(Foto: Bo Källberg © Ritzau Scanpix)

Silvana er første kvinde i 34 år til at åbne Danmarks største scene: 'Det siger sig selv, at det er helt forkert'

Den 32-årige svenske rapper Silvana Imam spillede sin største koncert nogensinde på Roskilde Festival.

- Jeg har det rigtig, rigtig fedt med at åbne Orange Scene - det er en kæmpestor ære, men det var virkelig også på tide!

Sådan lyder meldingen fra den hårdtslående svenske rapper Silvana Imam, da hun kommenterer, at det er 34 år siden, en kvindelig artist sidst åbnede den ikoniske Roskilde-scene.

- Det siger sig selv, at det er helt forkert. Det har jeg slet ingen respekt for overhovedet, siger hun kontant.

Lyt til et af Silvana Imams store hits, 'Vikken Då', mens du læser videre.

0:00

Silvana Imam med de syriske og litauiske rødder er siden sit gennembrud i 2014 gået hen og blevet et ikon i nabolandet. Hun er rapper med flygtningebaggrund, lesbisk, feminist og antiracistisk. Og så er hun blevet et symbol på modstykket til den voksende svenske højrefløj.

Selv prøver hun ikke at tænke for meget på, at hun er blevet udråbt til en 'revolutionistisk feministisk rollemodel'.

- Men det er virkelig cool at være en rollemodel, for det havde jeg ikke selv, da jeg voksede op. Jeg er virkelig glad for, at mennesker føler sig inspireret af mig, siger hun.

Vi fulgte i hælene på Silvana Iman før, under og efter hendes største koncert i karrieren, da hun åbnede Orange Scene onsdag aften.

 • Silvana Imams største inspirationskilde er den amerikanske rapper Kanye West: - Min musikalske inspiration har altid været Kanye West. Han har skubbet til grænserne for, hvad man kan gøre med rap og hiphop - han er ganske enkelt fantastisk. (Foto: Betina Garcia © dr)
  1 / 10
 • Den svenske rapper får hjælp til de sidste detaljer af sin kæreste, den svenske popstjerne Beatrice Eli, der sang med på to numre på Orange Scene - blandt andet kæmpehittet 'Magi som Orlando'. (Foto: Betina Garcia © dr)
  2 / 10
 • Silvana Imam og hendes entourage bevæger sig mod Orange Scene, som er hendes største koncert til dato: - Jeg har spillet på Roskilde to gange tidligere, og jeg elsker den her festival. Den har en helt fantastisk vibe, siger Silvana Imam. (Foto: Betina Garcia © dr)
  3 / 10
 • - Jeg føler mig ikke presset af, at jeg skal spille på Orange. Alle shows, jeg laver, er store for mig. Jeg diskriminerer ikke på den måde. (Foto: Betina Garcia © dr)
  4 / 10
 • Få minutter inden koncertstarten klokken 18 virker Silvana Imam ikke til at være synderligt presset over sin største koncert til dato. Hun er også vant til at stå for alt selv: - Jeg gør alting selv. Jeg har mit eget pladeselskab og mit eget management. Jeg er 'the force' bag alt. (Foto: Betina Garcia © dr)
  5 / 10
 • Silvana Imam starter koncerten med at rappe backstage, mens publikum råber og hujer højlydt. (Foto: Betina Garcia © dr)
  6 / 10
 • Publikum er mødt talstærkt op for at se og høre ikonet Silvana Imam. Selv er hun ovenud tilfreds med de mange publikummer: - Jeg tænker altid, at der kun kommer én person, men der var jo overvældende mange mennesker. (Foto: Betina Garcia © dr)
  7 / 10
 • De mange tusinde publikummer kaster håndtegn og synger med på hits som 'Jag Ser Ljuset', 'Vikken Då' og '4H'. (Foto: Betina Garcia © dr)
  8 / 10
 • Silvana Imams tredje og nyeste album 'Helig Moder' er et statement om, hvem hun er, og om at være respekteret som kunstner: - Du behøver virkelig ikke at kunne lide mig eller min musik, men du er nødt til at respektere alt det, jeg har opnået. For ingen har opnået det, jeg har, i den svenske musikindustri - eller i den skandinaviske, siger hun. (Foto: Betina Garcia © dr)
  9 / 10
 • - Det var SÅ sindssygt. Jeg er så glad og oppe og køre over koncerten og virkelig taknemlig. Og hvor var der sindssygt mange mennesker!, udbryder Silvana Imam lige efter koncerten. Den succesfulde optræden skal fejres med lidt alkohol: - Jeg sagde til min kæreste: 'Lad os blive fulde'! Og jeg er ellers aldrig fuld. Vi skal i hvert fald have en drink eller to. (Foto: Betina Garcia © dr)
  10 / 10

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter