Nu har han sagt ja til at headline Roskildes 2021-plakat. (Foto: Rich Fury © Getty Images)

Som du helt sikkert ved, blev denne sommers Roskilde Festival aflyst på grund af den allestedsnærværende coronapandemi.

Så i stedet har festivalen allerede kigget frem mod festivalen i 2021 og har netop offentliggjort 32 navne til plakaten.

Publikum kan i 2021 blandt andet se frem til rapperen Tyler, the Creator, FKA Twigs og 90'er-ikonerne fra TLC.

Hør Tyler, the Creators hit 'Earfquake', mens du læser videre.

0:00

De var alle på plakaten til dette års festival, men dem bliver du heldigvis ikke snydt for til næste års festival.

Blandt andre gengangere kan nævnes Thom Yorke Tomorrow's Modern Boxes, The Whitest Boy Alive og danske Thomas Helmig.

- For os har det været vigtigt at bære nogle af de navne videre, som vi tror er både væsentlige og stærke til næste år. Her er Tyler, the Creator og FKA Twigs helt centrale, fordi de er to yngre kunstnere, der konstant arbejder med deres egen lyd og fornyer koncertformatet. Deres koncerter er altid en ny oplevelse, udtaler programchef Anders Wahrén i en pressemeddelelse.

Den 55-årige aarhusianer Thomas Helmig er også at finde på Roskildes festivalplakat for 2021. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

To helt nye navne tilføjet

Blandt de 32 tilføjelser til Roskilde Festival 2021 finder man også to nye kunstnere, der ikke var at finde på dette års festivalplakat.

Det drejer sig om de norske black metal-pionerer Mayhem, der kommer og giver koncert. Og det skal nok blive interessant, da bandet er lige dele berømt og berygtet for sine voldsomme sceneoptrædener.

Hør monsterhittet 'No Scrubs' fra gruppen TLC, der har flyttet deres koncert fra i år til 2021:

0:00

Den anden nye tilføjelse er den engelske producer Floating Points. Bag navnet gemmer sig den elektroniske komponist Sam Shephard, som kommer til at give en nattekoncert i 2021.

Og ifølge programchef Anders Wahrén skal man altså ikke regne med, at festivalen i 2021 bliver et spejl af den festival, der skulle have været i år.

- Vi hverken kan eller vil overføre et fuldt program. Lige nu er der både en pandemi og et nødvendigt opgør med racisme på dagsordenen. Historisk set bliver de store dagsordener også bearbejdet i kunsten, og derfor holder vi selvfølgelig en del af programmet åbent for at bringe nye, relevante navne i spil.

Der er allerede udsolgt af partoutbilletter til Roskilde Festival 2021, der foregår fra 26. juni til 3. juli næste år. Så hvis du skal opleve stemningen på dyrskuepladsen, skal du håbe på at få fat i de resterende endagsbilletter, der bliver sat til salg til efteråret.

Facebook
Twitter