Så er plakaten fuld! Roskilde Festival lukker programmet med stort rapnavn og søstertrio

Der er tilføjet 81 nye navne til Danmarks største musikfestival.

Roskilde Festival præsenterer et musikprogram, der ifølge festivalens programchef ser fremad og har den laveste gennemsnitsalder blandt hovednavnene nogensinde. (Foto: Thomas Rousing © photography@thomasrousing.dk)

Det er fem år siden, at Kendrick Lamar indtog Orange Scene på Roskilde Festival. Torsdag den 2. juli gør han det igen.

Den 32-årige amerikanske rapper med monsterhits som 'HUMBLE' og 'Swimming Pools (Drank)' er blandt de sidste 81 navne, Roskilde Festival tilføjer til plakaten.

Selv om festivalen runder 50 år, så har årets fokus været ungt.

- Med årets musikprogram gør vi det, vi altid har gjort: ser fremad. Det har været vigtigt for os, at festival nummer 50 har kurs mod fremtiden, og derfor bliver 2020 året med det laveste aldersgennemsnit nogensinde blandt hovednavnene, siger Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, i en pressemeddelelse.

- Man behøver ikke at have 20 års erfaring for at fylde Orange Scene. Den æra er forbi.

Lyt til Kendrick Lamars 'HUMBLE.', mens du læser videre:

0:00

Indiesøstre og britisk sangskriver

Gæsterne på festivalen kan også se frem til et gensyn med det californiske indierockband Haim.

De tre søstre spillede på Roskilde Festivalens andenstørste scene, Arena, i 2014 og er nu på vej med et nyt album, som Este, Danielle og Alana Haim formentlig kommer til at spille numre fra på Orange Scene.

De spiller den 4. juli, samme dag som newyorkerbandet The Strokes, hvis ankomst blev annonceret tidligere på ugen.

Et tredje nyt navn på plakaten er den britiske sanger og sangskriver Charli XCX, som tidligere har arbejdet sammen med Haim.

Suspekt med Orgi-E, Bai-D og Rune Rask spillede på Orange Scene på Roskilde Festival i 2015. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Dansk hip-hop-jubilæumsshow

De danske hip-hoppere Suspekt udkom i februar med deres syvende album, 'Sindssyge ting'.

Det får de mulighed for at spille numre fra den 3. juli, når hip-hopperne fra den københavnske vestegn igen spiller på Roskilde Festival. Denne gang bliver det med et særligt show i anledningen af festivalens jubilæum.

Festivalen varsler også et særligt show fra den danske rapgruppe Malk de Koijn, der spillede på festivalen første gang i 1998.

Roskilde Festival har tidligere præsenteret blandt andre Taylor Swift, Faith No More, Kacey Musgraves, Thomas Helmig, TLC, FKA Twigs, Deftones, Thom Yorke Tomorrow's Modern Boxes og Tyler, The Creator.

Danske Jada åbner Orange Scene onsdag den 1. juli.

Facebook
Twitter