Frygtede aflysning indtil sidste øjeblik: Stjernerapper spillede i 45 minutter - og så skred hun

Cardi B aflyste sidste år sin koncert på Roskilde Festival. Onsdag dukkede hun op - ganske kortvarigt.

Cardi B var i topform, da hun onsdag leverede sine mange hits for de titusindevis af festivalgæster, der var mødt op foran Orange Scene. (Foto: Hedda Rysstad © dr)

- Dukker hun overhovedet op?

Lige til det sidste var mange i tvivl om, hvorvidt den amerikanske rapstjerne Cardi B mon ville gennemføre sin koncert på Roskilde Festival onsdag nat.

Sidste år aflyste Cardi B sin koncert på selvsamme festival, fordi hun blev gravid, og flere har frygtet, at det samme ville ske i år, da hun længe har kæmpet med bivirkninger efter en række plastikoperationer, der har betydet, at hun har aflyst koncerter i foråret, fordi hendes fødder hævede kraftigt op, når hun fløj.

Men hun kom, den kære Cardi B. Altså i 45 minutter. Så skred hun igen.

I løbet af de tre kvarter, den 26-årige rapper stavrede rundt på scenen, leverede hun mellem twerk-sessions og sniksnak om astma, og hvor koldt der er i den danske sommernat (vi er enige, Cardi), skudsikre hits som 'Money', 'Bodak Yellow' og 'I Like It' - mange af dem dog i forkortede versioner -, mens hendes dansetrup twerkede derudaf omslugt af konfetti og ildkanoner.

Cardi B hitter lige nu med den hårdtslående 'Press'. Hør den her:

0:00

'En af de bedste koncerter nogensinde'

Anmelderne er splittede og giver koncerten mellem to og fire stjerner. I den positive ende kalder BT's anmelder den et 'brag af en koncert'. Mere negative er Ekstra Bladet og Jyllands-Posten, der begge finder to stjerner frem.

En ting er anmelderne dog enige om: Koncerten var simpelthen for kort.

Også blandt publikum blev den ultrakorte koncert mødt med blandede miner.

Der var en del muren i krogene i publikumshavet - særligt over længden på koncerten - men de festivalgæster, DR fangede, var anderledes begejstrede for nattens rapbrag.

- Hun var fantastisk. Hun var så god live, det var helt vildt, lød det jublende fra de tre veninder Vibe Holm, Camilla Hansen og Katrine Lind, der havde så mange roser til den amerikanske rapdronning, at ordene nærmest snublede over hinanden.

Veninderne Vibe Holm (tv.), Camilla Hansen og Katrine Lind (th.) havde en fest til onsdagens koncert med Cardi B. (Foto: Christian Ellegaard © dr)

- Det var virkelig det fedeste. Jeg har været til så mange koncerter, og det her var helt klart en af de bedste, jeg nogensinde har været til. Det var helt ubeskriveligt, sagde - eller nærmere skreg - 17-årige Camilla Hansen.

  • Cardi B's stort anlagte koncert på Orange Scene varede i alt 45 minutter. Ikke helt nok, mente nogle i publikum. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  • Rapperen startede sin koncert ud med at råbe: 'Hej Denver', indtil hun hurtigt fik tungen på gled og i stedet råbte: 'Danmark, Danmark, Danmark. Undskyld!', (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  • Publikum var mødt talstærkt op til koncerten, men det begyndte langsomt at tynde ud i menneskemængden, som showet løb an. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  • Setlisten bød på de fleste af Cardi B's største hits. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
  • Cardi B skulle have optrådt på Roskilde Festival sidste år, men måtte aflyse sin koncert, fordi hun blev gravid. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
1 / 5

'Hun kørte på rutinen'

Den 24-årige newzealænder Nikolas Ironside var lidt mere forbeholden med roserne til Cardi B, selvom han også nød rapperens show.

- Det var fedt, men det virkede lidt, som om hun bare kørte på rutinen, lød det fra den 24-årige Roskilde Festival-debutant, der også var træt af, at rapdivaen havde valgt at korte mange af sine sange ned.

- Jeg synes, hun havde meget energi og stage presence, men jeg ville ønske, hun ikke havde forkortet alle sine sange. Jeg stod og havde en fest, og så stoppede tracket lige pludselig. Det var lidt fesent.

Nikolas Ironside er oprindeligt fra New Zealand, men er lige flyttet til Danmark for at studere. I år er hans første år på Roskilde Festival. (Foto: Christian Ellegaard © dr)

32-årige Lia Mejbom var også til Cardi B-koncert. Hun havde ikke tidligere stiftet det store bekendtskab med den amerikanske rappers hitkartotek, men synes bestemt, at hitmageren levede op til den hype, der har været om ondsagens store hovednavn.

- Jeg synes, hun var god. Det var underholdende, og så var det en skøn dragt, hun havde på, lød det fra Lisa Mejbom med reference til den smaragdgrønne bodystocking, New York-rapperen havde iført sig i aftenens anledning.

- Jeg kendte ikke rigtig hendes musik i forvejen, men hun fangede mig alligevel ind. Jeg havde en skøn fest og stod og dansede til alle sangene. Og jo, jeg kunne da godt have klaret lidt mere, men koncerten havde en fin længde - vi skal jo også have tid til at drikke øl, ikke?

32-årige Lisa Mejlbom var ikke stor Cardi B-fan før onsdagens koncert, men var imponeret over rapperens præstation på Orange Scene. (Foto: Christian Ellegaard © dr)

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter