Publikum vilde med amerikansk sensation på Roskilde: 'Holy shit, sådan kan man også gøre!'

Amerikanske Lizzo fik både publikum til at juble og græde på Roskilde Festivals sidste aften.

Lizzo optrådte på Roskilde Festivals sidste aften. (Foto: Betina Garcia © dr)

I disse timer er de sidste gæster på årets Roskilde Festival på vej hjem efter over en uge med fest, musik og (for de fleste) voldsomme mængder fadøl.

Årets festival bød på talrige store øjeblikke, og vi har samlet nogle af de fineste højdepunkter fra årets Roskilde Festival til dig lige her.

1

Selvsikker sangerinde spredte kærlighed og tolerance

 • Der var skruet helt op for attituden, da Lizzo spillede på Apollo-scenen lørdag. (Foto: Betina Garcia © dr)
 • Lizzo både sang, rappede og dansede sig igennem sin koncert. (Foto: Betina Garcia © dr)
 • Med sig på scenen havde Lizzo en dansetrup, som hun har døbt 'The Big Girls'. (Foto: Betina Garcia © dr)
 • Lizzo sluttede koncerten med hittet 'Juice', som fik publikum til at bryde ud i fællessang. (Foto: Betina Garcia © dr)
1 / 4

- Elsk dig selv, som du er.

Dét var den helt store overskrift, da den amerikanske sangerinde Lizzo lørdag aften fyrede op for en regulær kærlighedsfest med hede dansetrin på den lille Apollo-scene.

Både med sine sange og de mange brandtaler mellem numrene spredte den amerikanske humørbombe sit budskab om kærlighed, tolerance og selvaccept.

- Husk på, at hvis I kan elske min store, sorte røv, så kan I også elske alt ved jer selv, råbte en velopagt Lizzo fra scenen, hvor hun var flankeret af fire dansere, som hun har døbt 'The Big Girls'.

Lizzo fik i år sit store gennembrud med hittet 'Juice':

0:00

Publikum dansede og skrålede med på hits som 'Juice' og 'Truth Hurts' og råbte med på de mange kampråb om kærlighed og accept, som 31-årige Lizzo forkyndte fra scenen.

Og beskeden gik rent ind.

- Det var så fantastisk. Jeg elskede hele det budskab om kropspositivitet, som hun prædikede. Det var så fedt at se på, for der er for lidt af den slags i den her verden, lød det fra den 32-årige festivalgæst Melanie Griffel, der også måtte fælde en tåre under koncerten.

- Jeg synes, det var meget rørende. Jeg tror og håber, at der er mange, der går fra den her koncert med oprejst pande og tænker: 'Holy shit, sådan kan man også anskue tingene og tilværelsen'.

Også 27-årige Natalie Goldschmidt labbede Lizzos kærlighedsevangelium i sig:

- Det var virkelig fedt. I de her tider, hvor folk går så meget op i deres Instagram-profiler, og hvordan de ser ud, er den slags budskaber virkelig tiltrængte, for man skal jo bare elske sin krop, som den er, lød det fra Natalie Goldschmidt på 27.

Hendes veninde, tyske Nina Kattner på 25, var enig.

- Jeg føler, det var den slags budskab, folk havde brug for, og det perfekte budskab at dele på en festival som Roskilde. Det her var en af festivalens sidste koncerter, og det var bare det helt perfekte budskab at tage hjem på, sagde hun.

Koncerten får i øvrigt topkarakteren seks hjerter i Politiken, hvor det blandt lyder:

- For det første sang hun som en drøm af en saftig soulsøster, og for det andet slog hendes delledansende, røvvrikkende og brysthoppende budskab igennem med en styrke, der var helt uventet.

2

Brandvarm balkanfest og nordmakedonsk kædedans

 • Roskilde Festival beskriver selv Džambo Aguševi Orchestras musik som intet mindre end 'fusion af traditionel balkan-, sigøjner- og tyrkisk musik influeret af swing, jazz, pop- og filmmusik.' (Foto: Hedda Rysstad © dr)
 • Det ti mand store balkanband har vundet flere priser for sin musik og er siden blevet 'udelukket' fra nogle folkemusik-konkurrencer for simpelthen at give andre bands en chance! (Foto: Hedda Rysstad © dr)
 • Selvom bandet allerede spillede klokken 15, var publikum mødt talstærkt op. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
 • Der blev truttet og danset til den store guldmedalje. (Foto: Hedda Rysstad © dr)
1 / 4

Det er nok de færreste danskere, måske bortset fra når de mere eller mindre bevidst zapper forbi den årlige Eurovision Song Contest, der stifter bekendtskab med nordmakedonsk folkemusik og Balkan-trutteri, men publikum var alligevel mødt talstærkt op, da det nordmakedonske sigøjnerband Džambo Aguševi Orchestra lørdag eftermiddag inviterede til brandvarm balkanfest.

Det lyder måske mærkeligt med et nordmakedonsk folkeorkester til en dansk musikfestival, men gennem årene har Roskilde Festival opbygget en stærk tradition for at invitere bands fra Balkan-regionen med på musikplakaten – og koncerterne har ofte ry for at gå vildt for sig.

Undervejs i lørdagens koncert åbnede himlen sig pludselig, og mens det stod ned i stænger, stimlede flere og flere festivalgæster sammen under teltdugen på den overdækkede Avalon-scene, måske for at søge ly for regnen, eller også blev de lokket til af de eksotiske trompettoner.

For det ti mand store orkester, der talte både stortromme, trompeter og tuba, formåede i den grad at fyre op for festen, så man mere følte sig hensat til en festlig aften i solrige Skopje end en regnvåd muddermark et sted på Sjælland.

Publikum labbede balkan-beatene i sig, og koncerten bød både på skrig og skrål, fællessang på makedonsk og spontan kædedans, der sendte de feststemte koncertgængere rundt i teltet af flere omgange. Opa!

Hør et af Džambo Aguševi Orchestras numre her.

3

Poptrio satte ild til Roskildes sidstedag

Forestil dig brændende solskin, iskolde cocktails og vindens sus i høje palmetræer.

Selv om Roskilde Festivals sidste dag hverken bød på megen sol eller høje palmetræer, så formåede danske Scarlet Pleasure alligevel at få publikum til at drømme sig mod varmere himmelstrøg, da de indtog festivalens næststørste scene, Arena, lørdag eftermiddag.

Koncerten var domineret af bøllehat-klædte teenagepiger, og i de 75 minutter, koncerten varede, blev der drukket flere Tempt-ciders end den ellers klassiske festival-øl.

- I drømmer ikke om, hvor meget vi har glædet os til det her, lød det fra forsanger Emil Goll få minutter inde i koncerten, og hans kommentar blev straks mødt af entusiastiske pigehvin.

Den succesfulde trio, der ud over Emil Goll består af Joachim Dencker og Alexander Malone, debuterede med singlen 'Windy' i 2014 og har siden markeret sig med flere succesfulde udgivelser.

Blandt gruppens største hits kan nævnes 'Heat', 'Deja Vu' og 'Good Together', der selvfølgelig alle blev spillet for det glade publikum, der var troppet op foran Arenas overdækkede telt-scene.

Se højdepunkter fra koncerten i galleriet herunder:

 • Scarlet Pleasure fik sat gang i Arena lige fra start, da de spillede lørdag eftermiddag på Roskilde Festival. (Foto: Betina Garcia © dr)
 • Midt i den store fest blev der også plads til et par stille, intime stunder. (Foto: Betina Garcia © dr)
 • Scarlet Pleasure var on fire på scenen. (Foto: Betina Garcia © dr)
 • Publikummet, der primært bestod af skrigende, unge piger var med hele vejen og sang og svingede med armene. (Foto: Betina Garcia © dr)
 • Scarlet Pleasure diskede op med en sand hitparade til koncerten. (Foto: Betina Garcia © dr)
 • Emil Goll var overvældet af det store publikum, der rakte langt ud over det store, blå telt. (Foto: Betina Garcia © dr)
1 / 6

Gruppens sensuelle blanding af R&B og pop lod til at virke som det perfekte mikstur til at sparke festivalens sidste dag i gang. Undervejs i koncerten føltes det i hvert fald fald, som om publikum kollektivt drømte sig væk til en sandstrand i Miami og helt glemte, at de faktisk befandt sig på en dyrskueplads uden for Roskilde.

Se Scarlet Pleasure optræde med '24/7' i videoen herover.

4

Fællessang fra 80'erne

Der var fællessang fra 80'erne, da Tears for Fears besøgte Roskilde Festival onsdag. Med hits som 'Everybody Wants to Rule The World' og 'Shout' fik de hele Arena-teltet på festivalen til at gå tilbage i det pangfarvede årti.

Det britiske band er et af de mere populære bands fra netop 80'erne. Bandet har placeret sig i toppen af flere forskellige hitlister i Europa og USA og har solgt over 30 millioner album.

5

Opkald fra desperate festivalforældre

En forælder ville gerne helt tæt på sønnens lejr, så det var nemmere at aflevere øl og andre forsyninger. (© Scanpix)

Festivalens egen avis, Orange Press, har i alle festivaldage bragt de bedste opkald, som Roskilde Festivals infocenter har modtaget.

Onsdag ville en mor have en skræddersyet billet til sin datter. Både faren, moren og sønnen havde købt billetter, og hele familien ville gerne samles i en times tid i sønnens lejr. Dog manglede parrets 14-årige datter en billet. En børnebillet var dog ikke noget, moren ville investere i. I stedet ville hun købe en særbillet til datteren, der kun varede i en time.

Torsdag ville en forælder levere øl og andre forsyninger til sønnike. Forælderen ville høre, om det ikke var muligt at komme lidt tættere på lejren i bilen, så hverken forælder eller sønnen skulle slæbe de tunge øl alt for langt.

6

Poppens næste superstjerne forførte Roskilde

Den 21-årige brite Jorja Smith er blevet sammenlignet med ikoner som Amy Winehouse, Sade og Rihanna, og dømt ud fra koncerten på Arena-Scenen lørdag aften, er det ikke at tage munden for fuld.

I kridhvide sneakers og en kjole fra den danske designer Saks Potts forførte Jorja Smith et propfyldt Arena-telt med sin gudesmukke stemme og hits som 'On My Mind' og 'Teenage Fantasy', som du kan se i videoen ovenfor.

Stemningen nåede nye højder, da hun sang 'Get It Together', som hun har lavet i samarbejde med den amerikanske superstjerne Drake.

Det var tydeligt for alle til stede, at Ms. Smith kunne føle kærligheden fra publikum.

- I får mig til at føle mig så tilpas på scenen. Tusind tak, Roskilde, lød det ydmygt fra den britiske popsensation.

7

Lydmor satte gang i Avalon-teltet

Fredag aften gik Lydmor på Roskilde Festivals Avalon-scene. Teltet var godt fyldt op, da den anmelderroste elektropop-sanger blandt andet fremførte nummeret 'Claudia', som du kan se ovenfor.

Lydmor har udgivet musik siden 2012, og i 2018 udgav hun sit tredje album, 'I Told You I'd Tell Them Our Story'. I øjeblikket turnerer hun rundt i Danmark, men har også holdt koncerter i flere europæiske lande samt i Kina, Rusland og Thailand.

8

Bikstok leverede dansefest og fællessang

Bikstok er kendt for at sætte gang i festen, og det var præcis, hvad der skete, da de danske dancehall-drenge indtog Orange Scene lørdag eftermiddag.

Blæs Bukki, Eaggerman og Pharfar, som tidligere var kendt som Bikstok Røgsystem, var yderst veloplagte og havde ingen problemer med at fylde den enorme scene ud.

Og publikum kvitterede med svajende danse-moves og fællessang, da Bikstok spillede kæmpehits som 'Cigar', 'Fabrik' og den nyeste single 'Gondolagoz'.

Bikstok og Roskilde Festival er og bliver et godt match.

Se Bikstok optræde med 'Cigar' i videoen herover.

Facebook
Twitter