Roskilde Festival slår rekord: Billetterne revet væk

Der er ikke flere billetter til hele Roskilde Festival og kun en begrænset mængde endagsbilletter tilbage.

Roskilde Festival har i 2020 navne som Taylor Swift, Thomas Helmig og Kendrick Lemar som sine hovednavne. (Foto: Maria Albrechtsen Mortensen © Scanpix)

Roskilde Festival har udsolgt af billetter til hele festivalen - de såkaldte partoutbilletter - oplyser festivalen. Det er det hurtigste billetsalg i festivalens historie.

Dermed er 80.000 billetter til at deltage på hele festivalen blevet solgt. Hidtil var festivalens rekord for hurtigste salg i 1996. Her var der udsolgt fra 29. april.

Roskilde Festival har i år 50 års jubilæum og har navne som Taylor Swift, Thomas Helmig, Kendrick Lamar og Haim som sine hovednavne. Derudover åbner danske Jada festivalens største scene, Orange Scene.

Skal du se indierocktrioen Haim på Roskilde Festival til sommer? Lyt til 'Now I'm In It', mens du læser videre:

0:00

Talskvinde for festivalen Christina Bilde kalder det i en pressemeddelelse 'fantastisk', at festivalen kan melde om udsolgt rekordhurtigt forud for festival nummer 50.

- 80.000 deltagere har valgt den fulde oplevelse med musik, kunst, aktivisme og fællesskab gennem otte dage til, og det betyder, at vi efter al forventning kan donere et millionbeløb til gode formål efter festivalen.

Festivalerne er klar med programmer hurtigere

Det rekordhurtige salg kommer ikke som en stor overraskelse for P3-værten Pelle Peter Jencel, fordi Roskilde Festival offentliggjorde sit fulde program i sidste uge.

Men han peger på, at Roskilde Festival lige som alle andre festivaler offenliggører deres programmer tidligere, end de gjorde før.

- Konkurrencen er blevet større mellem festivalerne, fordi der er kommet flere store festivaler, der konkurrerer om de samme udenlandske hovednavne – ikke kun i Danmark, men også i udlandet. Derfor får festivalerne navnene på plads hurtigere end før, og det fremskynder også salget af billetter, fordi de hurtigere er klar med det samlede program, som jo i høj grad er det, der sælger billetterne, siger han.

Kritik af Roskilde-programmet

Roskilde Festivals fulde musikprogram delte ellers vandene, da det blev offentliggjort. Nogle kaldte det 'sløvt' og 'det værste program' på de sociale medier, men det har tilsyneladende ikke har nogen indvirkning på billetsalget. Heller ikke det kommer bag på P3-værten.

- I alle de 19 år, jeg har været til Roskilde, er programmet blevet kritiseret. Det skyldes primært, at Roskilde Festival præsenterer flere udforskende navne, og at der er nogle, der hellere vil have de mere kendte bands. Jeg synes, det er et glimrende og bredt program med vigtige navne som Kendrick Lamar og en underskov af danske spændende navne som eksempelvis Ganger, Tessa og Av av av, siger Pelle Peter Jencel.

Enkeltdagsbilletter er stadig til salg

Det er stadig muligt at købe billetter til de enkelte dage. Festivalen skriver, at den også forventer at få udsolgt her, men at det er ikke sket endnu.

Samtidig med at billetterne til det fulde program er udsolgt, advarer Roskilde Festival om, at der kan ske svindel med salg af billetterne, når de sælges fra uofficielle kanaler såsom Viagogo.

- Hvis billetter sjæles eller mistes, kan billetnumre gøres ugyldige. På denne måde kan svindlere forsøge at sælge billetter, som i virkeligheden er ugyldige, skriver Roskilde Festival.

Årets festival holdes fra 27. juni til 4. juli.

Du kan se den fulde festivalplakat her:

Hovednavnene på Roskilde Festival 2020 er blandt andre Taylor Swift, Kendrick Lamar og Tyler, the Creator. (© Roskilde Festival)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk