Storhittende popdronninger og hypet rapstjerne: Roskilde klar med 23 navne til næste års festival

Dua Lipa, Jada og Tyler, the Creator skal optræde på festivalen i 2022. Samtidig hæves kapaciteten for at give særlig adgang til unge under 25 år.

Dua Lipa og Jada er blandt de navne, der skal optræde på Roskilde Festival 2022. Festivalen har netop afsløret de første 23 navne til sommerens store 50-års jubilæum oven på to aflyste festivaler. (Foto: Mario Anzuoni/Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Dua Lipa, Tyler, the Creator og St. Vincent.

Det er nogle af de musiknavne, som Roskilde Festival netop har smidt på plakaten, når de afholder deres festival nummer 50 til næste år.

For efter mere end to års ventetid tyder alt nemlig på, at vi godt kan begynde at glæde os til en rigtig festivalsommer.

Og det er ikke kun festivalgæsterne, der har ventet på at indtage Dyrskuepladsen i Roskilde – den amerikanske rapper Tyler, the Creator skulle oprindeligt have været forbi de aflyste festivaler i 2020 og 2021, men er altså nu annonceret til programmet næste år.

Udover de tre verdensstjerner har Roskilde Festival også løftet sløret for 20 andre kunstnere, der skal optræde til festivalen – heriblandt det amerikanske band Haim og spirende talenter som den danske R&B-sanger Erika de Casier og den prisvindende britiske sanger Arlo Parks.

Varm op til Dua Lipas Roskilde-koncert næste år med kæmpehittet 'Don't Start Now' her:

0:00

Jada skal (endelig) optræde på Orange Scene

Danske Jada er om nogen også én, der glæder sig særligt meget til sommerens Roskilde Festival.

Det var meningen, at hun først i 2020 og så i 2021 skulle have åbnet Orange Scene, og skuffelsen over de to store aflysninger var til at tage at føle på.

Men nu bliver drømmen om at stå på den ikoniske scene som hovednavn endelig en realitet. Hun skal ikke åbne Orange Scene denne gang, men giver stafetten til åbningskoncerten videre for i stedet at optræde med et natteshow på festivalen.

- Jeg er meget taknemmelig over, at Roskilde er blevet ved med at have lyst til at booke mig. Jeg er simpelthen så glad og rystende stolt, fordi jeg skal spille på Orange Scene klokken et midt om natten om fredagen, siger hun til dr.dk.

- Sidst jeg så én spille klokken et om natten på Roskilde Festival, var det fucking Robyn. Så jeg er rystende stolt, for i alle de år, jeg har været på Roskilde Festival, har nætterne foran Orange Scene været sådan nogle nætter, hvor tiden er gået i stå, og hvor man bare er eksploderet sammen med hinanden foran den scene.

Selvom Jadas åbning af Orange Scene gik i vasken to år i træk, glæder hun sig ekstremt meget til at spille om natten på Orange Scene. - Jeg er blevet en rigtig klokken et-pige nu, siger hun til dr.dk og griner. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Ritzau Scanpix)

Jada har allerede lagt planer for sin nattekoncert, men hun holder endnu kortene tæt ind til kroppen.

- Jeg tror, det kommer til at gå fuldstændig amok. Jeg vil bare give alle den bedste oplevelse – inklusiv mig selv.

Hæver kapaciteten for unge under 25 år

Som noget nyt sætter Roskilde Festival særligt fokus på de unge, der har misset to festivalsomre.

Festivalen har valgt at hæve sin kapacitet fra 80.000 festivalgæster til 85.000. De ekstra 5.000 billetter sælges kun til unge under 25 år.

Det skyldes, at 80 procent af Roskilde Festivals gæster kommer på festivalen første gang, når de er under 25 år. Derfor ønsker festivalen "at tage hensyn til de ungdomsårgange, der i 2020 og 2021 mistede muligheden for at tage på Roskilde Festival for første gang," skriver Roskilde Festival i en pressemeddelelse.

- Med 'Under 25'-billetterne vil vi give plads til, at Roskilde Festival forbliver et mødested og frirum for unge og understøtte unges fællesskaber i den svære tid efter coronakrisen, udtaler Signe Lopdrup, Roskilde Festivals administrerende direktør, i pressemeddelelsen.

Derudover har kun 5.000 ud af de oprindeligt 80.000 billetindehavere til sidste års Roskilde Festival valgt at refundere deres billetter. De sættes til salg på torsdag klokken 12.00.

'Under 25'-billetterne sættes først til salg den 30. november.

Facebook
Twitter