Ikonisk dansk band genopstår på Roskilde Festival

Roskilde Festival har netop offentliggjort de ti sidste navne i årets musikprogram.

Sidst Spleen United udgav musik, var i 2012. Nu genopstår de på dette års Roskilde Festival. (Foto: Andreas Beck © Scanpix)

Efter flere års stilhed vil det danske elektrorockband Spleen United igen give koncert. Det sker på dette års Roskilde Festival.

Der har igennem flere år været tavshed fra Spleen United, efter bandet afholdt en kaotisk koncert på Northside Festival i 2013.

Koncerten sluttede med, at medlemmerne smadrede udstyret på scenen og fortalte, at bandet ville holde pause på ubestemt tid.

Men nu er medlemmerne altså blevet enige om at give koncert på Roskilde.

- Vores publikum har i flere år haft et helt specielt forhold til Spleen United, som kom til udtryk med adskillige euforiske shows og endda en 24 timer lang koncert ved badesøen, siger Anders Wahrén, programchef for Roskilde Festival.

- Så da bandet rakte ud til os med en overraskende besked om deres genkomst, blev vi meget hurtigt enige om, at begivenheden skulle markeres med en eksklusiv nattekoncert på årets festival. Vi glæder os virkelig til at se dem igen.

Sidst Spleen United udgav musik, var i 2012, hvor albummet 'School of Euphoria' udkom. Det indeholdt blandt andet sangene 'Euphoria', 'Misery' og 'Days of Thunder'.

Lyt til 'Days of Thunder' fra albummet 'School of Euphoria', mens du læser videre.

Australsk band giver første koncert i Danmark

Udover den overraskende nyhed om Spleen United har Roskilde Festival også offentliggjort de ni sidste navne på plakaten – og dermed årets samlede spilleplan.

Blandt de største nyheder er det australske band Empire of the Sun, der for første gang spiller koncert i Danmark.

Bandet brød igennem i 2009 med numrene 'We Are the People' og 'Walking on a Dream' og har sidenhen udgivet flere albums.

- Empire of the Sun har længe stået højt på vores ønskeseddel, men de har været ualmindeligt sjældne gæster på vores breddegrader, så vi har kigget langt efter dem år efter år, siger Anders Wahrén.

Finder sted 29. juni-6. juli

Du kan se de ti nye navne i listen nedenfor og se den samlede spilleplan her.

  • Death Grips (US)

  • Empire of the Sun (AU)

  • Spleen United (DK)

  • Amyl & the Sniffers (AU)

  • Aurora (NO)

  • CupcakKe (US)

  • Džambo Aguševi Orchestra (MK)

  • Fontaines D.C. (IE)

  • Shame (UK)

  • Sidney Gish (US)

Partout-billetter til Roskilde Festival koster 2.100 kroner, mens endagsbilletter koster 1.050 kroner.

Endagsbilletter til lørdag den 6. juli er allerede udsolgte, og Roskilde Festival forventer at melde udsolgt af partoutbilletter, før festivalen starter.

Roskilde Festival 2019 finder sted fra lørdag 29. juni til lørdag 6. juli.

Facebook
Twitter